Futja e ushqimeve plotësuese për fëmijët deri në një vit


Futja e ushqimeve plotësuese për fëmijët deri në vitin është gjithmonë shumë pyetje, dhe nëna e re shpesh humbur në këshillat e ndryshme të nënave të tyre, miqtë më me përvojë, mjekët dhe infermieret. Ne duhet lexuar shumë literaturë dhe tërësisht të përgatitur për këtë ngjarje të rëndësishme në jetën e fëmijës në futjen e ushqimeve plotësuese solli dobi fëmijës dhe nuk shkaktojnë reaksione dhe pasoja të papritura.


Fëmijët deri në vitin për të futur ushqime të ngurta duhet të jetë në mënyrë individuale, duke pasur parasysh zhvillimin e përgjithshëm të tyre, shëndetin, koordinimin futjen e saj të pediatrit rrethit që e di në lidhje me shëndetin e fëmijës tuaj. Si rezultat i pikëpamjeve të ndryshme dhe interpretimet e tyre të ndryshme që rrjedhin mitet që shpesh trembë moms dhe shkaktojnë mosmarrëveshje dhe paragjykimet në organizimin e të ushqyerit të fëmijëve nën një vit. Konsideroni disa nga mitet më të zakonshme dhe të përpiqen për të demaskuar ata.Miti № 1. Futja e hershme e ushqimeve plotësuese parandalon vitaminë mangësi në fëmijët nën një vit.

Kjo pamje vjen nga ditët e 30-40 vjet më parë, kur nëna kishte Postpartum në dy ose tre muaj për të shkuar në punë dhe të ndaluar dhënien e gjirit. Fëmija në këtë rast është transferuar në qumështin e lopës, dhe kjo është në të tilla një moshë të re filloi të japë lëngje, perime dhe llapa, duke besuar se në këtë mënyrë fëmija hyjnë në trup vitaminat dhe mineralet e nevojshme. Nëpërmjet hulumtimit gjatë viteve, pediatër moderne erdhi në përfundim se futja e hershme e ushqimeve plotësuese për fëmijët sjell më shumë dëm sesa dobi. Koha ideale për futjen e ushqimeve të para - 6 muaj më parë futja e tij i jep peshë të tepërt mbi veshkat dhe pankreasit që shkaktojnë çrregullime serioze ndihmon tretjen e ushqimit dhe e shfaqjes së sëmundjeve kronike të traktit gastrointestinal. Natyra siguron se trupi i nënës prodhon qumësht, të përkryer plotëson nevojat e fëmijës, i cili ndryshon përbërjen e saj me kalimin e kohës. Kjo është, në qoftë se nëna ha ekuilibruar, korrekt, ushqim të shëndetshëm, fëmijën dhe, rrjedhimisht, merr të gjitha substancat e nevojshme nëpërmjet qumështit. Është e nevojshme të kujtojmë se ndaluar gji me futjen e ushqimeve plotësuese nuk mund të jenë qumështi i gjirit është e dobishme për fëmijët, dhe kontribuon në formimin e imunitetit.


Miti № 2. Kur fëmija nuk është ushqimet e para dhëmbë nuk mund të hyjë.

Pjesërisht për shkak të kësaj ne mund të bien dakord, si të gjitha rregullave dhe kanoneve të zubyk parë të prerë fëmijën në vetëm 6 muaj, dhe kjo periudhë përkon me futjen e ushqimeve plotësuese, të cilat përmbahen pediatër moderne. Jo të gjithë fëmijët të zhvillojnë në mënyrë të barabartë, në disa dhëmbë të shfaqet pikërisht në këto kushte, ndërsa të tjerët vonuar pamjen e tyre të tetë, nëntë ose më shumë muaj, të tjerë mburremi dhëmbët tre deri katër muaj, dhe një e katërta e tyre kishin lindur. Prandaj lundruar në praninë e dhëmbëve me futjen e ushqimeve plotësuese për fëmijët nuk ka qenë e vlefshme.


Miti № 3. Hyrje e ushqimeve plotësuese për fëmijët deri në vitin duhet të fillojë me lëngje.

Kjo pikëpamje ka edhe të kaluarën e saj të largët dhe në pediatër moderne nuk gëzojnë sukses dhe madje edhe mori kundërshtim. Ajo u provua se lëng është një produkt i koncentruar që përmban shumë sheqer, acide, minerale, kështu që ata janë të vështirë që të tretet dhe të irritojë stomakun dhe zorrët. Për ushqimet e para të fëmijës, trupi nuk është përdorur për të tretet se çfarë tjetër përveç lëngjeve të qumështit të gjirit nuk janë të përshtatshme. Ushqimet më të mira për të filluar me ato produkte që janë të lehtë për të tretet, perime dhe fruta pure si industriale. Dhe prodhimi vendas. Administrata duhet të fillojë pure 14 lugë çaji. Si si një produkt të veçantë, dhe përzierjen atë me qumësht të gjirit ose formula. Rritet gradualisht dozën, duke e çuar volumin në 200 gram pure dhe zëvendësimin e një të ushqyerit.


Miti № 4. ushqime e para mama domosdoshmërisht të përgatisë veten në shtëpi.

Pajisje moderne të përdorura në ndërmarrjet për përgatitjen e ushqimit të fëmijës që lejon përpunimin, përgatitjen, bluarje, paketimit samitin e ushqimit. Kontrolli mbi përdorimin e vetëm produkte të cilësisë, rritur në rajonet ekologjikisht të pastra mund të garantojë sigurinë dhe dobinë e ushqimit të fëmijës. Tins të ushqimit prodhimit industrial dallohet nga diversiteti i saj, pasuruar më tej me vitamina, ajo është e thjeshtë dhe e lehtë për të ngrohtë deri. Ushqim për fëmijë është bërë në përputhje me kërkesat sanitare dhe dyetolohycheskymy e karakteristikave të moshës së fëmijëve. Ndoshta kjo është një mundësi e madhe për futjen e ushqimeve plotësuese, duke u përpjekur mama e tij për përgatitjen e vetë do të përqëndrohet në shije, podsalyvaya si ushqim.


Miti № 5. Le fëmija ha sa më shumë që ai dëshiron.

A jo vetëm të jepni fëmijën tuaj një shumë e ushqimeve, prezantoj ushqime të reja gradualisht. Trupi merr kohë për të rregulluar në produktin e ri, për të përballuar me tretje. Overfeeding me futjen e ushqimeve plotësuese mund të çojë në faktin se substancat e nevojshme për tretje nuk është një produkt i ri që mund të shkaktojë dysbiosis. Mos harroni se çdo gjë është e mirë në moderim.

Miti № 6. tul e parë - manën në qumështin e lopës.


Në alergji të qumështit të lopës shpesh, shkaku i të cilave mund të jetë mangësi lactose - Fëmija i mungojnë enzimat e caktuara për tretje e saj. Dhe bollgur shumë konsiderohet si ushqimin më të mirë për fëmijët për të, shumë vite më parë, pediatër moderne rekomandoj nuk hyjnë në një vit më parë, pasi ajo është e pasur me gluten, e cila është e keqe për tretje dhe heq të gjitha hekur nga trupi i fëmijës. Filloni me futjen e ushqimeve të ngurta hikërror, oriz, llapa misri - ata janë hypoallergenic dhe të sigurt për fëmijën e traktit digjestiv. Cook duhet të jetë në ujë. Fëmijët përshtatshme veçanta slurry në pako, e cila i holluar me ujë të ngrohtë.