Foshnja, le të fle mom


Mos harroni se sa nënat e reja janë në televizion tonë - ata janë gjithmonë të freskët dhe humbje e ngjyrës, për fat të mirë të ushqyer foshnjave gjoksin e tyre, ose të hyjnë në to në një përqafim të butë. Kjo është vetëm realiteti nuk është gjithmonë aq rozë të paktën në shumicën e rasteve. Ju mund të imagjinoni se si do të duket e njëjtë nënën lulëzuar, pasi fëmija i saj fillon të qajë 24 herë në tre orët e fundit, ose blaring zgjoheni tij në 2:00? Leviz atë në një ninull si energjikisht dhe do të ndajë të njëjtën gatishmëri para se të ushqyerit fytin e tij ulëritës tërë pasardhësit?


Ndërsa nënat e reja drejtojnë vëmendjen e tyre të porsalindur, zgjidhja më e mirë do të ishte "shkëputur" nga realiteti, duke mos llogaritur acarim e saj të plotë fizike dhe lodhje. Në fund të fundit, të cilët fajësojnë fëmija ndihet i uritur kohë dhjetë në një orë më parë dhe përsëri qan?
Këtu është vendi ku ndihmon orarin e përditshme. Kjo jo vetëm që i bën gjërat më të parashikueshme për nënat, por, në fund të fundit, i ndihmon fëmijët vetveten. Në çfarë mënyre? Disa mjekët besojnë se foshnjat e dinë se kur ndiheni të uritur ose të dëshironi për të fjetur. Dhe sigurisht, fëmijët shprehin gjendjen e tyre të lotëve. Për fat të keq, fëmijët nuk janë në gjendje për të përmbushur nevojat e tyre, dhe kur nënat shkoni në lidhje me to dhe ushqeni ata në kohë të ndryshme të ditës, nevojat e tyre për ushqim janë duke u bërë më të rrezikshme. Gjyqtari për veten tuaj - për aq kohë sa ju nuk e vënë ushqim orarin tuaj, trupi juaj do të kërkojë atë në kohë të gabuar.

Ka dy qasje themelore të infermierisë: një bazë me kohë të ditës, të tjera - nevojat e fëmijës. Nën i pari, fëmija është ushqyer çdo dy orë, pavarësisht nëse uritur apo jo. I dyti është i bazuar në të ushqyerit "sipas kërkesës" ose çdo herë një fëmijë përsëri fillon të shqyej në fyt. " Edhe pse qasja e parë, në kontrast me të tjera, krijon një rregulli, secili prej tyre ka disavantazhet e saj. Për shembull, të ushqyerit orarin nuk është e favorshme për plotësimin e nevojave reale të fëmijës. Por në të njëjtën kohë dhe fëmija bërtet - nuk është një tregues se fëmija është i uritur. Është e mundur që ai vetëm dëshiron për të fjetur ose që kanë pelena lagësht.

Megjithatë, çdo orar është më mirë se askush. Gjëja kryesore për të kujtuar se është më mirë të mos "lidhin" fëmijën për disa orë. Ekspertët rekomandojnë duke i kushtuar më shumë vëmendje për mënyrën se si fëmija hëngri. A keni menduar ndonjëherë mbi fëmijën tuaj merr mjaft qumësht? Ju lutem vini re se të gjitha porsalindurit janë të prirur për të qenët i përgjumur, kështu që çfarë ndodh kur vetëm duke filluar për të thith, ai bie në gjumë? Në fund "paqësisht në gjumë" Fëmija zgjohet në 10-15 minuta dhe pastaj fillon të qajë - nuk është e habitshme, sepse ai është i uritur përsëri. Nëna e re ka për të ushqyer atë përsëri, dhe pasi fëmija bie në gjumë përsëri, askush nuk mund të themi me siguri, kur ai zgjohet përsëri. Dhe, sigurisht, kjo do të ndodhë sa më shpejt: fëmija zgjohet, fillon të qajë. Mami përsëri duhet të tërheqë veten së bashku dhe një herë të fillojnë për të ushqyer atë. Dhe vetëm 24 orë!

Në anën tjetër, një fëmijë mori ushqyesve të mjaftueshme, ose të paktën nuk është në gjumë gjatë të ushqyerit dhe sosavshyy për aq kohë sa ai e ndjeu veten naevshymsya gjasë së shpejti të mësohen me një orar. Për intervalin e porsalindur tipike mes feedings 1-15 deri 2-25 orë. Gradualisht, fëmija merr përdorur për një orar të ngjashme, ëndrra e tij është e stabilizuar, fëmija ndjen dhe e zuri gjumi naevshymsya. E pra, nëna ime - nëna ime duket kohë sy gjumë ose të bëjë rastin në ekonomi. Në fund, të gjithë mbeten në fitore!