Efektet e alkoolit në trupin e një fëmije


Ndërsa fëmijët nuk arrijnë një moshë të caktuar që rri problemet e botës, ndërtuar stereotipeve të rriturit. Në këtë botë, fëmijët të ndjehen të zënë ngushtë, nëse jo i qetë. Çka e shkakton ndikimin e alkoolit në trupin e një fëmije?
Sot unë do të doja të flas mbi efektet që ndodhin kur adoleshentët përdorin alkool, sepse alkooli është bërë një pjesë integrale e jetës së të rriturve. Jo, unë nuk them se një shumë e alkolikët rritur, vetëm më shpesh ka kompani të cilët i plotësojnë për atë që do të jetë pije kulturore. Por shumica prej nesh nuk e mendje herë pas here shkoni në një gotë verë apo shishe birrë në kompani të mira për të hequr gjendjen shpirtërore.Fëmijët formuar një opinion mbi alkoolin individuale para se ata përpiqen pije e tyre të parë. Sigurisht duke kërkuar në të rriturit që shoqërojnë alkool me argëtim, humor festiv të zakonshëm apo kohën e lirë. Dhe pavarësisht nga dëshirat tona, fëmijët tanë ndonjëherë të jetë në një situatë ku ata do të ofrohet një pije. Sigurisht, shumë prej tyre nuk do të heqë dorë, madje edhe në shkolla dhe në shtëpi thënë rriturit në lidhje me rreziqet e pirjes së duhanit dhe pijet, por duke kërkuar në të rriturit, adoleshentët sillen në të njëjtën mënyrë. Shumica adoleshencë është me bollëk të pirë birrë, kështu që nuk ka festë është i plotë pa alkool (ndjekin shembullin e prindërve), dhe shumë mjekë kanë marrë në mënyrë të përsëritur direkt nga mësimet fëmijët nga helmimi akut të alkoolit, ka pasur edhe raste që nevojiten një reanimim.


Natyrisht, aktivitetet tona arsimore nuk është e mjaftueshme. Çdo prind mendon rreth çështjeve se si të mbrojnë fëmijën e tyre, çfarë hapa për të marrë. Ekspertët paralajmërojnë në lidhje me këtë. Konsumi i rregullt i alkoolit mund të ulin fagocitozën. Fagocitoza - është trupi më i rëndësishëm pajisje të sigurisë fëmijës, si ajo ndjek ndryshimet në trupin fagocitet fëmijës dhe pastron atë nga mikrobet dhe qelizat e tjera të dëmshme. Vetëm rënie funksionin mbrojtës e proteinave në gjak dhe zvogëlimin e nivelit të qelizave të imunitetit. Reduktuar imunitetin çon në sëmundje kronike. Por më e rrezikshme është se trupi fillon të prodhojë antitrupa kundër qelizave të veta. Këta antitrupa janë të sintetizuara vetëm në përdorimin e alkoolit. Statistikat tregojnë se një në dy vuan nga prania e antitrupave të mëlçisë dhe një në katër ka antitrupa të shpretkës. Ka edhe antitrupa në indet e trurit. Kjo çon në shkatërrimin e qelizave ndër të tjera.


Alkooli ndikon në sistemin nervor. Kjo çon në alkoolizmit. Në mënyrë tipike alkoolizmi mund të shihni se adoleshenti janë simptoma neurologjike. Për shembull, të shqetësuar metabolizmin në indet nervor ose reduktuar ndjeshëm numrin e qelizave nervore në trupin e fëmijës, kështu që ju mund të vëzhgojnë rritjen e presionit intracranial, por më i rrezikshëm - është degradimi e trungjeve nervore dhe guaska e tyre. Fëmijët kanë nevojë për të sjellë që konsumi i tepërt dhe i rregullt i alkoolit mund të çojë në plakjen e parakohshme ose paaftësisë. Statistikisht gjetur se njerëzit të cilët konsumojnë alkool, 15-20 vjet që jetojnë me më pak se e nevojshme. Një nga shkaqet kryesore të vdekjes në njerëzit të cilët konsumojnë alkool - aksidentet dhe lëndimet në fazën e dehjes. Por ndikimi i tij nuk alkoolizmi është një sëmundje fatale. Shumica e njerëzve vdesin nga sëmundjet që shoqërojnë alkoolizmi.


Duhet të punojnë për këtë temë me fëmijën tuaj në shtëpi, duke shmangur efektet e dëmshme të alkoolit. Ashtu si prindërit japin fëmijës një dorë të djegur pjatë e nxehtë, kështu që narcologists lejojnë alkool provë të riu në shtëpi, nën mbikëqyrjen e prindërve. Shumica e fëmijëve 12-13 vjeç ose pak më të vjetër, alkooli shkakton një reagim negativ. Alkooli duket atij një shije të hidhur dhe të pakëndshme. Ndonjëherë ajo mund të merrni kokën sëmurë dhe të fillojnë të vjella. Çfarëdo që ky eksperiment shikuar mizor, por ajo mund të ndikojë pozitivisht fëmija i ardhshëm ai nuk kishte një dëshirë për të pirë. Kjo situatë mund të krahasohet me prindërit me mjekët, kur ajo na ka lënduar, vaksinën duke punuar për parandalimin e sëmundjeve. Ekziston edhe mendimi i kundërt. Disa besojnë se pas të pijshëm më të mirë për njeriun se sa një fëmijë. Kjo është, kur një person ka arritur, për shembull, 20 vjet trupi i tij i formuar plotësisht dhe organet e brendshme të tilla si mëlçi dhe stomak janë më të lehtë të mbajnë goditjeve alkool.


Vaksinimi me pasion
Si për të mbrojtur mendjen dhe ndjenjat e fëmijës së tyre nga ekspozimi ndaj reklamave të alkoolit dhe duhanit? Si për të vrarë tek ai një dëshirë të ndjehen të gjitha të reja dhe të panjohura? Çdo gjë është mjaft e thjeshtë dhe tradicionale. Ne duhet të edukuar nga shembull. Natyrisht në familjet ku prindërit pini, këshilla, dhe besimet nuk punojnë për djalin apo vajzën që ka të ngjarë të çojë në një përsëritje të prindërve. Por familjet që nuk e pi dhe nuk pi duhan, fëmijët do të dëgjojnë prindërit këshilla dhe për të marrë njohuri në lidhje me alkoolin, jo nga miqtë jashtë.


Por ndikimi i një rendi më të lartë duhet të jetë formimi i konceptit të vlerës së shëndetit të fëmijës. Ju duhet të japin atij informacion të saktë mbi pasojat e pijshëm. Të marra së bashku, të gjitha këto masa do të ndihmojë fëmijën tuaj të bëni zgjedhje të drejtë dhe më pas në kompani kur ai ishte ofruar një pije që ai do të qëndrojë, pavarësisht gjithë dëshirën e të përjetojnë ndjenjat e reja. Ai u ndal për shkak subconsciously merr shembullin e prindërve të tyre. Për shkak se ai zgjodhi një jetë dhe të kuptojnë se ju nuk duhet të trembet për të treguar veten jo si të gjithë nuk ka frikë për të shprehur pikëpamjet e tyre dhe për të humbur nga të tilla një veprojë disa miq. Një tjetër mënyrë për të mbrojtur fëmijët nga alkooli - është për të gjetur atij një hobi interesante, kjo nuk do të ishte keq nëse ajo do të jetë një familje. Për shembull, udhëtime me familjen në fundjavë ose peshkim në liqen. Klasat në sportit apo të arteve seksione.