Astma Simptomet në Fëmijë


Numri i fëmijëve që vuajnë nga astma është duke u rritur, duke shkaktuar alarmit veçanti prindërit e tyre. Simptomat e sëmundjes nuk është e lehtë për të njohur, pasi kjo do të duket në shikim të parë, pasi gjysma e pacientëve nuk vuajnë nga gulçim. Ky publikim do të konsiderohet simptomat e astmës tek fëmijët.
Simptomat më të zakonshme - një kollë (sidomos gjatë gjumit), ankesa lodhje e fëmijëve (pas ushtrimit) dhe një ndjenjë tensioni në gjoks.
Gjatë sulmeve të astmës Airways përflakur dhe kjo airflow reduktuar. Komplikuar është ende pështymë trashë dhe tensioni i muskujve.


Shkas mund të jetë pezmatim të kafshëve, ndotja e ajrit, infeksionet virale, myk, polen dhe ushtrim.

Nëse ju papritur vendosni se astma e fëmijës, menjëherë ta sjellë atë te mjeku. Ai vuri diagnozë të saktë dhe të rekomandojë bronholylatator (mjet i ndihmon të zgjeruar rrugët e frymëmarrjes), së bashku me mjetet e inflamacion udhë ajrore, e cila do të jetë futur aparat për thithje ilaçi. Ndoshta mjeku do të ju rekomandojmë airflow metër - një tub i uritur me një matës dixhital presion që mat sasinë e ajrit që merr në traktin respirator. Duke marrë off performancës counter këtë, ju do të dini me siguri: frymëmarrjen normale të fëmijës tuaj. Të përpiqet të bëjë të detyrueshme. Masa duhet të jetë një dhe të njëjtën kohë, të tilla si kur një fëmijë merr. Nëse matjet tregojnë performancë më të ulët se zakonisht - e ajrit në mushkëri është pak dhe duhet të konsultoheni me një mjek i cili do të këshillojë fëmija më ilaç për të parandaluar përkeqësimin e astmës.

Për treguesit më të saktë matëse airflow e nevojshme për të marr frymë aq thellë sa ajri të jetë e mundur dhe të ngutshme buzët e tij për zëdhënës, të shpejtë dhe nxjerr të fortë atë.

Astma në fëmijët është një gjendje kronike dhe mund të trajtohen në shtëpi, por nuk është përkeqësimi i fortë, kërcënuese për jetën në të cilën ju duhet menjëherë të konsultoheni me një mjek.

Simptomat:

- Fëmija duke luftuar për frymë, ndërsa ai fryrë hunda brinjë tërheq;
- nuk mund të flas, sepse frymëmarrje mjaft të zënë;

duke u përpjekur për të marrë frymë, ulur dhe të përkulur përpara;
- nga të pijshëm dhe të hahet refuzon;
- në frymën e ardhshme, të dëgjoni zërin e tensionit murmuritën;
- asnjë fëmijë merr dhe nuk shkon, ai ulet, ndërsa duke u përpjekur për të marrë frymë;
- pas 15 minutash, duke mjet që zgjeron rrugët e frymëmarrjes, fëmija nuk ndjehen lehtësim.

Astma - një kërcënim për jetën e fëmijës suaj, kështu që ju duhet të kërkoni për të gjithë ata që janë në kontakt me fëmijën se çfarë të bëni nëse simptomat shfaqen atë dhe ku është shërim. Duke përfshirë edhe personelin e shkollës.


Bisedoni me fëmijën tuaj në lidhje me se si duhet të veprojë aparat për thithje ilaçi kështu që ai e dinte se ku dhe se si ajo duhet të marrë ilaçe për shkak se fëmijët shpesh thith atë të gabuar dhe doza kryesore drogës mbetet në fyt dhe goja. Shpjegojë atij se ilaçi duhet të dalë në dritë, ai duhet të thith ngadalë, ngadalë, dhe ju mendërisht mund të përsërisë disa fraza pas inhalimi dhe të mbajë frymën për aq kohë sa të jetë e mundur, për fondet e thella depërtimit.

Teach tuaj ushtrime të frymëmarrjes fëmijës për të ndihmuar atë të saktë dhe duhet të përdorin Një inhalator kohën e duhur. Ne duhet të merrni frymë aperture është gjoks fikse kur të frymëmarrjes dhe frymëmarrja është stomaku. Për ta bërë këtë, le fëmija të shtriheni në dysheme dhe u shtri mbi librin e tij stomak se gjatë mbytje dhe tym duhet të rritet dhe të përjashtohet. Vetëm për diafragma frymëmarrje të trajnimit të përshtatshëm të frymëmarrjes instrument përdorimi muzikë dhe defekt balona.


Shtëpia për zbatimin e masave kundër alergjisë, si 90% e fëmijëve nën moshën 16 vjeç, vuajnë nga astma, vuajnë nga alergjitë.
Është e dëshirueshme që fëmija nuk ka kontakt me kafshët. Mos lejoni pirjen e duhanit në shtëpinë tuaj, dhe si tymi i kaldajave dhe zjarrit me dru.

Është e nevojshme për të mbajtur një shtëpi të lirë aparat për thithje ilaçi me një rëndim të sulmeve të astmës menjëherë të aplikojnë atë. Ruajtur atë në një vend lehtësisht të arritshme dhe nuk e vë të temperaturave të larta.


Gjatë sulmeve, duhet të qëndrojnë të qetë dhe qetësi. Flisni me zë të fëmijës tuaj të qetë, jo për të forcuar sulmin.