Fëmijët dhe diabetit


Si mund një fëmijë marrjen e diabetit? Nëse ne me kujdes të shikojnë programe në televizion, duket se dietë diabet shkeljes faji dhe mbipeshë. Me fjalë të tjera, fëmijët me diabet (dhe opsionale, prindërit e tyre), fajësojnë veten. Ata hanë shumë akullore, ëmbëlsira, patate të skuqura, ëmbëlsira dhe kështu me radhë. Po, me të vërtetë, mbipeshë te fëmijët po bëhet problemi më serioz, por për shkak se ai ka një diabetik? Kjo rezulton, shumica jo. Le të shikojmë në faktet dhe hedh poshtë mitet që lidhen me diabet në fëmijët.


Para së gjithash, ka dy lloje të diabetit. Pra, tip diabeti 1 - sëmundje autoimune. Kjo është e njohur saktësisht. Ushqimi ka asnjë lidhje me zhvillimin e sëmundjeve autoimune në përgjithësi dhe diabet tip 1 në veçanti. Edhe pse, natyrisht, fëmijët duhet të ndjekin një dietë. Zakoni i të ushqyerit e duhur duhet të jenë të përcaktuara në fëmijëri. Por e gjithë kjo ka ndonjë lidhje me parandalimin e diabetit tip 1.
Si sëmundje autoimune? Sistemi i imunitetit të njeriut fillon për të luftuar infeksionet nuk vjen nga jashtë, por në qelizat e trupit. Në rastin e diabetit tip 1 janë të nënshtruar për të sulmuar qelizat beta të pankreasit, i njohur gjithashtu si islets e Langerhansit. Ata prodhojnë insulinë. Insulinë vepron si një çelës - kjo hap derën për qeliza dhe nuk mund të merrni në glukozë, trupi ka nevojë për energji. Me një mungesë të insulinës në rritjen e nivelit të glukozës në gjak që kërcënon shumë komplikime.


Çdo vit në Shtetet e Bashkuara në lidhje me 15.000 diagnostikuar rastet e diabetit tip 1 te fëmijët. Por përparësia trishtuar nuk i takon Shteteve të Bashkuara - më shumë raste të diabetit në mijë të regjistruar në Finlandë dhe Sardenja. Disa ekspertë fajësojnë konsumin e lartë e produkteve të qumështit, por ajo është ende hipoteza e paverifikuar.
Lidhur me diabet tip 2 në fëmijët është gjithnjë e më e vështirë. Zakonisht këta fëmijë 10-19 vjet, ndërsa diabet tip 1 Maj debutimin në 3 vitet e para. Fëmijët të diagnostikuar me diabet tip 2 në të njëjtën SHBA për 3600. Kështu, ndër shkaqet e sëmundjes nuk është e qartë mbipeshë. Por 3600 - është shumë më pak se 15-rastësishëm mijë. Nëse ju dëgjoni të personaliteteve të famshme, të diabetit gjithmonë fajësojnë obeziteti dhe diabetit raste janë të shumta. Por 3600 nuk është e mjaftueshme edhe për fëmijët për të mbushur një stadium të mesme.

Në mesin e të rriturit me diabet, rreth 90% e pacientëve me diabet tip 2. Në këtë rast pankreasi prodhon insulinë të mjaftueshme ose ose organ të imunitetit insulinë. Simptomat e diabetit 1 dhe tipi 2 ngjashme - etja e tepruar, urinim i shpeshtë, lodhje, nauze dhe vjellje.
Diabeti - sëmundje, dhe fëmija me diabet - shumë e keqe, pa marrë parasysh llojin e diabetit të parë apo të dytë. Ushqimi i duhur është vetëm parandalimi i diabet tip 2, e cila është mjaft e rrallë në fëmijët. Pra, ne nuk duhet të jepem për panik, edhe nëse mediat kjo anojnë, edhe pse ushqim të shëndetshëm - diçka është padyshim e mirë.