Helm - si për të mbrojtur fëmijët nga ata
Çfarë mund të ndodhë në dy sekonda?


Pasi, gjatë rrjedhës së ndihmës së parë është një prej anëtarëve të grupit tregoi historinë e fëmijës së saj, si dhe shkalla në të cilën fëmijët mund të jetë në rrezik. Në këtë moment vetëm diskutuar helm dhe çfarë duhet të jenë veprimet e prindërve si ndihmës së parë. Pra, vullnetarisht gruaja i tha grupit se një herë, duke shkuar me fëmijën te mjeku, ajo përgatitur ilaçe, dhe në kohën kur ajo u kthye për të marrë shishe me ilaçe, fëmija rrëmbeu atë dhe piu të gjithë përmbajtjen. Rasti ka ndodhur në më pak se dy sekonda! Sa shpesh ndodhin situata të tilla? Shumë shpesh. Për fat të keq, fëmijët e vegjël nuk mund të prekin objektet me interes për veten e tyre - ata janë të programuar për të bërë atë! Prandaj, prindërit duhet vazhdimisht të jetë në roje.
Çka është e rrezikshme për fëmijën?


Departamenti i emergjencës Medicine thekson se shkaku i helmimit më të rënda të fëmijëve - ilaçe të lëshuara nga prindërit recetë, gjyshërit. Në të njëjtën kohë pluhur për dishwashers dhe mjete të tjera të përbashkëta të shkaktuar djegie të rënda të traktit respirator dhe ezofag. Benzinë, vajguri, terpentinë - shumica e autorëve të hospitalizations fëmijëve.

Pra, të gjitha ilaçet, pastrues dhe kimikateve duhet të jenë të mbyllura nga ana e fëmijës në dollap. Mos harroni se rritja e fëmijës në vetvete nuk është tregues, që nga fëmijët e vegjël mund të përdorin karrige dhe stola për të marrë në kabinetet e sipërme.Si për të mbrojtur fëmijën tuaj?


Këtu janë disa këshilla se si për të mbrojtur jetën e fëmijëve:fshehur drogë dhe tableta për fëmijët në kontejnerë të qëndrueshme;
kurrë nuk të lënë pilula në një tas bosh ose enë në tavolinë ose atje;
Kontrolloni jetën shelfin e barnave dhe duhet rozporyadzhaytesya drogë skaduar - predispozuar;
Sigurohuni që të gjitha shishet dhe kontejnerë të etiketuara në mënyrë të qartë;
Asnjëherë dyqan substanca helmuese në shishet e ujit të pijshëm ose pije e butë me të cilat fëmijët janë të njohur;

Helmimit me ushqim - Fëmijët nuk janë gjithmonë në gjendje të bëjnë dallimin e shije, aromë apo pamjen e ushqimit të kontaminuar me pesticide;
Kurse trajnimi të plotë - asistencë në rast të aksidenteve dhe të ndihmës së parë me viktimën.
kujdes po shikoj për të përcaktuar burimin e mundshëm të helmimit;
nëse fëmija është pa ndjenja - administrojë frymëmarrje artificiale dhe compressions gjoks;
nëse viktima në mendje - të bëni pyetje për të mësuar më shumë në lidhje me shkakun e mundshëm të helmimit;

Të marrë një shishe të mjekësisë dhe të shkojnë në telefon;
të thirrur një ambulancë dhe të veprojë sipas rekomandimeve të punëtorëve shëndetësorë;
Mos le viktima të pirë diçka.

Si për të siguruar ndihmën e parë?


Në pritje të mjekut të kujdesit apo një ambulancë, afër shikojnë si një fëmijë, duke u përpjekur për të zbuluar ndonjë ndryshim në mendjen e tij. Nëse ju e humbni vetëdija kthyer fëmijën në krah, të pastruar rrugët e frymëmarrjes dhe të sigurohemi se ai është frymë (shikoni, të dëgjoni dhe të ndjehen). Nëse frymëmarrja ndalet - frymëmarrje artificiale.