E vërteta në lidhje me yndyrë në bark


Të gjithë ju duhet të dini dhe të bëjë dhjamin në bark
Yndyrë në bark - ne të gjithë duam për të hequr atë. Por ju e dini se çfarë është problemi dhe njerëzit e hollë, vetëm ata janë në dijeni të saj? Disa yndyra mund të jetë fshehur thellë brenda naftës mund të rrethoj organet tuaja të brendshme dhe paraqesin kërcënim për shëndetin e të padukshme, pa marrë parasysh çfarë Madhësia ju vishni.
Në të vërtetë, yndyrë në barkun tim nuk varet nga madhësia tuaj.
Ku ka ai duket? Çfarë e bën atë për shëndetin tonë? Dhe çfarë mund të bëjmë me të?


Para se të lexoni në, mos harroni se kjo nuk është një fobi. Trupi ynë ka nevojë për yndyrë. Dhe nuk e fajësojnë veten apo njerëzit rreth tyre.
Pika gjithë është ku grumbulluar yndyrë, sepse nganjëherë ne nuk e shohim.


Yndyrë ku akumuluar


Jo të gjithë yndyrë është e njëjtë. "Yndyrë sillet ndryshe në pjesë të ndryshme të trupit," - tha Carol Shyvly, PhD, profesor i patologjisë. Sjellja yndyrë - është çelësi për atë që e bën yndyrë shëndetin tonë.
Shumica e njerëzve yndyrë të depozituara në trup në dy mënyra:
Nën lëkurë në kofshët, mollaqe dhe bark. Kjo yndyrë nënlëkurës.
Thellë brenda, rreth organeve vitale (zemra, mushkëritë, traktin e tretjes, etj) në gjoks, bark dhe legen. Kjo yndyrë "të brendshëm".Yndyrë nënlëkurës ne mund të shohim, dhe yndyra - padukshëm. Hulumtuesit besojnë se dhjami i fshehur në njerëz të çdo peshë është shumë kërcënim më serioz se sa yndyrë të dukshme.Pothuajse si trup


Jo vetëm yndyrë të depozituara në trup dhe nuk bën asgjë. Ajo vepron si çdo organ tjetër që sekreton substanca, thotë Kristen Hayrstoun, MD, asistent profesor i endokrinologji dhe metabolizmit.

Edhe pse yndyrë është diçka e një jastëk për organet, ai thekson shumë substanca të dëmshme zhytur autoritetet fqinje.
Për shembull, qelizat e brendshme yndyrë sekretojnë substanca inflamator, i cili çon në insulinë rezistence dhe disa lloje kanceresh. Pasi yndyrë është rreziku i presionit të lartë të gjakut, diabet tip II, sëmundje të zemrës, çmenduri, kanceri i gjirit, zorrës së trashë dhe të mitrës.


Ku unë yndyrë?


Tërë dhjamin është, dhe pa marrë parasysh se sa ju peshojnë dhe çfarë madhësie tuaj veshje. Kur ju të fituar peshë, ju të fitojë yndyrë brendshme dhe nënlëkurës.

Ku në trupin tuaj do të ruajtur yndyrë varet nga gjenetika, stilin e jetës (stresi, gjumi), moshës dhe gjinisë. Burrat nën 40 vjeç kanë tendencë për të grumbulluar yndyrë, jo nënlëkurës, ndryshe nga gratë. Gratë grumbulluar më shumë yndyrë të brendshme pas menopauzës.
"Përjashto të gjitha të mbledhura dhe të nënlëkurës dhe të brendshme yndyrë, por një kërcënim për shëndetin tuaj vetëm kur yndyrë kalon një kufi të caktuar," shpjegon Hayrstoun.
Njerëzit të cilët janë të trashë, trupi i mungon një vend të sigurt për të ruajtur yndyrë fillon të grumbulluar dhe organet pranë të tilla si të zemrës ose mëlçisë.

"Steatoza parë NONALCOHOLIC hepatike rrallë takuar. Por me numrin e njerëzve që vuajnë nga obeziteti, yndyrë të depozituara rreth organeve tani ", thotë Shyvly. "Është gjithashtu me interes të madh për të studiuar problemin e akumulimit të yndyrës rreth zemrës."


Shumë - është se sa?


CT scan dhe MRI - mënyra më e saktë për të parë se ku yndyrë juaj është ruajtur. Por nuk është një metodë e thjeshtë dhe të lirë të llogaritjes që tregon se sa shumë yndyrë mund të ruhen në trupin tuaj.
Shumica e ekspertëve janë dakord se pesha e një personi nuk ka rëndësi. Por madhësia bel mund të jetë një tregues i besueshëm. Madhësia bel më shumë se 88cm në femra dhe 101 cm në meshkuj mund të jetë një tregues që niveli i yndyrës brendshëm se normale.

Masa bel juaj është e thjeshtë. Por ne duhet të bëjmë atë siç duhet. Zemra Kombëtare, mushkërive, dhe të gjakut me udhëzimet e mëposhtme:Të marrë një pozicion në këmbë. Para matjen nxjerr dhe nuk thith.
Përfundojë centimetër rreth belit, ajo duhet të kalojë nëpër kërthizë.
Sigurohuni që në fund centimetra buzë kalon nëpër asnjë lartë femurit, edhe në qoftë se ka tashmë bel tuaj.Në të njëjtën kohë mund të matet dhe perimetri hip, si raport i ijet dhe bel perimetër tregon shpërndarjen e yndyrë. Sipas Journal perëndimor i Mjekësisë (titulli origjinal Perëndimor Ditar e Mjekësi ) Raporti është normale për gratë është 0.8 për burrat 0.9. Revista ofron këshilla e mëposhtme për matje të saktë të perimetrin e hips:
Të marrë një pozicion në këmbë dhe të mbyllë centimetra rreth hips.
Sigurohuni që kalon centimetër nëpër pjesët e projektimit te kofshët.Për të gjetur hips koeficienti dhe bel perimetrin, bel perimetër ndarjen në perimetër hip.


Indeksin e masës trupore, mollë dhe dardha


Çfarë është BMI? Ajo ka të bëjë me rritjen tuaj dhe peshë. Por indeksi nuk tregon ku yndyrë është ruajtur.
Një figurë në formën e një dardhë, kur shumë yndyrë akumulon në ijet, ajo është konsideruar si më të sigurta për shëndetin sesa një formë molle, kur një person ka një bel të gjerë.

Një figurë në formën e mollë pikë të numrit të madh të yndyrë belly, dhe ka të ngjarë tregues i pranisë së yndyrë brendshëm.


Dhe njerëzit dobët vuajnë


Normalisht, një peshë dhe nivelet e brendshme yndyrë të shëndetshme normale. Por për shkak të trashëgimisë, madje edhe në person të hollë mund të ketë një numër disproporcional të yndyrë të brendshme.
Si njerëz mbipeshë, njerëzit e hollë me një shumë të majme të brendshme mund të kenë kolesterol të lartë, të lartë të sheqerit në gjak për shkak të rezistencës së insulinës.
Një mënyrë jetese inaktive gjithashtu mund të çojë në faktin se personi i hollë brenda grumbulluar yndyrë. Studimi i Këshillit të Kërkimeve Mjekësore britanike tregoi se njerëzit e hollë që e mbështesin peshën e tij normale vetëm me dietë dhe jo të ushtrojë yyazytsirnist madhe të rritur yndyrë brendshme sëmurë.Si mund të kontrollojë yndyrë?


Ka 4 pikë kyçe: stërvitje, dietë, fle dhe menaxhimin e stresit.
Ushtrimi: Harrojeni për ushtrime që synojnë vetëm në pjesë të veçanta të trupit. Nuk ka ushtrime të veçanta që do të ndikojnë në yndyrë. Ju të humbni peshë në përgjithësi, që do të thotë që ju të humbni të gjithë dhjamin.
Por ushtrime shumë aktive gjimnastikë ishin djegia efektive dhe yndyra e brendshme dhe madje edhe yndyrë rreth të mëlçisë, që normalisht çon në mëlçisë yndyrore.
Chris Slents i cili ka punuar në studim, e përkufizon "ushtrime aktive" si drejtimin për njerëz të trajnuar fizikisht dhe ecje të shpejtë për njerëzit që vuajnë nga obeziteti, si dhe vrapim mund të dëmtojë ata. Slents gjithashtu beson punë shumë të efektshme në një biçikletë dhe kanotazh makinë stacionare ose Orbitreks.

Nga ana tjetër, studimet tregojnë se mungesa e rezultateve në akumulimin e shpejtë të yndyrës së brendshme me kalimin e kohës. Lifestyle, e cila përfshin nivelin mesatar të aktivitetit të konsiderueshme zvogëlon akumulimin e yndyrës brendshëm.
Hayrstoun tha se nuk do të shkoni në palestër: shrebayte lë në oborr, të ecin shëtitje, punë në kopsht, luajnë futboll me fëmijët. Nëse për këtë keni qenë punë aktive fizike, bisedoni me mjekun tuaj në lidhje me mënyrën më të mirë për të filluar të angazhohen.
Dietë Nuk ka asnjë dietë që do të kishte për qëllim vetëm në yndyrë. Por kur ju humbni peshë, ai është zakonisht i pari që zbresin dhjamin nga barku.

Mund të jetë e dobishme një dietë të pasur me fibra. Hayrstoun Hulumtimet tregojnë se njerëzit të cilët kanë ngrënë 10 gram fibra të tretshme në ditë pa ndryshuar dietën e tyre në përgjithësi, kanë nivele të ulëta të yndyrës së brendshme. Kjo mund të jetë, për shembull, dy mollë të vogla, 200 g bizele të njoma, 100 gram e fasule.
Edhe në qoftë se të gjitha produktet e tjera kanë mbetur të njëjta, thjeshtë lartë bukë tranzicioni në fibra mund të mbështesin peshën tuaj.
Ëndërr : Teprica ose mungesa e gjumit gjithashtu luan një rol të rëndësishëm në formimin e yndyrë brendshme. Studimi, i publikuar në edicionin e "Dream" (titulli origjinal Gjumë ), Gjurmuar numrin e rritur të brendshme yndyrë brenda 5 viteve. Njerëzit të cilët kanë fjetur 5 orë dhe më pak ose tetë orë ose më shumë një natë, duke fituar më shumë yndyrë të brendshëm se sa ata të cilët fjetur 6-7 orë. Studimi nuk provon se gjumi ishte i vetmi ndryshim midis pjesëmarrësve të studimit, por megjithatë fle gjithashtu mund të nxisë yndyrë të brendshëm.

Stresi: e rëndësishme që të jenë në gjendje për të përballuar stresin. Kjo përfshin stres kronik me të cilën ju të përballet në jetën tuaj personale, të tilla si diskriminimi. Studimi, i publikuar në Journal Amerikane e Epidemiologjisë (titulli origjinal Amerikan Ditar e Epidemiologji ) Tregoi se gratë African American dhe gra të bardha të cilët përballen me diskriminimin, kanë yndyrë më të brendshëm se sa ata të cilët nuk kishin përvojë të tillë.
Stresi i shkaktuar nga diskriminimi nuk do të çojë në një rritje në peshë. Por Shyvly studime të cilit pikë ndaj ndikimit social e stresit në yndyrë brendshëm, raportoi se trupi mund të përgjigjet për të gjitha llojet e stresit social, rritjen e nivelit të yndyrës së brendshme.

"Ju nuk mund të kontrollojë shoqërinë, por ju mund të ndryshojë qëndrimin tuaj në të," thotë ajo. Rekomanduar Shyvly për të marr mbështetje, kryejnë kurse meditim, ushtrime.
Shoqërimi me miqtë mund të jetë gjithashtu shumë i dobishëm. Studimi, i publikuar në "Biologjike Psikiatrisë" (titulli origjinal Biologjik Psikiatri ) Tregoi se nivelet e kortizolit (hormon stresi) ishte më e ulët në ata të cilët kanë marrë mbështetje shoku më i mirë. Dhe një tjetër studim ka gjetur se nivelet e kortizolit janë normale në ato gra që lexojnë apo medituar lutje.

Në qoftë se vetëm njerëzit mund të gjejnë kohë për të gjitha këto gjëra, sepse ata nuk janë vetëm të merren të ndihmojë me peshë të tepërt, por edhe të ndihmojë në trajtimin me stresin.