Vajzat mëllenjë


Vajzat mëllenjë është një sëmundje inflamatore që shkakton një lloj i kërpudhat Candida. Ky lloj i kërpudhat është mjaft e zakonshme dhe është gjetur në mukozën e gojës, vaginë apo në mukozën e traktit gastrointestinal. Megjithatë, riprodhimi i kërpudhat kontrolluar fort imunitetin e njeriut. Kjo është arsyeja pse një sasi të shëndetshme e vajzë kërpudhat Sandida tepër minimale dhe zakonisht kjo kërpudhat veten në atë moshë nuk tregojnë.
Por kur sistemi imunitar është dobësuar një vajzë të vogël, kërpudhat fillon të shumohen uncontrollably.E di se temperatura e trupit dhe acid bilancit normale e vaginës të bëhet terren ideal të mbarështimit për këtë lloj të kërpudhat. Dhe pas kontaktit fillestar me membranën vaginale kërpudhat është fikse, dhe pastaj fillon e rritjes aktive. Në përgjithësi specie kërpudhat Candida kanë zgjatur qelizat që krijojnë formimin përplasje, të ngjashme me miceli normale. Arsimi i tillë mund të mbin direkt në epiteli vaginale dhe thellësinë mjaft e madhe. Ky funksion rrit rezistencën ndaj kërpudhave. Këto kërpudhat nuk janë të prekshme për vaginë jo-specifik kanalizimeve dhe mund edhe të përballojë faktor natyror mbrojtjen e trupit. Nëse temperatura e trupit rritet në vlerësime të larta, rritja e kërpudhat ngadalësuar në mënyrë të konsiderueshme, por nuk u ndal.


Faktorët kryesorë të infeksioneve maja në vajzat

Statistikisht, mosha më e rrezikshme për zhvillimin e mëllenjë është mosha e tre dhe shtatë vjet, dhe adoleshencës. Dhe bazuar në këtë model janë arsye mjaft objektive. Për shembull, arsyet kryesore për paraqitjen e infeksioneve maja në vajzat më të rinj është përdorimi i drogës në spital të cilët janë të infektuar me kërpudhat Candida, dhe një tjetër rritje në sëmundje yyazytsirnosti candidosis mund të jetë për shkak të dobësimit të higjienës intime nga prindërit. Për më tepër, shkaku i infeksioneve maja në gratë mund të jenë reaksione alergjike. Ajo është në këtë moshë të adoleshentëve ende nuk është zhvilluar sa duhet aftësitë higjienike, fëmijët në këtë moshë shpesh vuajnë nga ftohjet, dhe kjo çon në një rënie të konsiderueshme në imunitetin dhe pamjen e mëvonshëm të mëllenjë.


Një tjetër shkak i infeksionit maja mund të jetë një infektimi krimb. Përveç kësaj, si një adoleshent, dhe sidomos në fillim të ciklit menstrual, vajzat shumë e ndjeshme ndaj sëmundjes, pasi kjo është mosha në të cilën ekziston mungesa e estrogjenit, hormon femra seksi që, në rreshtim të vaginës.
Një konkurrentët kryesorë kërpudhat Candida në microflora vaginale janë lactobacilli, riprodhimi i të cilit varet drejtpërdrejt nga niveli i estrogjenit në mukozën vaginale.


Shkaqet mëllenjë në nëntë Houches eq

Arsyet për zhvillimin e infeksioneve maja në vajzave shumë, por në radhë të parë ende nevojë për imunitet të ulët, vitaminë mangësi shkak nga sëmundje të ndryshme, të cilat përfshijnë ftohjet dhe sëmundjet ngjitëse, dhe sistemet endokrine, dhe madje edhe si rezultat i mungesës së micronutrients. Përveç kësaj, arsyeja për zhvillimin e candidiasis gjenital të femrave mund të zgjatet trajtim me antibiotikë pa kontroll të duhur të mjekut.


Simptomet e mëllenjë në nëntë eyelets

Më e zakonshme dhe shkaqet tipike candidiasis në gratë është kruarje të rënda në zonën gjenitale, dhe djegie gjatë urinimit. Dhe kjo ka kruarje të vazhdueshme dhe mund të përkeqësohet duke ecur. Në intensitet vulvë maksimal të kruhet vetë, e cila është arsyeja pse ky vend është zakonisht shumë krehër. Ka raste kur djegie dhe dhimbje në vajzë e re shkakton frikë të rëndë të urinimit. Dhe në qoftë se kruarje e saj të vazhdueshme intensive, ajo mund të jetë shkak për çrregullime të gjumit dhe të çon në nervozizëm. Përveç kësaj, organet gjenitale hyperemic dhe i fryrë, dhe mund të jetë i pranishëm shkarkimit vaginal. Më shumë në muret e vaginës mund të zbulojë fusha të vogla gri-e bardhë pllakë, e cila është larguar mjaft lehtë.

Në rrjedh gjak pranishëm lulëzim zona të ndritshme të ngjeshur.


Trajtimi i mëllenjë në nëntë eyelets

Trajtimi i candidiasis të femrave ka caktuar vetëm pasi mjeku më në fund diagnostikuar. Me këtë sëmundje ju nuk mund të vetë-mjekoj, pasi kjo mund të ketë pasoja të paparashikueshme. Në shumicën e rasteve, një infeksion maja në gratë trajtohen me agjentët standarde vendore antifungal, dhe preservatives. Këto barna kanë përparësi të shumta. Për shembull, disa prej barnave të veprojë shumë shpejt dhe me lehtësi të eliminuar simptomat, dhe si të përdorin lokale bën të mundur për të rritur përqendrimin e saj. Nëse emërohen agjentë lokalë, ata kanë të sistemit të sigurisë. Në trajtimin e infeksioneve maja në gratë që përdorin suppositories që përmbajnë antibiotikë polyene është natomitsin dhe levorin.

Gjithashtu përdorur në trajtimin e barnave azole, ajo clotrimazole. Droga të tilla janë injektuar në vaginë çdo ditë. 
R3r3r3114.