Kirurgji plastike ose që kanë nevojë për kirurgji plastike


Në dekadat e fundit, jeta jonë u bë dendur një gjë e tillë si kirurgji plastike. Pse është kjo çështje rreth aq shumë flasin dhe thashetheme, sepse kirurgji plastike ka qenë rreth e rrotull për një kohë të gjatë? Në të ka një numër arsyesh. Një nga kryesore, ndoshta mbulimi i kësaj çështjeje në media dhe përparime të mëdha shkencore në këtë fushë, duke u zhvilluar në vitet e fundit. Ne nuk do të mohojnë se një nga faktorët më të mëdha pse operacioni plastik e ka bërë flasim për qytet, ishte zhvillimi i projekteve të ndryshme të mediave. Nuk është sekret se një numër i madh i yjeve show-biznesit, yjet e filmit, televizionit dhe njerëzve të famshëm, të paaftë (dhe nganjëherë të përsëritur) të korrigjuar pamjen e tyre me anë të kirurgjisë plastike. Guxojnë të supozojmë se ky fakt ka shërbyer si Zhvillimit diskutime të nxehta, si dhe disa qëndrim negativ për këtë lloj të mjekësisë që është e padrejtë për kirurgji plastike në përgjithësi.


Shpesh, të rinjtë (dhe jo), njerëzit shikuar forma të shtrembëruara të famshëm, nxiton nga të njëjtat mjekët, duke besuar se është tërheqje e lartë. Është për të ardhur keq se Counter-reklamat që bën disa hubastыe dhe artist busty hedh një hije mbi këtë, në fakt, një degë shumë të rëndësishëm dhe fisnik e mjekësisë në përgjithësi. Kjo ndoshta duhet të flasim pak për atë kirurgji plastike ose që kanë nevojë për kirurgji plastike në realitet.

Kirurgji plastike përdorur për të korrigjuar defektet kongjenitale që janë shprehur në mënyrë të qartë, dhe kur ndryshon lëndime të ndryshme tendosje, operacione, etj Më të njohura, njerëzit megjithatë, në vitet e fundit ka fituar të apelojë për këtë lloj të kirurgjisë për të korrigjuar pamjen e tij. Kirurgji plastike ka si objekt të saj pamjen e fytyrës apo trupit që është përmirësimi i dukshëm në funksionet e tyre.


Kirurgji plastike merr një kritik, të nevojshme për personin i cili ka nevojë për funksionin e kirurgji plastike. Dëmtuar indeve ose organeve, për shembull, nga dëmtimi, luhet duke përdorur kirurgji rindërtues. Që mund të konsiderohet, për shembull, suturing plagët, shkurtime indeve të buta.

Ndoshta personi mund të kenë nevojë për të rivendosur funksionet e një organi ose të luajë disa forma pjesë të trupit. Ky operacion është quajtur rindërtues dhe trauma nevojë për ndonjë ndryshim apo anomalitë kongjenitale.

Trajtim më të zakonshme të njerëzve të shëndoshë nëpërmjet një kirurg plastik, ka një nevojë të kirurgjisë estetike, kur indet normale ekspozuar ndaj ndryshimeve për të balancuar formën dhe llojin ose fshini defektet e moshës.

Kështu, kirurgji plastike për ata që kanë nevojë për kirurgji plastike është bërë një mjet thelbësor për korrigjimin pamjen që është e vështirë të mbivlerësohet njerëzit për të cilët një operacion i tillë mund të jetë një faktor i rëndësishëm në fizik, por edhe, ndoshta më shumë psikologjike mirëqenien.


Nëse marrim parasysh kirurgji plastike në kuptim të gjerë të teknikave dhe metodave të përdorura në specialitete të ndryshme kirurgjikale: operacionit të kirurgjisë ndihmon tretjen e ushqimit dhe kardiake të urologjisë. Me sa duket, nuk ka specialitet kirurgjikale, e cila nuk do të përfshihen elementet e kirurgjisë plastike. Megjithatë, njeriu në rrugë, edhe pse, kirurgji plastike shfaqet në kuptimin e tij më të ngushtë, që është për të ndryshuar manifestimet e jashtme të aftësi të kufizuara të ndryshme.

Sigurisht, nuk ka asgjë të gabuar në faktin se njerëzit kanë tendencë të jenë të rinj dhe të bukur të jetë e mundur. Asnjë njeri fajin në kërkimin e tij për fytyrën bukurinë dhe trupin. Në të vërtetë, shumë prej nesh kanë një kërkesë për pamjen e tyre, ndonjëherë ndodh që një të metë është qartë e dukshme, parandalon jetojnë dhe të jenë të lumtur. Kirurgji plastike është projektuar për të ndihmuar ata që kanë nevojë kirurgji plastike për të korrigjuar pamjen e tyre.


Megjithatë, unë do të doja të flas për atë këtu. Shumica e klientëve të kirurgët plastikë janë njerëz të cilët, në fakt, kjo është absolutisht jo e nevojshme. Sigurisht, askush nuk ka të drejtë të na ndalojnë të bëjë me paraqitjen e tij çdo gjë që ju dëshironi, por çështja e operacionit për të ndryshuar pamjen do të konsiderohet një aspekt moral. Është e kuptueshme që në rastet kur një person në mënyrë të qartë nuk ka nevojë për kirurgji për korrigjimin e një pjese të trupit, ose në rastet kur efekti i dëshiruar mund të arrihet me mjete të tjera, kirurgu duhet të bëjë një përpjekje për të paktën të përpiqet të bindë pacientin e tij në nevojë për kirurgji. Kjo është veçanërisht e vërtetë e të rinjve, vajzat që shkojnë "nën thikë" në lidhje me stereotipet e bukurisë, për shembull, tani standardi i bukurisë për vajzat është zemrat e të mëdha dhe buzët shëndoshet. Sot ajo është, por nesër gjërat mund të ndryshojnë, dhe pastaj, të shkojnë prapa në tavolinë operativ? Kirurgji plastike duhet t'i kursente rreth për ata që me të vërtetë kanë nevojë për kirurgji plastike, sesa një mjet për të fituar shëndetin, të cilat janë në prag të modës. Pas çdo operacioni, duke përfshirë plastike, - një stres të vazhdueshëm në trup, çdo ndërhyrje në e tij kirurgjike duhet të provohet.


Kohët e fundit, kirurgji plastike u ndal duke qenë fati i njerëzve të pasur të kthehet në kirurge plastike jo vetëm një këngëtari, aktorja, prezantues televiziv, që është, ata që nga pushtimi i urdhëroi duken më tërheqëse. Shpërndarja e kirurgjisë plastike në botë e bëri të mundur për të "gdhend" pamja e tij pothuajse të gjithë. Por, gjithmonë, para se të marrë të tillë një hap të rëndësishëm duhet të peshojnë me kujdes "pro" dhe "kundra" nëse do të ndryshojë atë që na është dhënë prej së larti.