Foshnja formula e qumështit për alergjitë


Për një foshnje e porsalindur më të dëshirueshme dhe të ushqyerit optimale natyrore (qumështit të nënës gjirit). Por në qoftë se ushqimi i tillë nuk është i mundur për arsye të ndryshme dhe shkakton foshnjave transferohen në të ushqyerit të përzier (qumështin e nënës dhe përzierje plotësim nëse është e nevojshme), ose të ushqyerit tërësisht artificiale (formulat përdoret mitur përshtatur posaçërisht).
Formula e fëmijërisë zgjedhur në dëshmi, së bashku me pediatër, dhe nevojën për të marrë në tregues të tillë si përzierje përshtatshmëri (afërsisë me përbërjen e qumështit të gjirit tregohet në paketë), përmbajtja e carnitine lirë dhe taurine (thelbësore për formimin dhe zhvillimin e sistemit nervor qendror duhur) .Për të përshtatur komponentin karbohidrate në formulën e mitur, ajo shtoi lactose, përmirëson tretjen duke rritur zorrëve edukate bifidobacteria - dhe lactobacilli. Por Karbohidratet tjera - glukozë, sukrozë, fruktoze, si përbërës të një përzierje të fëmijëve nën 6 muaj nuk janë dëshirueshëm. Rinj fëmija, aq më shumë duhet të adaptohet formulë qumështi foshnjore.

Në vitet e fundit numri i fëmijëve me alergji është në rritje të vazhdueshme. Reaksione alergjike të shpeshta në foshnjat spektrit për shkak të strukturës së veçantë të mukozën e sistemit të tretjes. Funksionin e zorrëve pengesë ndërsa papjekur, kështu që edhe një substancë relativisht e padëmshme mund të dëmtojë murin mucous e sistemit të tretjes, i cili do të sjellë përçarje të reaksioneve zorrëve dhe alergjike. Villi, rreshtim zorrët mund të shkatërrohet për shkak të infeksioneve, dhe përdorimi i barnave që zhyt antigjene apo irritues (periudha e rimëkëmbjes prej së paku 6 javë pas largimit të substancave të dëmshme).


Një arsye tjetër për një shkelje përvetësimin e zorrëve - një kolonizimin e baktereve patogjene në traktin e tretjes. Nëse fëmija është ushqyer me gji natyror, të brendshmet e tij populluar natyrisht shkopinj acidit laktik, të cilat janë të domosdoshme për tretje e duhur. Fëmija zorrë shtuchnyka parë kolonyzuyut Escherichia coli - Escherichia coli bakteret (në rrethana të caktuara mund të provokojnë zhvillimin e organizmave patogjene). Mbrojtja kryesor kundër alergeneve pushtuese nëpër murin e zorrëve siguron sistemin imunitar të trupit. Në foshnjat, dhe veçanërisht foshnjave të lindur para mandatit dhe sistemi imunitar është i papjekur, dhe alergji ushqimore ndodh për shkak të dobësimit të mekanizmit pengesë (pas infeksionet, antibiotikët).


Përveç qumështit të gjirit përmban proteina imunoglobulina A (bllokon absorbimin e alergeneve ushqim) dhe në trupin e fëmijës mungesës së proteinave. Ka shenja të alergji ushqimore në rastin e anomalive kongjenitale të sistemit imunitar (shumë rrallë).

Nëse dyshoni se një alergji ushqimore kërkon diagnozë të kujdesshëm (inspektimin dhe testimin pediatrin, gastroenterologist, allergist). Shfaqja e alergji ushqimore është e lidhur edhe me efektet e dëmshme të faktorëve të mjedisit dhe gjenetike.


Predispozitë trashëguar të alergjive proteinave është shpesh që nga futja e ushqimeve që përmbajnë qumështi i lopës. Fëmijët të cilët janë shishe ushqyer janë më të prirur për reaksionet alergjike për shkak të numrit të madh të irritues të mundshme në përzierje. Gjithashtu nëna veçanërisht e rëndësishme dietë, gjatë shtatzënisë dhe ndërsa pleqsh. Vazhdimisht në rritje numri i sufferers alergji - është paguar për progresin teknik, zhvillimin, inxhinieri, dhe si rezultat i degradimit të mjedisit.


Karakteristikat kryesore të alergji ushqimore në fëmijët

Pediatër dhe prindërit mund të shohin manifestime të qarta të alergjive dhe skuqjen, ndryshimet në erozionit rreth gojës, pezmatimi i lëkurës - kjo nuk është gjithmonë një shenjë e alergjive, veçanërisht alergji në qumësht. Nuk ka karakteristika të fshehta, të cilat mund të identifikohen si rezultat i testeve laboratorike. Reaksion alergjik gastrointestinal manifestuar në kontakt alergjen me mukozën e sistemit të tretjes. Rezultati - dhimbje stomaku, shpesh të vjella. Fëmija është treguar një neveri të qumështit, të ushqyerit ajo pështyn nga dalë, ulëritës, gjarpërues kokën e tij, por tregon këtu se uritur. Diarre në foshnjat shumë shpejt çon në dehidratim, dhe për këtë arsye kërkon hospitalizimin e menjëhershme.


Fëmijët që vuajnë nga alergjitë, një rritje tonin e muskujve, çrregullime të gjumit, rritjen e djersitje, ethe, arrhythmias kardiak.

Për shkak se një numër i madh i simptomave të ndryshme të vështirë të thuhet qartë se është alergjik ndaj proteinave të qumështit të lopës. Hulumtim kompleks duhet të fillojë me studimin analizon (nivelin e imunoglobulinave E (IgE), niveli i eosinophils në strisho gjaku, testet e lëkurës), historinë e shtatzënisë, një anketë e prindërve rreth predispozicion gjenetik, zhvillimin e fëmijës dietë. Konfirmimi përfundimtar i diagnozës është përjashtimi i alergjen nga dietë, dhe si pasojë të ndjehen më mirë.


Fëmijët me ushqim shëndetësor intolerancës ushqimore të përcaktuar. Për këta fëmijë janë projektuar posaçërisht dhe të vënë në prodhim përzierje terapeutik. Formula foshnjore në alergji ekziston në disa forma:

- bazuar në proteina soje (proteine ​​soje lartë pastërti, pra të izoluar soje, përzierjeve të tilla zëvendësuar proteinat e qumështit). Jo të përshtatshme për fëmijët me alergji polivalent
- bazuar hydrolyzatorov proteina (proteina të përpunuara posaçërisht zvogëlon spektrin e aktivitetit të reaksioneve alergjike). Ka dy lloje të përzierjeve në varësi të proteinave hidrolizatsii me një shkallë të lartë të hidrolizatsii ose proteinave të pjesshme. Ju lutemi të jenë të vetëdijshëm se kjo formula mitur të ketë një shije të veçantë të hidhur, për fat të keq, futja e dietë kërkon durim dhe këmbëngulje

- ka edhe përzierje nyzkolaktoznыe dhe lactose e nevojshme për fëmijët, të cilët nuk mund të tolerojë lactose (jo vetëm proteina) alergji.