Mëso imponojnë fëmijëve fraktura fashë klavikul


Çdo probleme, duke përfshirë thyerje, mund të çojë në pasoja tragjike dhe planet prish për jetën absolutisht çdo personi. Veçanërisht e rëndësishme për të kuptuar se ajo është në gjendje për të shëruar frakturat një kohë të gjatë. Frakturë klavikul në fëmijët është një nga më të zakonshme, siç tregohet forca jo të madh kockave në trup të ri. Sigurisht, njerëzit e moshuar kanë tendencë për të marrë dëme të ngjashme, sidomos atletët, jeta e të cilit është e lidhur me stresin serioze. Lëndimet e tilla mund të ndodhin te njeriu shumë të re, për shkak të kalimit të dështuar nëpër kanalin e lindjes. Klavikul, është kocka kryesore, e cila luan një rol të rëndësishëm në lidhjen e trupit dhe gjymtyrë e sipërme. Ajo përfaqëson letër S. lidhje me tuba zakonisht ndahen në komponente klavikul dhe kafaz i kraharorit akromyalnыe fund dhe zonën e mesme. Dëmtimi klavikul mund të ndodhë në ndonjë nga tre vendet e lartpërmendura, por shumica e thyerje të ndodhë në fushën e diaphysis, dmth pjesën e mesme. Një thyerje e tillë mund të shoqërohet me zhvendosjen, edhe pse ne duhet të pranoj se ajo është mjaft e rrallë. Shkaqet më të zakonshme të dëmtimit klavikul po bie llojet që ndodhin në sup përbashkët apo jo konkludohet drejt dorën e tij. Ajo duhet të kërkoni ndihmë të menjëhershme mjekësore në qoftë se një fëmijë do të përjetojnë simptoma të tilla si dhimbje, e vogël por e dukshme ënjtje në vendin e ndikimit, gjakut mund hematoma. Ju nuk mund të shihni të zhveshur tendosje sy sup brez në vend ose të zhvendoset përpara ose prapa.


Është e rëndësishme vërejtur diçka ishte e gabuar nga viktima menjëherë t'i japë atij ndihmën e parë. Është e nevojshme për të siguruar fëmijës pozitën më të favorshme, e cila përfshin dhimbje minimale nga plagët e tij. Tjetra, ju keni nevojë për një thyerje të veçanta fashë e klavikul për të rregulluar gjymtyrë në një pozicion për një kohë. Për ta bërë këtë, ju duhet të gjejnë zakonshëm me të cilin të mbyllura mjeshtërisht prirje të dorës në bërryl në këtë fushë. Kjo mund të montuar në ndonjë shirit mund te shami ose shall, dhe mund prymotaty direkt në trup. Kur sigurimin e ndihmës së parë, fëmija duhet menjëherë të japë analginum që lehtësojnë dhimbjen dhe të lejojë transferimin e lehtë pak kohë për ndërhyrje mjekësore. Nëse frakturë la klavikul komplikuar në fëmijë të zakonshëm që ajo duhet të jetë i zgjedhur me kujdes për të kufizuar lëvizjen e zonave të dëmtuara, si dhe për të siguruar kujdesin maksimal për zonën e dëmtuar. Fashë deodora thyerje klavikul është zgjidhja më e mirë për të ndihmës së parë. Kur aplikoni duart tilla fashë dhënë një pozitë të rehatshme, konsolidimi i mëtejshëm është i zoti sup përbashkët të trupit. Në aplikimin e zakonshëm deodora, joints nuk janë dëmtuar gjymtyrë e sipërme nuk janë fikse, duke mbetur krejtësisht falas. Në mënyrë tipike, një fëmijë mund të menaxhoni me lehtësi dorë të shëndetshme. Deodora fashë nuk është e vështirë, gjëja kryesore për të dini pikat kryesore të procesit të: · Për të filluar pacienti duhet të vënë një jastëk të vogël ose mbështjellë garzë pambuku në sqetull dhe pastaj butësisht shtrydh zonën e dëmtuar në gjoks. · Për fiksim më të mirë në trup, ajo duhet të përfundojë disa herë rreth skajet e një fashë që ai i përshtatet fort, por jo presion e prapme të dorës shëndetshme. · Bint duhet të lëshohem lëvizjet zoti me anë të shëndetshme drejt shpatullën brez të palës së dëmtuar. · Pastaj kalojnë një fashë poshtë duke prekur krahun dëmtuar dhe ta dërgojnë atë në bërryl. · Bërryl duhet Rewind lehtë, duke mbajtur parakrah. Pastaj të sjellë fashë përmes sqetull nga ana tjetër. · Përsëriteni këto hapa disa herë për të konsoliduar më mirë trupin. · Fashë Fundi për të kapem një pin ose flash fije. Ka disa fraktura mënyra ligation klavikul, por të tjera, metoda më komplekse duhet vetëm të besojë mjekun tuaj në mënyrë për të mbrojtur fëmijën nga dëmtimi edhe më të madh. Pas procedurat e nevojshme të kryera në spitale, faza e rehabilitimit është i durueshëm. Kjo është veçanërisht e vërtetë e njerëzve të cilët për herë të parë ndeshen me një frakturë të tillë. Është e rëndësishme për të monitoruar gjendjen fizike të zonave të dëmtuara dhe nuk do të jetë dembel kryejnë ushtrime të dobishme për përkulje dhe zgjerimin e gishtat. Në ushtrime të tilla mund të përfshijnë rrotullimin e furçë, dhe shumë aktivitete të tjera fizike që do të jenë të nevojshme për shërimin e shpejtë dhe shërim. Në fizioterapisti mund të kenë nevojë ushtrime të frymëmarrjes.