Shkencëtarët kanë gjetur se gjumi i ndihmon të humbni peshë


Siç tregohet nga një studim të ri, ata që flenë më gjatë, shumë më pak të prirur për trashje se njerëzit që rregullisht nedosypayut. Shkencëtarët besojnë se mungesa e gjumit ndikon në hormonet që shkaktojnë urinë dhe metabolizmit të ngadalshëm.
Mjeku specialist gjumë me Arn Эlyasson e qendrës ushtarake mjekësore të quajtur Walter Reed në Uashington beson se BMI është i lidhur ngushtë me kohëzgjatjen dhe cilësinë e gjumit. "Kur kemi analizuar të dhënat nga ndarja anketuar dy grupe - ata që fle shumë dhe ata që vuajnë nga mungesa e gjumit, u duk se grupi i dytë, mesatarja BMI ishte më i lartë (283) se sa i pari ( 245), "- tha Эlyasson.


Me trashje BMI është 30 njësi dhe më lart. Për të gjetur atë, ju keni nevojë për të ndarë peshën e njeriut në kilogram nga katrore e lartësi në metra. Studimet e mëparshme kanë treguar se ata që flenë më pak se 7-9 orë në ditë, rreziku i trashje është 75%.
Dr Эlyasson beson se mungesa e gjumit mund të prishin ekuilibrin natyror të hormoneve të trupit, në veçanti, për të reduktuar prodhimin e leptin, një hormon i njohur si mbushje. Kjo, sipas shkencëtarëve, dhe i bën njerëzit të hanë më shumë.
Ndikimi i konsiderueshëm mbi kohëzgjatjen dhe cilësinë e gjumit dhe stresi ka, nga ana tjetër, mund të çojë në trashje tepërt. "Stresi Rënda mund të prishin gjumin dhe syçeltësi - thotë Эlyasson. - Për shkak të efekteve të stresit dhe mungesa e pjesës tjetër, njerëzit janë më pak të organizuar, që ata duhet të lëvizin më shumë dhe të bëjë më shumë veprime për të kryer detyrat standarde. Kjo nga ana e vetëm mund të rrisë stresin dhe stimulimin e zakonet i sëmurë, siç e kam zakon të "zhurma" stres ".


Hulumtuesit analizuar gjumë, veprimtarinë dhe të përditshme konsumi i energjisë 14 infermiere të cilët vullnetarisht rënë dakord për të marrë pjesë në program.
Çdo pjesëmarrës kishte një fashë të veçantë në krahun e pajisjeve të fiksuara të saj që masin e aktivitetit, temperaturën e trupit, qëndrimin e saj të trupit dhe indekset e tjera të aktivitetit dhe pjesa tjetër.
Ironikisht, infermieret ndryshonte mbipeshë aktivitet në rritje në krahasim me moshatarët e tyre me peshë normale. Në ditën e bënë 25% më shumë hapa dhe të shpenzojnë një mesatare prej një mijë. Më shumë kalori. Megjithatë, rritja e konsumit të energjisë nuk do të ndikojë në peshën e tyre.