Imët guri False tek fëmijët shkakton sëmundje


Para se të flasim për etiologjisë së kësaj sëmundjeje të fëmijëve, është e nevojshme për të sqaruar se diagnoza imët guri False" shoqëruar nga një inflamacion papritur e fytit, duke rezultuar në një ind të lirshme formuar. Kjo është vetëm një rritje anormale dhe shkaqet ngushtimin e hendekut fyt patogjene, pamjen e ënjtje të rëndë dhe vështirësi në frymëmarrje pacientin. Kjo është arsyeja pse një pediatër i kualifikuar nevojë për ndihmë menjëherë, përndryshe pacienti i ri mund edhe të merret fryma. Prindërit kujdeseni duhet të dinë gjithçka rreth sëmundjes për të dyshuar menjëherë atë dhe menjëherë të thërrasë një ambulancë. Së pari, është e nevojshme për të sqaruar se ka në pediatri moderne janë vetëm dy lloje të drithërave - difterisë rreme dhe të vërteta dhe në varësi të trajtimit individual diagnostikuar dhe të emëruar. Është e rëndësishme për të kuptuar se imët guri rreme shumë më të rrezikshme për shëndetin, si një formë e vërtetë e sëmundjes është shprehur gradualisht. Fillimisht, kjo gungë në fytin tim, dhe më vonë - limfavuzly fryrë dhe temperaturë të lartë, si tipar kryesor i kësaj sëmundjeje. Sa për imët guri rreme, fotografia klinike e kësaj sëmundje përparon shpejt dhe papritur, në mungesë të reanimim urgjente mund të rezultojë në vdekjen e pacientit të ri. Kjo është arsyeja pse prindërit e kujdesshëm duhet të dini se pse dhe se si ajo rezulton imët guri të rreme në fëmijët.


Duke folur në lidhje me etiologji të këtij procesi patologjike, është e nevojshme për të sqaruar se parakushtet për zhvillimin e sëmundjes në mjekësinë moderne bollëk. Ju duhet të identifikojnë arsyet kryesore pse sëmundja përkeqësohet në një organizëm të caktuar, sepse dituria e tillë do të mbrojë shëndetin e fëmijës së tij. Si rrjedhojë, të gjithë faktorët ekzistues patogjene është që të sigurojë infeksion adenovyrusnuyu, grip, ethe të kuqe flakë, kollë e mirë apo fruthi. Këta fëmijë të diagnostikuar komplikime shkaktojnë që janë edema vetëm masive e laring. Megjithatë, ne duhet të kuptojmë se reagimet e rënda, duke përfshirë Angioedema mund të shkaktojnë imët guri rreme në fëmijët. Ky lloj i efekteve anësore, e cila është një kërcënim i rëndësishëm për jetën dhe kërkon reanimim urgjente. Kjo diagnozë është i ekspozuar shpesh fëmijët, por diçka në lidhje me kufijtë e moshës të tilla? Fakti që pacientët pediatrik me strukturë të veçantë anatomike të rrugëve të frymëmarrjes, ku bronke dhe trakea formë gyp karakteristike, në vend se cilindrike, siç është rasti në një pacient të rritur. Përveç kësaj, madhësia e laring në këtë moshë janë shumë, edemë në mënyrë patologjike mund të jetë fatale. Gjithashtu vlen të përmendet është fakti se fyti i fëmijës dominon një numër të madh të anijeve, i cili shpjegon sensibilitet fiziologjik të fëmijëve në shfaqjen e ënjtje dhe spazma e laring. Prindërit e dobishme të dinë: të rinj fëmija, sulmi më intensive të imët guri rreme. Për të shmangur asfiksimin, nëna e dashur duhet jo vetëm të telefononi menjëherë një ambulancë, por në gjendje të kryejë të gjitha reanimim për të shpëtuar fëmijën e tij. Pra, çfarë duhet të bëhet para ardhjes së mjekëve? Në shenjat e para të sëmundjes, veçanërisht në kollë svystyaschem dhe ohryplosti nevojë për të liruar pacientin nga veshje që fasha dhe urgjentisht të hapur të gjitha dritaret, duke siguruar qasje të papenguar të të oksigjenit. Gjithashtu e një rëndësie dhe lagështia dhoma të mëdha, kështu që nuk ka humidifier veçantë hedhin derën dhe krevat peshqir të lagur. Në mënyrë tipike, një status pozita Aty rrinë të mbështetura nga pacienti i ri vetëm mund të merrni më keq, kështu që është e nevojshme për të vënë ose të marrë dhe çnderimin. Është gjithashtu e këshillueshme për të dhënë ilaçe antihistamine grup farmakologjik, e cila heq ënjtje dhe vështirësi në frymëmarrje më të lehtë. Pas mbërritjes së mjekëve në përputhje me të gjitha rregullat dhe të mos ndërhyjë në qoftë se mjekët vendosin për pacient të hospitalizuar fëmijë. Përndryshe, rikthim papritur mund të ndodhë përsëri.