Këshilla për prindërit në ushqimin e fëmijëve


Ka shumë këshilla dhe këshilla mbi të ushqyerit e duhur për fëmijët dhe adoleshentët. Feeding një fëmijë kryesisht varet nga mosha e saj.


Që nga futja e ushqimeve plotësuese dhe të vazhdojë, duke u kujdesur për ushqimin e fëmijëve është një përgjegjësi e madhe prindërore. Fëmija juaj rritet, zhvillohet, dhe në mënyrë të mirë për të dini se kjo është merita juaj. Feeding fëmijëve sigurisht që është fëmijë shumë të ndryshme të moshuar ushqyese.

Fëmijët e vegjël kërkojnë vëmendje të veçantë, i rritur i tyre "ushqim" fillon me futjen e ushqimeve plotësuese. Këshilla për prindërit në ushqimin e fëmijëve, duke përfshirë rekomandime për futjen e hershme të ushqimeve plotësuese, kryesisht, janë si më poshtë. Kështu, shijen e parë që fëmija mëson - është e ëmbël, sepse qumështi i gjirit, të cilën ai merr në fillim të jetës së nënës, ka një shije të ëmbël, ju duhet të shijojë ushqime jo të habitshme të ndryshme nga ai, apo ishte neutral. Zakonisht fillojnë me pure molle, pastaj injektuar pure perimesh - kungull i njomë, kungull, karrota, etj, atëherë drithëra - hikërror, tërshërë, misër, oriz.Kur i dhënë fëmija juaj një produkt të ri, gjithmonë të respektojë reagimet individuale fëmijën.
Shumë mjekë, gastroenterologe përgjithësi këshillohen në kohën kur fëmija ka ofruar lloje të reja të drithëra, qull për të ushqyer të njëjta (ose pure) për një javë të tërë. Pra, fëmija mësohet me shije të re dhe të jetë në gjendje për dashuri, dhe nëna ime është e bindur se të arsyeshme produkt i ri, dhe kjo është, atëherë ajo do të jetë e mundur pa ndonjë problem.

Me vite, si rritja e ndihmës fëmijëve duhet gjithnjë e më të diversifikuar. Por gjithmonë mbani në mend se jo të gjithë fëmijët të hanë të njëjtën shumë. Ka edhe të ashtuquajturat "maloezhky." Ushqyer këtë "maloyizhku" shumë e vështirë, dhe ai ha pak. Megjithatë, në kundërshtim me shumë prindër këshilla mbi të ushqyerit, duke besuar se fëmija do të hani, kur ai dëshiron, ka raste kur ju duhet të tregojnë durim dhe të përpiqen për të ende të ushqyer fëmijën "maloyizhku", si në qoftë se ajo në mënyrë sistematike do nedoyidaty gjasa ose të arritur qëllime të rëndësishme në rritjen dhe zhvillimin e përgjithshëm. Frustruese është kur një fëmijë nuk është e zënë hapin me kolegët e është e dobët dhe anemik. Këta fëmijë janë ushqim kapriçioz dhe duke kërkuar, këtu me shaka ushqyerit fëmijërisë, shaka, gatim dhe menu të ndryshme.


Nëse fëmija refuzon plotësisht çdo produkt, të përpiqet për të ofruar pak. Disa fëmijë nuk i pëlqen, të tilla si gjizë, dhe djathë - një burim i domosdoshëm i hekurit, proteina, kalcium, fosfor, pra, krejtësisht të zëvendësojë kjo nuk funksionon, kështu që duhet patjetër të përfshijë menu për fëmijë. Shtoni djathë, fruta, kos, qumësht ose kos, ajo do të shtojë një shije të re djathë që një fëmijë mund të pëlqen, dhe më tej ajo ka për të ngrënë me kënaqësi.

Fëmijët vitin e parë të jetës nevojë për më shumë kalori se sa, për shembull, në mes të moshës prej dy deri në pesë vjet. Kjo është për shkak të faktit se dhjami i bën fëmijët shumë të vegjël në mënyrë gracefully shëndoshet, gradualisht vjen dhe ushqim për fëmijë në përputhje me rrethanat kanë nevojë për më pak. By default, një fëmijë e pesë, duhet të hani të paktën katër herë në ditë, shuma e përgjithshme (pesha) e ushqimit në një kohë nuk duhet të jetë më pak se 200 gram. Lëngje, pije frutash, pije frutash, ujit dhe lëngjeve të tjera nuk shkojnë në llogaritjen.


Mëngjesi duhet të përbëhet nga produkte të shëndetshme që janë të tretet lehtë dhe për të ndihmuar të sigurojë energji gjatë gjithë ditës. Këshilla për prindërit se është e nevojshme për t'i dhënë fëmijëve për mëngjes, drekë dhe darkë të gatshëm për të dhënë gjyshërit, por asnjë të keqe në këtë mënyrë do të lexojë literaturë përkatëse, bisedoni me mjekun e fëmijës keni besim

Mbi të gjitha, duke u kujdesur për fëmijën, të përpiqet të bëjë ato ushqime që ai ha, janë të freskëta dhe të natyrshme. Do të thotë të freskëta se nuk është e nevojshme për të përgatitur perime apo supë mish për fëmijën për disa ditë, ruajtja e ngrënies gatshme për fëmijët duhet të jetë e mundur jo më shumë se 12 orë. Nëse ju ende keni nevojë për të ruajtur për një kohë të gjatë, të ngrira në frigorifer. Sigurisht, fëmijët më të vjetër kur ata janë të hahet çdo gjë në një tryezë të përbashkët, masa të tilla nuk mund të të ndjekë, vetëm nuk mjafton për të thyer uyazyka ruajtjen dhe monitorojnë me kujdes datat e skadimit.


Edhe me rekomandime të përgjithshme mbi të ushqyerit për të gjithë fëmijët - duhet të rritet ushqyese, të pasura me vitamina dhe elementët gjurmë të gjitha ushqimet. Ushqyerit - një burim i shëndetit dhe zhvillimit të duhur. Mos zëvendësojë produkte natyrore për fëmijën vitamina artificiale, sigurohuni që ai e piu shumë lëngje çdo ditë në dietën e tij duhet të jetë i pranishëm mish ose peshk, fruta, perime, qumësht dhe produktet e qumështit.

Foshnja hëngri mirë dhe u rritën më shpejt të gatuaj atë enët e tij të preferuar, dhe do të ofrojë të reja. Gjatë mëngjes, drekë dhe darkë shkojnë në tryezë me familjen tuaj. Le ushqim për fëmijën për të bërë një ceremoni të bukur, interesante dhe interesante.