Sëmundje overeating fillon në fëmijëri


Në vendet e qytetëruara moderne kanë harruar se çfarë është një mungesë e madhe e ushqimit, uria, për disa kohë ka pasur një problem tjetër, po aq e rëndësishme për shëndetin e njeriut - të hahet. Bollëk e tanishme e produkteve ka bërë që numri i njerëzve që vuajnë nga obeziteti, jo vetëm që e tejkalon të gjitha kufijtë e mundshme, por rritet nga viti në vit. Në shumicën e vendeve perëndimore kanë kushtuar kohë vëmendje kësaj çështjeje, është studiuar nga shkencëtarët, kërkimin për mjetet dhe metodat e luftimit të kësaj dukurie. Megjithatë, rezultatet e deritanishme lënë shumë për të dëshiruar, overeating lakmi - kjo është një shkak i zakonshëm i njerëzve trashje.


Ashtuquajtura overeating psikogjenike është një shkelje e vakt, një çrregullim që ndodh për arsye të ndryshme, të tilla si përgjigje ndaj stresit, në lidhje me aksidentet për shkak të operacioneve të transferuara, etj Në botën bashkëkohore është tendenca për t'u marrë parasysh sëmundje overeating, e cila çon në një përkeqësim të rëndësishme të gjendjes fizike - trashje të rënda. Hahet psikogjenike mund të jetë formë e lehtë apo ekstreme. Është vënë re se shumë njerëz të prirur për këtë që nga fëmijëria, kur ka një vakt shkelje. Kështu, overeating sëmundje fillon në fëmijëri, dhe problemi që ne vetëm duhet të paguani vëmendje.


Nuk është sekret se obeziteti mund të çojë në shumë probleme serioze shëndetësore. Njerëz cilët janë të trashë prirura te patologjive të shumta të variojnë nga problemeve të zemrës, hipertension dhe sëmundjeve të përfunduar kardiovaskulare, sëmundjeve të organeve të brendshme.
Overeating - një sëmundje serioze që fillon nga fëmijëria dhe ka simptomat e veta. Nga manifestimet e sëmundjes përfshijnë:
1. Ka situata ku humbja e kontrollit mbi procesin e të ngrënit.

2. Grykësi duket veçanërisht akut në momentet e stresit të fortë emocional, stresi.
3. Për një kohë të shkurtër ngrënë numër jonormal të madhe të ushqimit të ndryshme.
4. Ushqimi hahet në sasi të mëdha pa ndjenja uritur.
5. Ushqimi është zhytur në nivelin maksimal, derisa stomaku është në gjendje për të akomoduar të paktën një pak.
6. turp, sepse marrjes të ushqimit, megjithatë, nuk e ndalon procesin.
7. Ushqimi në heshtje, vetëm, me qëllim për të fshehur procesin e lakmi.

8. Ndjenja e fajit, turp pas ndodhjes së overeating.

E gjithë kjo i jep arsye për të thënë se overeating - kjo është një sëmundje serioze të cilat duhet patjetër të kenë trajtimin e tyre. Por edhe më e trishtuar është fakti se overeating - një sëmundje e cila fillon në fëmijërinë e hershme, e cila na jep arsye për të besuar atë? Shumë shpesh, kjo është veçanërisht karakteristike për vendin tonë, prindërit janë të detyruar fëmijët që është e mundur, më të madhe se atë që ata me të vërtetë nevojë. Në këtë drejtim, trupi i fëmijës rrit numrin e qelizave yndyrë dhe shumë të rrit rrezikun e trashje në moshën e rritur.


Më vonë Nuk është aq e rëndësishme se çfarë e shkakton overeating që nga fillimi hedhur në fëmijëri, në një nivel nënndërgjegjeshëm, dhe arsye tjetër për qejf të hahet mund të jetë çdo gjë: një humor të keq, ose anasjelltas, e bukur ngjarje, i lumtur apo i trishtuar, thjesht dobët do, etj Është në fëmijërinë në njerëz të hahet zakonet janë formuar. Cilat janë traditat e këtij procesi në familje, dhe zakonet e tilla të një fëmije dhe më vonë të rritur. Nëse familja vendosi të gatuaj borscht mëdha tigan dhe të skuqura patate pans dhe të hani të gjitha ato që u mungon - rreziku është jashtëzakonisht i lartë.


E gjithë kjo me siguri do të ndikojë në përfitimet e ardhshme të rrituri dhe domosdo ndikojnë në formën e saj të ardhshëm. Për fat të keq, shumica e familjeve ruse është traditë e tillë e ushqimit, kur bollëk yndyrore, ushqime të lartë kalori në tryezë si ajo është projektuar për të dhënë vetes një ndjenjë të rreme të prosperitetit - ajo ka ardhur tek ne nga shekujt e kaluar, kur njerëzit ruse të vërtetë shpesh është dashur të mohoj. Megjithatë, ju lutem të kuptojnë se realitetet e botës moderne të tilla që produktet e tepërta në dyqan aq të madh që nuk ka nevojë për të krijuar dhe ruajtur në trupin tuaj si yndyrë.


Kështu, ajo është në fëmijërinë e paraqet kuptimin që hanë më shumë, aq më mirë. Kjo na frymëzoi për gjyshen tonë, dhe që nga ana tjetër, nëna e tyre, edhe, ne vazhdojmë të ndajnë këtë traditë të ardhur keq për fëmijët e tyre, por në qoftë se ata kanë nevojë për një "trashëgimi"? Në SHBA, ku prej kohësh i shqetësuar në lidhje me trashje fëmijërisë dhe të fuqishëm të kërkojnë mënyra për të luftuar këtë murtajë, sipas disa vlerësimeve, 9 milion. Fëmijët të trashë ose mbipeshë. Për më tepër, mjekët janë quajtur jo vetëm një sëmundje dhe sëmundjet epidemike në rritjen e astma, sëmundje të zemrës, diabeti, obeziteti në sfond.


Çfarë prindërit për të edukuar fëmijët adekuat zakonet e tyre të hahet, overeating sepse, siç e kemi parë - është një sëmundje që fillon në fëmijëri? Duhet të kuptohet se një dietë të shëndetshme duhet të fillojë nga momenti i ushqyerjes me gji. Prindërit janë përgjegjës për edukimin e shprehive të hahet të fëmijës, sepse ata jepi bukë, rregullojnë veprimtarinë e tij motorike, por gjithashtu, shumë e rëndësishme, për t'u dhënë atyre një shembull.

Dhe një pak rreth asaj se si overeating ndikon fëmijëve një predispozitë gjenetike. Hulumtimet kanë treguar se në prindërit e trashë, fëmijët nuk më pëlqen perime, preferojnë të hani ushqime të yndyrshëm dhe të prirur për të overeating. Shumë fakte dhënë në dëshmi se nuk ka arsimi verë, dhe predispozicion gjenetik. Pra, nëse prindërit janë mbipeshë, ata duhet t'i kushtojë vëmendje për faktin se shprehitë e ushqimit të prodhuar në fëmijën e tyre dhe të mos lejojë që ajo të pereyidav.