Fëmijët scoliosis - Trajtimi i scoliosis në fëmijët, stërvitje, shkaqet, parandalimin, fotot


Scoliosis - një nga sëmundjet më të zakonshme të fëmijëve dhe adoleshentëve, në shumicën e rasteve që lidhen me rritjen e shpejtë. Sëmundja është plotësisht i shërueshëm, si formimi i shtyllës kurrizore fëmijëve nuk është përfunduar, dhe ajo është mjaft e mirë për korrigjim mjekësore.
Aktualisht, trajtime për sëmundje, ka shumë, por rezultati i tyre përfundimtar varet direkt nëse, në atë që Sëmundjet moshe janë diagnostikuar dhe kur ka filluar trajtimi.
Përmbajtje

Çfarë është scoliosis?


Shkaqet e scoliosis në fëmijë
Llojet e lakim kurrizore
Çfarë mund të shkaktojë sëmundje?
Si për të përcaktuar scoliosis e fëmijës?
Trajtimet kryesore

Parandalimi i scoliosis tek fëmijëtÇfarë është scoliosis? ?


Sëmundje të tilla si scoliosis, është një e ashtuquajtura lakim anësore e shtyllës kurrizore në një zonë të caktuar.
Më shpesh sëmundja zhvillohet mes moshës 5 dhe 16 vjeç.
Për fat të keq, sëmundja është mjaft e zakonshme në mesin e fëmijët e të gjitha moshave: fëmijë pesë vjet scoliosis prek rreth pesë në dhjetë për qind e fëmijëve dhe deri në gjashtëmbëdhjetë scoliosis është gati pesëdhjetë për qind e të rinjve.

Fig:. Majta-normë, e drejtë - scoliosis
Për fat të keq, shumica e prindërve nuk i kushtoj vëmendje për atë që fëmija i tyre është duke u zhvilluar scoliosis dhe sigurisht nuk i japin rëndësinë e duhur për parandalimin e kësaj sëmundjeje.

Shkaqet e scoliosis te fëmijët?


Shkaku kryesor i scoliosis tek fëmijët, ekspertët besojnë pozicionin e gabuar, në të cilat fëmijët dhe adoleshentët ulur gjatë sesioneve trajnuese.
Për këtë arsye, dhe nuk ngarkesës pabarabartë, e cila ka një ndikim negativ në shpinë e vetë, dhe në muskuj. Është e lodhshme dhe dobëson ato.

Pak ndodhin ndryshime të padëshirueshme në marrëdhëniet shpinë, dhe kjo nga ana e çon në deformim të rruaza vetë.

Shkaqet e scoliosis të shpinë qafës së mitrës


Kjo sëmundje si scoliosis qafës së mitrës në gjendje të fillojë plotësisht të shqetësojnë njerëzit në çdo moshë.
Shkaqet kryesore dhe më të zakonshme të specialistëve scoliosis të tilla të shquara:lëndime të ndryshme gjatë lindjes (p.sh. në rast të zhvendosjes së kockave të kafkës);
fituar lëndime kurrizore (p.sh., goditje ose bien);

sjellje të keqe;
disa sëmundje (të tilla si rakit, ethe reumatike, gjendje e sëmurë nga sistemi nervor, dhe të tjerët).Foto: scoliosis cervikale-kraharorit në një fëmijë

Shkaqet e scoliosis kraharorit


Shkaku më i zakonshëm i scoliosis në rajonin e kraharorit konsiderohet zhvillimi i pabarabartë dhe dobësi e muskujve të tërë frame.
Përveç kësaj, scoliosis kraharorit në fëmijët mund të shkaktohet nga:raspredelyaemoy gabuar / kryer aktivitete fizike;
konstante veshur çanta të rënda në një shpatull (shpesh, kjo është ana e djathtë e trupit).

defekte të lindura të tipit vërejtur në sistemin e zhvillimit ligament / e muskujve;
disa shkurtimin e këmbë (kjo është krejtësisht i padukshëm me sy, por më tepër një ndryshim edhe gjysmë centimetër);
paralizë cerebrale;
degjenerimi muskujve;
rakit;
atrofi muskulare kurrizore;
Shfaqja e tumoreve (me fjalë të tjera - tumoreve).


Foto: scoliosis kraharorit

Shkaqet e scoliosis mesit


Mjekët thonë se shkaqet e mesit scoliosis mund të veprojë si patologji të lindura dhe të fituara në jetë.

Nga Dr fituar përfshijnë:dëmtimi;
shkelje të ndryshme të dispozitave të trupit kur ata janë të shkaktuara nga ndonjë karakteristikave fiziologjike të njeriut (p.sh. banesë, miopi, këmbët të ndryshme gjatësi), si dhe aktiviteteve profesionale;
Zhvillimi i pabarabartë i grupeve të veçanta të muskujve;
Qëndrimi i gabuar;
të ushqyerit e dobët;
zhvillimi jo mjaft të duhur fizike;
sëmundjet inflamatore (p.sh., tuberkulozi, dhimbje të nervit shiatik, pleurit).Foto: scoliosis mesit

Shkaqet e scoliosis tek fëmijët nën 1 vit


Zakonisht scoliosis në foshnjat janë konsideruar çrregullime kongjenitale (i formuar përmes rruaza shtesë, ose për shkak të prapambetjes së tyre).
Megjithatë fituar scoliosis në fëmijët një vit ndodh gjithashtu. Ajo në përgjithësi zhvillohet si rezultat i së cilës trauma e lindjes.

Llojet e lakim kurrizore?


Ka disa lloje themelore lakim të shpinë në fëmijë:

Me hark


Në praktikë moderne mjekësore është konsideruar scoliosis më e zakonshme është hark.

Kështu, shtrembërim pik (dmth, formuan një hark) është zakonisht një ose dy mesit rruaza (kartat ambulator shtrembërim është pėrcaktuara si mjekët L I-II).
Më shpesh ajo është lënë të njëanshme shtrembërim.
Vizualisht, sëmundje karakterizohet nga karakteristikat e mëposhtme:per here majtas-njëanshme kurbë në rajonin e mesit e shtyllës kurrizore;
ka një shpërndarje e pabarabartë e të gjithë muskujve direkt në bel: zakonisht festohet në anën e majtë hypertrophy muskujve të qartë të gjithë bel (me fjalë të tjera - një rritje të konsiderueshme në vëllimin e tyre). Në të njëjtën kohë e drejta - mungesa e tyre të plotë.
Fig:. Hark dhe S-formë lloj të scoliosis

S-formë


Drejtime lakimi shpinë në këtë lloj shtrembërimi i ngjan letrën S. Kjo do të thotë se shtrembërim ndodh në dy shpinë në dy anët - dhe majtas dhe djathtas.
Ky lloj i scoliosis është zhvillimi i ndryshëm i shpejtë - ka raste kur anomali ndodhi në më pak se 1 vit, edhe pse fëmija nuk kishte parakushte për pamjen e saj.
Pykë-formë rruaza - një nga arsyet për scoliosis. Në faqen tonë ju mund të gjeni se çfarë është një gjë e shëmtuar pykë e vertebrale dhe gjeni arsyet për ndodhjen e saj.

Ndihmon masazh në një scoliosis? Lexoni këtu.

Shkalla e scoliosis


1 shkallë


Ky shkalla e scoliosis karakterizohet zakonisht nga karakteristikat e mëposhtme:legen kosovatыm;
disa supet përmbledhje;
kërrusem vogël.Foto: scoliosis e 1 shkallë
Gjatë kësaj periudhe të kënd scoliosis përkulje është rreth 1-10 gradë, i cili është pothuajse i padukshëm me sy.
Shumë mjekë besojnë se kjo shkallë mund të konsiderohet normale, e cila është mjaft e lehtë dhe shpejt rregullohen duke përdorur ushtrime të zgjedhura posaçërisht të fëmijëve.

2 shkallë


Duke pasur parasysh shtrirjen e sëmundjes është e karakterizuar nga:vizualisht të dukshme nga ana e djathtë vertebrale aksit (vertikal);
disa legen zhdrejtë;
lakim, të cilat janë të dukshme në çdo pozicion.Foto: scoliosis prej 2 gradë
Këndi i lakim në këtë periudhë është rreth 11-25 gradë.
Rëndësishmja, kjo fazë është gjithashtu subjekt i rregullimit, por vetëm nëse përdoret ushtrime terapeutike.
Ju lutemi të jenë të vetëdijshëm se në qoftë se scoliosis 2 faza jo të rregulluar kohën e fillimit, ajo shpejt fillon të përparojë dhe të shkojë në fazën e tretë. Por kjo është shumë e vështirë për të trajtuar.

3 shkallë


Kjo shkallë karakterizohet nga:breg të mëdha (brinjë);
brinjë të qarta mbledhje;
dobësim i konsiderueshëm i muskujt e barkut (p.sh. abdomen);
skoshennostyu rënda legenit.Foto: scoliosis 3 gradë
Ky kënd ka është rreth 26-50 gradë.
Kjo fazë është e vështirë për të trajtuar dhe, si përvoja tregon, sjell shumë probleme të dy pacientët dhe mjekët.

4 shkallë


Zakonisht karakterizohet nga shpinë të rënda gjymtim.
Features forcuar shkallën e 3, nuk është një muskujt të fortë prolixity në fushën e shtrembërim.

Gjatë kësaj periudhe, këndi shtrembërim është tashmë më shumë se 50 gradë.
Kjo shkallë e scoliosis është konsideruar jashtëzakonisht e vështirë dhe pothuajse e pamundur për të trajtuar. Megjithatë, kjo nuk ndodh shpesh - vetëm 10% të të gjitha rasteve.
Foto 4 gradë e scoliosis

Çfarë mund të shkaktojë sëmundje? ?


Ekspertët nuk thonë për asgjë që nisi scoliosis është me të vërtetë shumë e rrezikshme.
Kjo sëmundje mund të vërtetë të çojë në ndryshim të rrezikshme dhe të pakthyeshme:gjë e shëmtuar kurrizore;
të çojë në shfaqjen brinjë tmerrshme breg;

shkaktojë asimetrinë e tepruar legenit;
Shkelja e organeve të rëndësishme të brendshme.Përveç kësaj, pacienti vazhdimisht ndihet lodhje, muskujve dënimin e rregullt të saj / dhimbje koke - kjo është si rezultat i scoliosis - një sëmundje për të cilat prindërit herë nuk ka paguar asnjë vëmendje.

Përveç kësaj, efektet e scoliosis përfshijnë:defekt kozmetike (sjellje duket e shëmtuar);
shkelje marrëdhënie të shumë organeve të rëndësishme të brendshme;
deformim i gjoksit;
mosfunksionim i sistemeve të frymëmarrjes / kardiovaskulare;

shkelja e funksionalitetit të palcës kurrizore (që në raste të rënda).Pasojat e trajtimit joadekuat i sëmundjes mund të jetë zhvillimi i hershëm i osteoarthritis dhe spondylosis - ashtuquajtura kockëzim prekur lidhje.
Për çfarë arsye mund zaschemyt nervore në shpinë? Gjej më shumë në artikullin tonë në lidhje me pinching një nerv në shpinën e tij.
Cilat janë Spurs thembra? Gjeni këtu.
Pse mund të padurueshme shpatull dhimbje të përbashkët? Lexoni në këtë artikull.

Si për të përcaktuar scoliosis e fëmijës? ?


Koha për të përcaktuar praninë e sëmundjes, është e rëndësishme të dini shenjat e scoliosis në fëmijët të ndodhë për herë të parë.

Shenjat e scoliosis në fëmijët dhe adoleshentët


Kaloni shqyrtimin më të kujdesshëm të fëmijës së tyre.
Shënim karakteristikat e mëposhtme:simetrik në lartësi të përgjithshme blades e saj, nadplich, çapokor, popliteal / podyahodychnыh folds;
Megjithatë, në mes bust dhe armë poshtë përgjatë anët e hapësirës;
pikërisht fëmija juaj është në një gjendje të relaksuar mban qafën e saj.Për ta bërë këtë, kërkoni atë për të përkulet në mënyrë që dora e tij varur në gjendje të lirë (poshtë), dhe pastaj të vlerësojmë të gjithë se më lart.

Fig:. Shenjat e scoliosis është tilted
Rreth praninë yyazytsirne e scoliosis do t'ju tregojë karakteristikat e mëposhtme:një krah është pak më e lartë se e dyta;
shkoi "vrazlet" Një nga blades (dmth, fryrë si një kënd teh);
distanca të ndryshme nga duart presion në anën, deri në bel;
kur bending përpara lakim vizualisht të dukshme e shpinë.
Nëse vëreni ndonjë nga simptomat e mësipërme, dhe në qoftë se shpinë fëmijës suaj lakuar sa më shpejt të jetë e mundur vizitoni mjekun.

Shenjat e scoliosis tek fëmijët nën një vit


Në mënyrë tipike, scoliosis në fëmijët e moshës 1 vit për të përcaktuar atin e më të visually pamundur.
Kjo është arsyeja pse ekzaminimet parandaluese të rekomanduara nga një specialist.

Vetëm një mjek mund të bëhet diagnozë të saktë të scoliosis në fëmijët dhe të zgjedhur masat terapeutike.

Video: si për të zbuluar scoliosis në një fëmijëTrajtimet kryesore?


Shumica e mjekëve përshkruajnë fëmijë ortopedike sëmurë:veshur me një fiksim të veçantë korse;
gjimnastikë terapeutike karakter, e cila forcon muskujt e mbrapa;

masazh;
Procedura tonik ndryshme.Në mënyrë tipike, të gjitha këto masa në mënyrë efektive të ndihmojë në luftën kundër postcastration scoliosis.
Megjithatë, rimëkëmbja është e mundur vetëm në qoftë se fëmija dhe prindërit e tij janë serioze në lidhje me trajtimin, dmth, rekomandimet e mjekut.
Përndryshe, pas një kohë, fëmija kishte nevojë për një operacion të rëndë, e cila përfshin instalimin e pajisjeve mekanike për rregullimin lakim të shpinë.
Foto: kirurgji për të korrigjuar scoliosis

Gjimnastikës në scoliosis në fëmijët


Gjimnastikë - një sërë masave të veçanta fizike përdorur në trajtimin / parandalimin e kësaj sëmundjeje.
Që këto masa është një grup, prindërit janë të rekomanduar për të shkuar për të ushtruar së bashku me fëmijën e saj. Ndonjëherë trajnerët nuk mund gjithmonë të shohin se çfarë konkretisht ka të bëjë me një fëmijë të veçantë.
Përveç kësaj, fëmija mund të ketë nevojë për mbështetjen tuaj morale dhe ndihmë.
Foto: gjimnastikë në scoliosis në fëmijët
Një grup i ushtrimeve për mbrapa në scoliosis në fëmijët mund të kryejnë në shtëpi:
Përhershëm: vetëm ndiqni duke ecur në vend, vetëm përpjekje për të mbajtur nivelin e tyre maksimal sjellje, atëherë të ngjiten në nosochkah dhe ngadalë tërheq duart lart, pastaj ngadalë ulur krahët në pozicionin e fillimit;
Në pozicionin e shtrirë në shpinë (në ushtrime mbrapa janë kryer): tërheq bërryl tuaj të drejtë në të majtë gju, pastaj të ndryshojë qëndrimin, atëherë forcojë çdo gju (vetëm në një kohë) në gjoks, të rregulluar atë, të mbështeteni në pesë, dhe ngadalë ulur gju.
Në pozicion të prirur (në ushtrime të barkut janë kryer): Stretch armëve tuaj drejt përpara, atëherë heqë këmbët off dysheme, pastaj lidheni armëve në kështjellë në kokë dhe të përpiqen për të ngadalë ngrejë kokën lart, ashtu siç u caving në atë pozitë.
Ushtrime të tjera për trajtimin e scoliosis:
Fig:. Gjimnastikës në scoliosis
1 - qëndrojnë në gishtërinjtë tuaj, duart e ngriti lart dhe e lidhur me kështjellën, rozkachuyemo trung tejembanë;
2 - vënë këmbët sup-width përveç tij, duart e ulur. Ngrejë një krah përgjatë bagazhin në shpatullën rrëshqitje lëvizjes, ndërsa bust tilted në drejtim të kundërt. Një tjetër krahu në këtë kohë rrëshqitje në këmbë.
3 - Këmbët ta vendosni shpatullën-width përveç, duart ulur. Hand ngre dhe bashkëngjitni mbrapa, një tjetër dorë në të njëjtën kohë të bashkëngjitni mbrapa. Ndryshimi pozitën e dorës.

4 -Këmbët gjerësi shpatullave larg, duke ngritur dorën lart, ndërsa të prirur në drejtim të kundërt. Një tjetër era dorë në kurrizin tuaj, përsëris ushtrimin disa herë.
5 - Çohu anash në mur, po mbajnë duart në trare, duke bërë rritje prirjen për krah.
6 - Qëndrojnë në një gju, vuri duart mbi rripin. Ngre një krah dhe në të njëjtën kohë të prirur në drejtimin e kundërt.
7 - Shtrirë në barkun e tij, race duart larg dhe në të njëjtën kohë prohynayemosya.
8 - Shtrihuni mbi barkun e tij, duart e tërheq përpara, duke ngritur bust sipërme dhe një këmbë. Përsëriteni, duke ndryshuar pozicionin e këmbëve.

9 - Shtrirë në barkun e tij, tërheq nga duart e tij me një shkop. Pastaj të ngrejë duart tuaja deri, caving, dhe të kthehet në pozicionin e fillimit.
10 - Get deri në gjunjët e tij, të ngrejë një krah dhe në të njëjtën kohë të marrë jashtë në mënyrë këmbën e kundërt. Ne të kthehet në pozicionin e fillimit. Duke ndryshuar pozicionin e duart dhe këmbët, të përsëritur ushtrimin.
11 - Ne ulemi në kërrusur nën këmbët e saj, caving, duke ngritur dorën e tij deri. Në të njëjtën kohë të marrë jashtë në mënyrë këmbën e kundërt. Ne të kthehet në pozicionin e fillimit, të ndryshojë duart / këmbët dhe të përsëritur ushtrimin.

12 - Get deri në gjunjë, rrotullohen bust tuaj në të njëjtën kohë të bashkëngjitni dorën në krah, kthehet në pozicionin e fillimit.
13-14 - Get deri në gjunjët e tij dhe të mbështetet në dorë rrëshqitje lëvizje të marrë nga duart e tij, pastaj shtrëngimi ato në gjunjë.
15 - Asimetrik varet bare mur. Tërheq dorën e tij nga prish anësor, bëj një tjetër.
16-17 - Zvarritje në gjunjë e tij, duart e tij alternuar duke tërhequr dhe duke tërhequr të dy këmbët.
18 - Ulet mbi ndenjësen, sipërfaqja e cila është e prirur drejt lakim kurrizore. Ne të mbajë duart në bel, tjetri (nga shtrembërim) era kokë.

19 - Ne u ul në të njëjtën selinë zhdrejtë, e bust në drejtim të kundërt të shtrembërim.
20 - Shtrihuni në shpinë, vytyahuyemosya, krahët përgjatë trupit. Qetësohuni.

Fizioterapi


Kjo teknikë është një kombinim i metodave të efekteve mjekësore / fiziologjike në një pacient duke përdorur natyror (poshtër / ujë), si dhe sintetike të caktuara (rrezatimi magnetike / elektrike / ultratinguj) faktorë.
Çdo fizioterapi duhet domosdoshmërisht të kombinohet me masazh terapeutik.
Më efektive në scoliosis fizioterapi vijim:
Teploterapyya (banjot Ozokeritovye / parafine, përfundon të veçanta të nxehtë). Mjek i emëruar për të aktivizuar qarkullimin limfatike / gjak, dhe vetëm kur nuk ka progresion i scoliosis.
Stimulim elektrik i muskujve (10/15/25 kurse procedurat Intervali - 3-4 muaj.). Në mënyrë tipike, të dy të emëruar dhe natyrisht edukimit fizik, dhe pas kurseve elektroterapi mundësisht të vizituar një terapist masazh.
Эlekroforez (Fosfor / kalciumit) jepet zakonisht në shkallë 3 scoliosis. Ky kurs ka një kohëzgjatje prej 10 procedurave të numërimit dhe të bëhet një herë në vit.

Ultratingull (Shkalla e tetë deri në dhjetë procedurave). Indikacionet: shfaqja e dhimbjes, ose shenjat e osteoarthritis.Foto: skolyza fizioterapi
Në mënyrë efektive dhe hidroterapi:klorur natriumi vaske (10-12 Procedurat 2-3 herë në vit);
baltë, e kombinuar me banjot e detit (10-12 procedurat në vit)Emërohet procedurat e mëposhtme për të stimuluar një fëmijë të sëmurë në sistemin e tij imunitar.

Veshur corsets


Siç e dini, korsetuvannya mjekët e përshkruara në 2 scoliosis dhe shkallën e 3, që është, kur këndi i harkut ka arritur në njëzet apo më shumë gradë.

Vendimi për të përdorur një korse mjekësore mund të merret me mjekun dhe përparimin e papritur e sëmundjes.
Korse preferuar veshur nën rrobat, sewn me liri / pambuku, dhe mundësisht pa seams.
Foto: korse ortopedike për trajtimin scoliosis
Në vendet ku korse mbështetet shumë në trup mund të jetë i veshin i madh. Prandaj është e rëndësishme të theksohet se këto vende mund të lubrifikuar me vazelinë dhe në përgjithësi çdo ointments.
Në mënyrë tipike, me kalimin e kohës, këto zona të trupit thjesht trashë dhe kurrë rubbed nga fërkimi. Megjithatë, në qoftë se korse është lëkura shumë e dhimbshme fërkon - ka shumë të ngjarë, ai u kap nga mjeku gabuar.

Në këtë rast, ju duhet të konsultoheni me një mjek të kualifikuar.

Video: Trajtimi i scoliosis tek fëmijëtChiropractic


Manipulimi Veprimi është korrigjim shtrembërim duke përdorur teknika fillimisht relakson muskujt e mbrapa, dhe nyjeve metodat udhëzues në pozitën fiziologjike.
Sipas chiropractor, efektet e tilla duhet të çojë në rivendosjen e bilancit energjetik të trupit dhe të normalizojë funksionin kurrizore.
Seancat manipulimi nuk duhet të bëhen më shumë se një herë në javë.

Për të shmangur përsëritjen, të gjitha ndryshimet pozitive e rekomanduara konsolidimin masazh, terapi stërvitje, fizioterapi.
Në shumicën e rasteve, kjo metodë e terapisë manual ndihmon në trajtimin e scoliosis në fëmijët 1-2 dhe të rinjtë deri në 18 vjet para se të ndodhi sa forcon shpinë.
Më shumë mbi teknikat terapi manuale ju mund të mësoni nga neni tonë në lidhje me atë shpinë chiropractic.
Çfarë promovon zgjatje disk intervertebral? Lexoni këtu.


Parandalimi i scoliosis te fëmijët?

Korrekt marr dyshek fëmijën tuaj, kështu që nuk ishte shumë e vështirë, por jo fare aq i butë. Nëse është e mundur, t'i japë përparësi dyshek ortopedik.
Vendi fëmijë jastëk vetëm pas një viti. Unë e di se duhet domosdoshmërisht të jetë e sheshtë, ajo është e ulët.
Ju duhet të mbajë si duhet një fëmijë, duke marrë atë - mbani atë përsëri.
Mundohuni të mos për të mësuar fëmijën tuaj gjithmonë në një anë - ju rregullisht alternative majtë dhe të djathtë.
Jo usazhyvayte fëmijën tuaj në mënyrë pasive (p.sh., pushimi atë në një jastëk çdo kohë). Ai ende duhet të mësojnë të ulen në mënyrë të pavarur, që është, për të mbajtur të shpejtë për shpinë drejt në këmbë.

Mësohet fëmijës për të mbajtur ndonjë klasë të tilla si vizatimi, modelimi, projektuesi, aplikimi vetëm në tryezë.
Të bëjë fëmija juaj dietë të saktë dhe të shëndetshme. Kjo do të lehtësojë ngarkesën në shpinë. Jepni fëmijës tuaj një të pasur minerale / vitaminë ushqimin (veçanërisht shpinë nevojshme: kalcium, bakrit dhe zinkut).
Teach një fëmijë që të angazhohen në ushtrime në mëngjes.
Teach fëmijën tuaj për t'u ulur në tryezë. Tregoni fëmijës tuaj se koka e tij duhet të ngrihet pak dhe një hedhur pak mbrapa, por mjekër e kundërta - ulur pak. Është e rëndësishme të theksohet se në këtë situatë përmirëson furnizimin me gjak të trurit.
Foto: Puna e duhur për një fëmijë
Çdo prind duhet të jetë i vëmendshëm për shëndetin e fëmijës tuaj, sepse vetëm ne, mami dhe babi janë në gjendje për të parandaluar sëmundje të tilla të rënda si scoliosis.