Defekteve të lindjes te fëmijët


Në botë rreth 5% e foshnjave janë të lindur me defekte të lindjes, ku duhet theksuar se kjo mund të ndodhë në një familje tërësisht të shëndetshme, nuk ka zakone të këqija dhe shtatzënia e mirë ndodh, për fat të keq, kjo është imun.
Ajo është gjithmonë një shok psikologjik të prindërve, ata u ndjeva në fillim, atëherë nuk ka frikë nga aftësia për të pasur fëmijë të shëndetshëm, dhe vjen fajin përpara një fëmije. Ne nuk mund të marrë parasysh shkallën e lartë të vdekshmërisë në mesin e fëmijëve me defekte të lindjes. Kjo është tema më e vështirë në obstetrikë dhe gjinekologji.Defekte të lindjes te fëmijët është një çështje shumë e ndjeshme, si për mjekët dhe për prindërit. Në shumicën e anomalive të sjelljes dhe shëndetin e përgjithshëm të fëmijës menjëherë pas lindjes, nuk ndryshon shumë sesa jo pa alarmante stafin mjekësor dhe të dashur, kështu që ju duhet të jenë veçanërisht vigjilentë. Në mënyrë tipike, një patologji kirurgjikale, është e rëndësishme për të zgjedhur kohën dhe metodën e operacionit.

Të gjitha keqformime kongjenitale janë të ndarë në dy grupe:

I. anomali e trashëguar, një grup i madh i defekteve, në të cilën ai vuri një defekt në gjene dhe është e trashëguar.


II. Anomali të lindura, ata blenë fruta gjatë zhvillimit të fetusit.

Por kjo ndarje nuk është krejtësisht e vërtetë, duke pasur defekte të kombinuara në mënyrë tipike, gjenetikë plus ambient uyazyka pafavorshëm të jashtëm, se ka disa faktorë të përfshirë ndikimin.

Ju nuk mund të përcaktojë keqformimet kongjenitale tek fëmijët, ata janë thjesht apo patologji kirurgjikale brenda neonatolog kompetencave, pediatër, gjenetist apo specialist tjetër. Prandaj, për diagnostikimin dhe prognozë të shtatzënisë, gjatë së cilës ka pasur një kërcënim i dhënë fund lindjen e një foshnjeje me patologji kongjenitale zadeystvovannы gjithë specialistët e nevojshme dhe instrumentet moderne mjekësore. Këto gra duhet të lindë në qendra të specializuara ku fëmija menjëherë pas lindjes, mund të merrni ndihmë të ekspertëve.


Defekte lindjes në fëmijët shkaqet dhe faktorët e rrezikut

Shumica e shkencëtarëve të botës besojnë se anomalitë e lindura të zhvillimit, ajo është rezultat i mutacioneve që kanë ndodhur në nivele të ndryshme: kromozomale, gjenetike dhe gjenomike. Dhe në nivelin në të cilin ka pasur një dështim varet nga ashpërsia e defektit dhe mundësinë për të kompensuar. Arsyet që çuan në efekte të tilla shumë dhe, për fat të keq, jo gjithmonë në konsideratë dhe për të zgjidhur, por kryesore është që ne duhet të dimë. Shkenca që studion të gjitha shkaqet dhe faktorët e rrezikut, veçanërisht në fazat e hershme të shtatzënisë, quhet teratologji dhe më të studiuar janë si më poshtë:


- Rrezatimi jonizues, këto përfshijnë X-rrezeve, Izotopet radioaktive, përveç efekteve negative në gjene, ata gjithashtu kanë një efekt toksik, dhe si rezultat kjo është arsyeja më shpesh çon në keqformime të rënda.

- Infeksionet e çdo shtyra gjatë shtatzënisë, sidomos gjatë tre muajve të parë, me përjashtim të efekteve teratogjenik, ata gjithashtu mund të transmetohet nga nëna tek fetusi.

- Medikamente nuk ka asnjë medikament që mund të përdoret pa dëm gjatë shtatzënisë, dhe për këtë arsye para se të trajtimit të caktojnë një grua është shtatzënë, është e nevojshme që të peshojnë rrezikun e efekteve negative në të fetusit dhe efektet e mundshme terapeutik. Megjithatë, mos harroni se ju nuk mund të bien në ekstremet dhe droga të patrajtuara, të tilla si grykët folikulare apo pneumonia, vetëm për shkak se një grua është shtatzënë, pilulën dhe të dëmtojë shëndetin e fetusit, për shkak se fëmija ndjehet mirë, nëse jo nëna sëmurë.


- Alkooli përdoret gjatë shtatzënisë, në doza të mëdha, të çon në sindrom të alkoolit fetusit në porsalindur, dhe e defekteve të lindjes të rënda në fëmijën, ndonjëherë të papajtueshme me jetën. Por përsëri, një gotë shampanjë apo një verë të mirë, i dehur pak para konceptimit, jo një arsye për abort.

- Nikotina ka një efekt negativ në të fetusit, përveç defekteve të lindjes çon në faktin se fëmija është ende në utero prapa në zhvillimin fizik. Dhe pas lindjes mund të zhvillojnë simptomat e tërheqjes. E njëjta gjë vlen edhe për të marrë drogë gjatë shtatzënisë.


- Efekti toksik të kimikateve, si dhe grua dëshmuar në punën e tyre që ka kontakt me kimikatet duhet të ndalet kontakt me ta per 2-3 muaj para shtatzënisë dhe të destinuara për të gjithë periudhën e kohës duke përfshirë ushqyerjes me gji.

- Në familje në të cilat prindërit ose të afërmit e ngushtë fëmijët e lindur me anomali të zhvillimit, rreziku i një fëmijë me defekte të lindjes është rritur disa herë, me ata me të njëjtat ndryshime. Këtu ne po flasim për të ashtuquajturin "akumulimit të familjes."


- Prania e nënës apo babai i sëmundjeve kronike me mosfunksionim të organeve dhe sistemeve.


Në rrezik janë:

- Familjet në të cilën familja e ngushtë janë të lindur në botën e foshnjave me anomalitë apo sëmundje të trashëguar, edhe nëse prindërit janë të shëndetshme.

- Familjet që tashmë kanë një fëmijë me një defekt lindjeje.

- Nëse shtatzënia e mëparshme përfundoi në abort apo dështuar.

- Martesa e familjes, për shembull, në mes kushërinjtë apo kushërinjtë e dytë, vëllezërit dhe motrat.


- Burrat mbi 50 dhe gratë mbi 35 vjet.

Për të zvogëluar rrezikun e të paturit e një fëmijë me qendrat e lindura patologjisë për planifikimin familjar, të cilat punësojnë specialistë. Ku ju bëni gjenealogji shqyrtuar dhe ngritur këtë rrezik në minimum. Niveli aktual i teknologjisë mjekësore e lejon atë.

Kur është fjala për profetët e lindjes së fëmijëve në pyetjen: "Kush duhet fajësuar?", Kërkojnë përgjigje nuk e bëjnë, ajo zakonisht mbetet pa përgjigje zgjidhjen më të përshtatshme për pyetjen: "Çfarë".


Por dëshpërim nuk ia vlen, sipas statistikave në shtatzënitë pasuese, në 96% të rasteve të lindur fëmijë të përkryer të shëndetshme.