Bronchiolitis në fëmijët dhe të rriturit


Bronchiolitis quhet procesi inflamator ndikon bronchioles, më të vogël të traktit respirator. Ata dorëzojë ajrit në alveole - qet e vogla që përbëjnë mushkëritë. Bronchiolitis - sëmundje virale. Më shpesh sëmundja zhvillohet në trup lezione të RSV - virusi respirator sincitial. Zakonisht priren Bronchiolitis në periudhën e fëmijëve të moshës 3 - 6 muaj. Foshnjat parakohe, fëmijët me imunitet të kompromituar me defekt valvulave të zemrës është shumë më e ndjeshme ndaj infeksionit. Sëmundja është ngjitëse. Nëse fëmija ndjek kopshti ekspozuar ndaj infeksionit për 98% e fëmijëve në grup. Nga rruga, të rinj fëmija, aq më e vështirë se sëmundja ndodh. Në të rriturit, sëmundja është shumë e rrallë. Prindërit përballen me sëmundje në muajt e ftohtë të vitit. Manifestimet e para të bronchiolitis janë tiparet karakteristike të ftohtë. Fëmija ka temperaturë, kollë duket, si dhe të ftohtë. Zhvillimi i Yyazytsirno shtet ethe. Disa ditë shënoi frymëmarrje të shpejtë, i shoqëruar nga wheezing. Shkalla Frymëmarrja mund të arrijnë 60-80 minuta. Nëse nuk trajtohet, gjendja e fëmijës është në gjendje përkeqësohet. Kollë manifestuar sulme akute me zyrën e një numri të madh të pështymë. Fëmija ka për të bërë disa përpjekje për të marrë frymë. Pra, më shumë që indet e muskujve është hartuar në mes të brinjëve me çdo frymëmarrje.


Natyrisht, kjo situatë çon në humbjen e oreksit. Fëmija Neyyazytsirno thith gjoksin e vështirë. Fëmija i shqetësuar, vazhdimisht qan dhe nuk pranon të pijë. Llogaritë sëmundje Peak për 3 - 4 ditë. Në rastin e aksesit vonesë në një mjek nuk është një kërcënim real për jetën e fëmijës. Periudha akute zgjat 25 ditë, e ndjekur nga një përmirësim gradual. Megjithatë, rehabilitimi zgjat rreth 2 javë, dhe sulmet kollitje mund të ndodhë brenda një muaji pas shërimit të fëmijës. Bronchiolitis në të rriturit është shumë e rrallë dhe ndodh mjaft e vështirë. Sëmundja fillon papritmas dhe është e shoqëruar me vështirësi të rënda të frymëmarrjes. Sulmet këlbazë butë kollë provokojë ndarjen e lëngshme. Pacienti me gjysmë zemre pranon një pozitë të ulur. Një tipar karakteristik i bronchiolitis janë ngjyrë kaltërosh të lëkurës në folds nasolabial, gishtave dhe veshët. Çdo ventilim ditë bëhet më e keqe, e cila çon në rritjen e cianozë. Frymëmarrja është ngjirur, puls të shpejtë, temperatura u rrit. Në procesin e frymëmarrjes përfshirë mbështetjen muskujt. Mungesa e trajtimit mund të çojë në mushkëri dhe, dështimi i dytë i muskulit të zemrës. Shpesh ekziston rreziku i vdekjes nga mbytja. Nëse sëmundja është shkaktuar nga infeksioni me bakteret pneumonisë, trajtimi është përdorimin e drogës përdoren për pneumoni në kombinim me kafeinë, kamfuri dhe oksigjen. Bronchiolitis tek fëmijët ndodh pa komplikime shpesh kërkojnë përdorimin e drogave të veçanta. Është e rëndësishme për të vëzhguar tre trajtime themelore: të frymëmarrjes të lehtësuar procesin, të sigurojë sasi të mjaftueshme të lëngjeve dhe parandalimin e pneumoni ose bronkit. Fakultativ për të vënë fëmijën në spital. Trajtimi i duhur nën mbikëqyrjen e një pediatrit është në shtëpi. Gjatë gjumit, fëmija duhet të ngrenë kokën për të lehtësuar frymëmarrjen. Nëse gjendja e fëmijës përkeqësohet, ekuipazhi duhet të telefononi menjëherë "ambulancë". Shenjat e përkeqësimit janë: frymëmarrje të shpejtë, refuzimi për të hajë dhe të pijë, gulçim, lëkurës cianozë. Diagnoza Bronchiolitis komplikuar përfshijnë gjoks X-ray, mostrave mostër e gjakut për kërkime të mëtejshme laboratorike, studimi i gazeve arteriale të përfshira në gjak, do të përcaktojë formën e virusit dhe të identifikojnë antitrupa optimale. Që sëmundja mund të shkaktohet nga disa grupe e viruseve, rezultatet diagnostikuese do të lejojë për trajtim me efekt maksimal pozitiv. Terapia është kryer duke përdorur drogë antibiotik, terapi oksigjeni, bronhodylatatorov. Ndonjëherë, një fëmijë është i vendosur në një tendë oksigjen, por në shumicën e rasteve furnizim të mjaftueshëm të oksigjenit lagur. Trajtimi i pacientëve të rritur është përdorimi i glukokortikoideve, të cilat nuk kanë asnjë efekt në trajtimin e fëmijëve. Trajtimi të pahijshme ose mungesa e tij çon në bronchiolitis kronike, lezionet e infeksioneve sekondare, astma, frymëmarrjes dhe zemra dështim, pneumonia, tuberkulozi dhe kancerit të mushkërive. Në rrezik janë fëmijët, punëtorët e kujdesit të fëmijëve, personat me sëmundje të bronke dhe helmimit të lëvizur. Ulja infeksion yyazytsirnist humbjen viral është e mundur në qoftë se paraprakisht para shpërthimet sezonale, të marrë masa parandaluese. Këto përfshijnë kryesisht të rritur imunitetin dhe vaksinimin. Duhet t'i nënshtrohen trajtimit për ftohjet, nuk lënë procesi marrë kursin e saj. Është e këshillueshme që të mos vë në dukje hipotermi trupit. Adult duhet të heqin qafe e zakonin e pirjes së duhanit. Një veprim i mirë parandaluese kanë ushtrime të frymëmarrjes që ju duhet për të praktikuar në çdo kohë të vitit. Që sëmundja bartet lehtë të marrin në konsideratë rrezikun e epidemive gjatë shpërthimit sezonale. Prandaj, zbulimi i një institucioni të sëmurë të fëmijëve të fëmijëve do të transferohen në karantinë.