Në fytyrë mund të mësojnë në lidhje me sëmundjet e tyre


Mjekësisë kineze beson se personi është një pasqyrim i trupit tonë. Healers kineze mund të vënë një diagnozë paraprake, vetëm duke kërkuar në fytyrën e pacientit.

Sipas kanonet e personit të mjekësisë kineze është e ndarë në pesë fusha - ballin, hundë, mjekër, faqen e djathtë dhe faqe majtë.

Ballin referohet elementit të zjarrit, e cila është përgjegjëse për veprimtarinë e zemrës, zorrë e vogël, si dhe gjendjen e mendjes dhe arsyes. Skuqje e lëkurës të ballit, enët e kuqe të gjakut të saj duke folur për problemet e zemrës. Ballin e errët sugjeron probleme të vogla zorrë. Gjithashtu njollë ballin mund të jetë një manifestim i stresit ose depresionit. Njerëzit të cilët kanë tendencë për të ushtruar emocione të forta të ketë një numër të madh të rrudhave në ballë, në mes të rrudhë vetullat në veçanti.Hunda plotëson elementet e Tokës, përgjegjës për stomakut, pankreasit dhe shpretkë. Puçërr në hundë mund të tregojë një mosfunksionim të sistemit të tretjes. Shfaqja e papritur e puçërr mund të shoqërohet me diarre, dispepsi ose ushqim. Në alkoolit, apo stresi me përvojë dhe mund të tregojnë njolla të kuqe ose të tregojë përmes capillaries lëkurës.

Chin elementin e ujit përkatëse, e cila është përgjegjëse për veshkave, urinar, sisteme riprodhues dhe hormonal, dhe gjëndrave endokrine. Kur problemet me fshikëz apo veshkat paraqiten në acarim mjekër, skuqje, flaking dhe njollë - sqarim apo errësuar. Lezione puçrra fytyre që shfaqen në mjekër në intervale të rregullta, tregojnë mosbalancim hormonal.


Zona e cik e sipërme me tregon hundë në statusin e grave dhe kancerit ovarian, dhe burrat - gjendja e prostatës dhe vulvë.

Copyright takon elementit faqe Metal, e cila është përgjegjëse për aktivitetet e mushkërive dhe zorrës së trashë që duket për të ndryshuar ngjyrat dhe lëkurë në fushë. Ftohjet shenjë paralajmëruese ose bronkit janë skuqje, pimples të vogla dhe të zhvishem.

Rajoni la fytyrën korrespondon me pemë element që është përgjegjës për të sistemit nervor, mëlçisë dhe fshikëz fshikëz e tëmthit. Rreth stagnimit në inflamacion të mëlçisë ose skuqje e faqe të majtë të dëshmojë ose të paraqitet në atë capillaries. Në qoftë se lëkura la sy ka një ngjyrë të verdhë, kjo mund të tregojë gurëve të tëmthit, në rritje përmbajtjen e kolesterolit "të dëmshme" ose triglycerides.


Këto karakteristika nuk janë tregues i detyrueshëm i çdo sëmundje, por ende i kushtoj vëmendje të tyre të nevojshme.