Lëkurë të zbehtë


Lëkurës ton e natyrshme te njeriu nga lindja. Disa të lëkurës zbehtë plotësisht e natyrshme. Përveç njëqind vjet më parë lëkura e zbehtë ishte konsideruar si fytyra veçanërisht të bukur, gratë drejtuar për truket e shumta të zbardh lëkurën. Dhe sot, pavarësisht nga popullariteti i rrezitje, disa mësoj atë. Por në qoftë se një person nga lindjes ngjyra të ndritshme, dhe në qoftë se ai nuk ka marrë hapa për ndriçim lëkurës, dhe bëhet shumë i zbehtë, hije i sëmurë, kjo mund të jetë një shenjë e një mjedisi negativ të jashtëm dhe të sëmundjeve të ndryshme.


Shkakton zbehje të lëkurës


Normalisht lëkura ka një ngjyrë rozë, sepse në qoftë se ajo bëhet e zbehtë, ajo zakonisht tregon një mungesë të furnizimit me gjak. Megjithatë, arsyet për të cilat lëkurën e fytyrës bëhet i zbehtë, mund të jenë të ndryshme.
Temperaturat ekstreme
Më shpesh kjo është në lidhje me hipotermi në dimër, kur nuk mbulohen nga veshje lëkurë të fytyrës ekspozuar rregullisht për të erës dhe acar. Gjithashtu blanching mprehtë e lëkurës mund të ndodhë në mbinxehje dhe goditje ngrohjes.
Neuroses, stresi, lodhje, mungesa e gjumit

Nën ndikimin e këtyre faktorëve është vërejtur shpesh vasoconstriction, dhe si rezultat - qarkullimit të gjakut vështirësi.
Hekur mangësi anemi
Hekuri është i përfshirë në formimin e qelizave të gjakut dhe i jep gjak një ngjyrë të pasur të kuqe, siguron transportin e oksigjenit në qelizat. Natyrisht, mungesa e tij shkakton lëkurë të zbehtë. Anemia mund të shkaktohet nga gjakderdhje (përfshirë menstruale), sëmundjet e stomakut dhe zorrët (ulcera peptike, gastrit), përdorimi i barnave të caktuara (veçanërisht sasi e madhe e aspirina) si dhe faktorë të tjerë.

Hipotension
Presionit të ulët të gjakut mund të ndodhë si një simptomë e vetme, por mund të jetë një shenjë e anemisë, qarkullim të dobët dhe sëmundje të tjera.
Avitaminosis
Para së gjithash, ajo është në lidhje me mungesën e vitaminave B (sidomos B12) dhe vitaminës A dhe acidit folik.
Mënyrë jetese i ulur
Në mungesë të aktivitetit fizik mund të jetë një mungesë e furnizimit të oksigjenit.
Përveç sa më sipër, ngjyra e lëkurës fytyrës mund të ndikojë në sëmundjet infektive, sëmundjet e rënda të organeve të brendshme, çrregullime hormonale. I njëjti opsion i zhvillimit të pamjaftueshëm të melaninës lëkurës.

Mungesa e melaninës referohet kronike, dukuri shpesh natyrore të këtij problemi dhe njerëzit zakonisht e dinë. Në të gjitha rastet e tjera, në qoftë se ju keni një ndryshim të ngjyrës normale të lëkurës, për të gjetur se pse lëkura bëhet e zbehtë, dhe të marrin masa.

Kozmetikë për lëkurë të zbehtë


Trajtimi dhe restaurimin e ngjyra e lëkurës normale sigurisht që është e nevojshme, por ajo zakonisht merr kohë, dhe gruaja dëshiron që të duket si një këpurdhë zbehtë? Mirë për ata që nuk është një sëmundje, dhe lëkurë të zbehtë nga lindja. Por të tjerët menjëherë kanë marr një grim të re. Sidomos paraqesin në një dritë të favorshme tonin e lëkurës është e vështirë, dhe defekte mund të shihet ku ndritshme:


  • Nuk ka nevojë që të përpiqen për të maskuar ngjyrën natyrale të një shtresë të trashë të themelimit dhe pluhur. Ajo është e panatyrshme dhe shpesh e bën një femër me sy të vjetër. Krem ton lëkurë të zbehtë duhet të jetë një, maksimumi dy tone të errët se çehre normale. Është e nevojshme që të refuzojë hije ngjyrë kafe që i japin fytyrë një e verdhë sëmurë dhe marr rozë apo ton neutral. Krem është aplikuar thinly dhe defekte të maskuar më parë duke përdorur një abetare.

  • Pronarët zbehtë e lëkurës në fytyrë nuk duket të sëmurë dhe të lodhur gjithmonë duhet të skuqem. Por një shtresë të trashë të Blush ngjyra të ngopura tepër do të duken keq. Mirë preferojnë dritë rozë, koral dhe pjeshke hije pa temin dhe perla.

  • Hijet e ndritshme të shikoni vulgare, është e dëshirueshme që të përdorin ngjyra më të ftohtë dhe të qetë.

  • Kuq buzësh është gjithashtu e nevojshme për të zgjedhur jo shumë të ndritshme dhe shkakton në ngjyra neutrale. Mbajtësit buzët e errëta dhe tepër shkëlqim lëkurës dritë nuk do të përshtaten. Për grim të mbrëmjes, ju mund të përdorni ngjyra kuq buzësh të kuqe të thellë, por pjesa tjetër e përbërjen tuaj duhet të jetë më neutrale, ngjyra natyrore.