Sëmundjet e zakonshme e fëmijëve të vegjël


Ky artikull përshkruan sëmundjet e përbashkëta të fëmijëve të vegjël të cilët janë në çdo hap. Ky artikull është e dobishme për të lexuar çdo prind që dëshiron për të mbrojtur fëmijën e tyre. Pra, është e dobishme të dinë në lidhje me pasojat yyazytsirni e këtyre sëmundjeve.
Lisë së dhenve
Në temperatura të larta, fëmija duhet të pini shumë lëngje të jetë i sigurt nga dehidrimi. Sëmundja është në inkubator per tre jave. Të gjithë ata që nuk janë të lisë së dhenve të sëmurë, mund të merrni atë. Nëse fëmija juaj ka këto simptome shfaqen, ajo duhet të izolohet nga të tjerët. Ndërsa fëmija juaj nuk është shëruar plotësisht, nuk e le të luajnë apo të ndërveprojnë me fëmijët e tjerë. Dhenve është ndoshta sëmundja e fëmijëve më të sigurt të. Në shumë vende të zhvilluara për të trajtuar atë duke përdorur një vaksinë të veçantë. Dhenve është një sëmundje virale që ka këto simptoma: dhimbje prapa, dhimbje koke, humbje e oreksit. Menjëherë pas fillimit të sëmundjes, lëkura e foshnjës duket njolla të kuqe, e cila pas një kohe kthehet në pimples. Kore pastaj formuar (një lloj kore), i cili disa javë larg. Ky lloj i sëmundjes në fëmijët e vegjël shoqëruar me kruarje të fortë.Fruth i keq
Kjo është një sëmundje e rrallë në vitet e fundit, por kjo mund të sjellë një shumë të trazirave. Mjekët besojnë se ethet flakë të kuqe sëmundja trajtohet me penicilinë, por kjo nuk është e drogës e parë që e fitoi fruth i keq. Për shkak se vaksina kundër sëmundjes gjetur shumë kohë para penicilinë. Sëmundja karakterizohet nga një skuqje të lëkurës të kuqe. Në fëmijët e vegjël me sistemet imun të dobësuar, është zhvilluar shumë shpejt për shkak të streptokokeve kuqe ethe. Shenjat e sëmundjes përfshijnë indikatorët e mëposhtëm: ethe, dhimbje koke, nyjet limfatike fryrë dhe lodhje. Ky lloj i sëmundjes infekton fëmijët prej 2 gjer 8 vjet dhe zgjat për një javë.


Meningjit
Shumë e diskutueshme në sëmundje moderne mjekësi. Meningjiti është një inflamacion në tru ose trurit mbrapa. Meningjiti është e shoqëruar me simptoma, të cilat përfshijnë dhimbje në qafë, duke e kthyer kokën, ethe, dhimbje koke torturues. Kjo sëmundje mund të jetë për shkak të një të fortë të ftohtë, infeksion apo baktereve të dëmshme. Infeksioni më i rrezikshëm bakterial, sepse ajo jeton në pështymë në gojën tuaj, në mënyrë të shpejtë përhapet nëpër pikat ajrore. Edhe pse meningjit është e shërueshme, ajo do të jetë më mirë akoma të zbuluar atë. Arsyeja më e zakonshme pse diagnoza e meningjitit nuk është aq e madhe është fakti se mjekët nuk kanë gjithmonë të perceptojnë në lidhje me sjelljen e çuditshme të fëmijëve të vegjël, tregimet e prindërve. Shumica e mjekëve të fëmijëve, nuk ka dhimbje qafe nuk është diagnostikuar meningjit. Nëse koha nuk diagnozë meningjit, ajo mund të çojë në vështirësi në formën e vonuar mendor dhe vdekje të shkaktuara nga ekspozimi ndaj trurit. Nëse temperatura fëmija juaj për tre deri në katër ditë, duke u ankuar për dhimbje koke të rënda ose dhimbje qafe, u vë në gjumë dhe ishte shpesh i sëmurë, atëherë ai duhet shenjat e para të meningjitit. Në qoftë se ju përdorni antibiotikët, ne mund të kuruar këtë sëmundje, e cila do të reduktojë vdekje nga meningjiti nga 95 për qind në 5 për qind.


Tuberkuloz
Shumë prindër të zbutur faktin se kur testimi reagim mantel fëmijës negativ, por mos hidhen në përfundime. Shumica e shkencëtarëve amerikanë në pyetje e këtij lloji të vaksinimit. Pas disa eksperimenteve, u zbulua se testi Mantoux mund të japin rezultate të rreme. Sëmundja mund të zhvillohet në një fëmijë, edhe në qoftë se Mantoux ka treguar një rezultat negativ.

Foshnjore Sudden Sindromi Vdekja
Kjo sëmundje është shumë e zakonshme, ajo çon në tmerrin e shumë prindërve. Sigurisht, ideja se një ditë fëmija juaj mund të jetë i vdekur në shtratin e tij, tashmë të ngjall frikë. Shkencëtarët në fushën e shkencës mjekësore ende nuk mund të shpjegojnë pse kjo sëmundje, por shumica e tyre thonë se kjo është për shkak të dështimit në funksionimin e sistemit nervor të frymëmarrjes dhe qendror. Por kjo ende nuk i përgjigjet pyetjes, se pse është ende një fëmijë ndalesa frymë. Disa mjekët thonë se shkaku i vdekjes së papritur mund të jetë nga vaksinimi pertussis pasi statistikat kanë dy fëmijëve të vaksinuar me 103 vdesin papritur gjatë vaksinimit. Dhe këto statistika për studime të ndryshme shumë. Në UCLA, repartin e pediatrisë së 53 fëmijëve të vaksinuar kundër kollës së mirë, 23 fëmijë kanë vdekur nga vdekja e papritur, pas marrjes së vaksinës. Mos harroni se gji luan një rol të rëndësishëm në zhvillimin dhe shëndetin e fëmijës. Shkencëtarët kanë treguar se ata fëmijë të cilët janë ushqyer me gji gji, janë më rezistente ndaj sëmundjeve, duke përfshirë edhe sëmundjen dhe vdekjen e papritur.


Poliomielit
Aktualisht, sëmundja ndodh më rrallë se më parë. Për shembull, në të dyzetat e urazhav njëzetë ndonjëherë Polio çdo vit mijëra fëmijë, shumica e të cilëve vdiqën. Shkenca moderne dhe vaksina mjekësi në dispozicion është në gjendje për të kuruar poliomelitin. Megjithëse Metoda e kontrollimin e sëmundjes është ende frikshme. Shumica shpërthimet e fundit të poliomelitit nuk shkaktuara nga prindërit e tyre të vaksinuar fëmijët kundër sëmundjes. Shumë prindër besojnë pushtimin e vaksinimit fëmijë padobishme, sepse sëmundja ka një antidot. Por kjo nuk është kështu. Është e nevojshme që të ngulitin një fëmijë të ndonjë sëmundje, sidomos në pak.