Përfitim apo dëm Aesthetic Mjekësia


Në mjekësi, ekziston koncepti i imperfections ankthi, ajo vepron si një mekanizëm evolutiv, të na bërë të kujdeset më mirë për veten e tyre, duke përfshirë edhe nga ana e tij të ekspertëve në fushën e bukurisë. Si makthi e tij me të dhënat e jashtme, ose më mirë dështimin e tyre, kjo është tregues i qartë i problemeve themelore psikologjike dhe konfliktet e brendshme, të cilat vetëm presin leje nga bukuri-industrinë e gabuar dhe të shkurtër-kthjellët. Përfitimi apo dëm i mjekësisë estetike - tema e këtij neni.
Ideali mjek-pacient aesthetists - një njeri i mjekësisë estetike emocionalisht stabil, shoqërisht të pjekur, ka një pritshmëri të qarta dhe realiste, dhe gatishmëria për të kryer një periudhë psikologjike rehabilitimit (nëse pritet). Në kategorinë e rrezikut ose ato me një shkallë të lartë yyazytsirnosti mund të jetë doktor pakënaqur dhe madje edhe i zhgënjyer, janë njerëz të cilët nuk e konsiderojnë ndërhyrjen si një mjet për të arritur një rezultat të veçantë, por si një mënyrë për të zgjidhur problemet që shkojnë përtej fizike mangësi. Për shembull, kur një grua beson se "svezhepryobretennaya" pa kushte garanton promovimin gjoksin e saj, vëmendjen e gjinisë së kundërt ose në një tjetër mundësi për të ndërtuar komunikim. Në këtë rast, puna e nevojshme preliminare me një psikolog. Ekspert duhet të ndihmojë njerëzit të mësojnë për të vlerësuar objektivisht favori i tij gjatë gjithë realitetin dhe ta paraqesë atë për kërkesat e duhura.Kjo nuk është rast i përshtatshëm për të aplikuar për mjekësi dhe korrigjimi estetike - presion mjedis (prindërit, bashkëshortët). Kjo është në lidhje me të ashtu-quajtur të huaj - të imponuar nga jashtë - motivimin, ndërsa vetëm produktive në një ngjarje të tillë të rëndë mund të jetë vetëm e brendshme motive (vet). Një tjetër kusht, pjesëmarrja në bukuri-e cila profesionale do të sjellë vetëm lehtësim të përkohshëm - dysmorfofobiya, se mendimet ngulët, fokusi i dhimbshëm në një ose disa difekte të jashtme, e aftë jo vetëm jeta helm dhe e bëjnë atë tërësisht e padurueshme.


Në këtë rast, nuk mund të jetë një faktor transferim përfitim në mjekësi - identifikimi i problemeve të pandërgjegjshme psikologjike me një manifestim të veçantë të jashtme. Duke eliminuar defektin, një njeri me dysmorfofobyey mos hezitoni për të gjetur një tjetër pamje me rimbursim, të cilat mbajnë acarim, zemërimin dhe gjithçka që rrënuar ndjenjat e tij. Në këtë situatë, pjesa e terapist nuk rekomandohet vetëm, por është absolutisht e nevojshme.

Dysmorfofobiyi kundërta në mjekësi estetike - frikë për të eliminuar pamjen e qartë kongjenitale ose të fituara mangësi, të cilat në mënyrë të konsiderueshme dëmton cilësinë e jetës dhe ndikon gjendjen emocionale. Në këtë rast, është e rëndësishme të pranojmë me ndershmëri dhe të pranojnë problemin dhe të japë të vetëdijshëm për faktin se edhe pse vendimit të saj dhe subjekt i rreziqeve të caktuara dhe siklet, ajo nuk ekziston. Egoizmi i shëndetshëm, të përqëndrohet ekskluzivisht në nevojat e tyre - një motiv të madh në drejtim të zyrës së një kirurg plastik. Nuk ka asgjë të keqe me këtë njeri për jetën është imazhi i tij ideal për veten e tij në të cilën karakteristikat e jashtme nuk mund të përkojë me cilësitë e brendshme. Për shembull, kur një njeri dëshiron që të ketë një mjekër të fortë me vullnet, mbështet sipërmarrjen dhe forcën e pandarë e karakterit.


Pritjet joadekuate vendosura në ndikimin estetike në favor të tyre, të shoqëruara zakonisht me nivel të ulët të vetëdijes së këtij të fundit. Pacienti është gjithashtu e rëndësishme të dini në detaje se çfarë gjendje është lëkura e tij (indit dhjamor nënlëkurës, indet e muskujve) dhe, në përputhje me rrethanat, si rrënjësisht defekti ekzistuese mund të rregullohen metodën e zgjedhur. Kjo kërkon një diagnozë të plotë paraprake duke përdorur pajisje të posaçme, të tilla si analizues multifunksionale lëkurë. Kur është fjala për kirurgji plastike, ju duhet të kuptojnë shkrimin individuale kirurg, që është për të kryer hulumtime paraprake duke përdorur të gjitha burimet në dispozicion të informacionit (nga media zyrtare me fjalën e gojës), dhe natyrisht, tërësisht dhe pa hezitim të bisedoni me mjekun tuaj.


Fotot e marra para dhe pas operacionit, mjekët janë lloj i sigurimit nga konsumatorët me pritjet e fryra. E pazakontë (veçanërisht e vërtetë për procedurat minimalisht invazive), pacienti (dhe jo vetëm veten, por edhe, mjaft ndoshta, paria e tij) nuk dëshiron në njoftim metamorfoza ka ndodhur. Së pari nastroyvshemusya njeriun më të mirë duket se nuk ka asgjë ose pothuajse asgjë nuk ka ndryshuar. Pastaj mjeku e kujdesshme përdor si fotografi provave, duke vënë në dukje dallimet themelore. Për shembull, fakti se qoshet e gojës së tij u rrit dukshëm, dhe kendin e mandibulat u bë më i qartë.