Zhvillimi i ortoped fëmijës


Për fëmijën foshnjat shëndetësore shikuar një shumë të mjekëve. Është e rëndësishme për të vlerësuar zhvillimin e fëmijës nga pedikyrist për të shmangur problemet në të ardhmen me zhvillimin e ndryshme musculoskeletal dhe në përgjithësi harmonike. Le vizita në orthopedists, vlerësojnë rëndësinë e tyre, pasi ajo është nga ata është më e varur kur fëmija juaj fillon të mbajë kokën, ecin vetëm.


Ortopedi është një nga pjesët e kirurgjisë, shkenca e çrregullimeve të ndryshme të sistemit musculoskeletal, strukturën e tij, funksionet. Me trajtimin e duhur te mjeku, pedikyrist mund të zbuluar dhe parandaluar apo kuruar sëmundjen e kockave, sistemin e muskujve të fëmijës, nyjeve dhe ligaments. Nuk është një orar i vizitave në një ortoped të vogël të fëmijës. Është e rëndësishme që të përmbahen në këto kushte, menjëherë të vlerësuar zhvillimin e fëmijës, marrin masa për korrigjimin e saj. Vizita hrudnychok e parë për inspektim nga pedikyrist bën kur ai kthehet muaj. Pastaj Vizita ortoped rekomanduar afat - tre muaj në vit.Vlerësimi i fëmijës nga ana e muajit ortoped

Në foshnje e porsalindur shënuar normalisht rritje në tonin e muskujve - flexors. Pena fëmija clenched vazhdimisht në grushta, vendosur në bërryla presion kundër viçat, këmbët prirje dhe gjithashtu për të pidhornuti bark. Prandaj, një ekzaminim të plotë ortopedik do të jetë i mundur vetëm kur fëmija do të relaksoheni muskujt dhe përshtatja e tyre me llojet e reja të lëvizjes jashtë bark të nënës. Në këtë kohë nëna ime gjithashtu në gjendje të njohin të gjitha zakonet e fëmijës, me të vërtetë e vlerësojmë lëvizje e tij dhe ndoshta të zbulojnë disa probleme.


Në pritje, një mjek do të shqyrtojë fëmijën tuaj të ngushtë, duke filluar nga pyatochkamy lartë dhe përfundon, vlerësojnë formën dhe madhësinë e pjesëve të trupit, simetri e tyre, proporcion, zhvillimin harmoni, lëvizjen e duarve dhe të këmbëve. E njëjta metodë përcaktohet prania ose mungesa e anomalive të lindura, shenjat e rakit sëmundjes. Mjeku do të kontrollojë lëvizjen e nyjeve, këllk veçantë vëmendje. Në provim mund të gjenden sëmundje të tilla të përbashkëta si keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu, dysplasia hip ose subluxation ose zhvendosja, këmbë e shtrembër. Për këto sëmundje diagnoza e hershme e pedikyrist është shumë i rëndësishëm dhe përcakton efektivitetin e trajtimit. Me zbulimin e hershëm për trajtimin e sëmundjeve të caktuara mund të jetë mjaft kurs masazh ose fizioterapi, dhe në qoftë se për ndonjë arsye sëmundja është i rrjedhshëm, trajtimi do të jetë e gjatë dhe e vështirë.


Ndonjëherë për diagnozën mëtejshme ose kur një mjek për të vlerësuar zhvillimin e fëmijës mund të jetë metoda shtesë provim me ultratinguj.

Vlerësimi i fëmijës nga ana e tre muajve ortoped.

Ri-ekzaminimit pedikyrist për të vlerësuar zhvillimin e fëmijës kryer në moshën prej tre muajsh, si në muajt e parë të jetës fëmija po rritet me shpejtësi, sistemet e tij të trupit zhvilluar dhe forcuar. Në këtë fazë është e rëndësishme për të vlerësuar saktësinë e sistemit musculoskeletal dhe zhvillimin e përgjithshëm harmonik, shpërndarjen e ngarkesës në muskuj dhe nyje. Zhvillimin e duhur të eshtrave dhe të sistemit muskulor është për të siguruar që fëmija filloi të rrokulliset në kohë me bark për të mbështetur dhe anasjelltas, për veprim në shënjestër, të tilla si për të marrë lodër për të arritur objekteve që shumë.


Shfleto këtë periudhë është pothuajse identike me atë të kryer në një muaj. Disa sëmundje që nuk tregojnë veten në shqyrtimin e parë, mund të ndodhë tani. Nëse mjeku diagnoza më tej përshkruan më testimin, është mirë të mos refuzojë, pajisje moderne për të ultrazërit dhe X-ray lejon diagnozë pa shumë dëm trupit. Kohë trajtim filluar do të ju kursejnë jo vetëm kohë, nervat, por edhe shpenzimet materiale, do të jetë më efektive.


Vlerësimi i fëmijës nga ortoped në një vit.

Kur fëmija mbush një vit, ai tashmë mund të kryejë një shumë të lëvizjes të tyre, crawls mund të shkojë, tërheq dhe hedh lodra. Veprimet e tij me vetëdije dhe qëllimisht. Për të korrigjuar zhvillimit ishte që të vazhdojë në këtë fazë duhet të monitorojë zhvillimin e shpinë dhe harkun e këmbë.

Ky shqyrtim është shumë e ndryshme nga ato të mëparshme, jo vetëm atë që mjeku shqyrton fëmijën, por shikuar lëvizjet e saj, në mënyrë për të vlerësuar saktësinë e tyre dhe për të identifikuar shkeljet e caktuara. Podiatrists interesuar në çdo gjë: Fëmija i vë këmbët e tij, kur duke ecur se thembrat drejtim dhe këpucë me majë, e cila ndalon zhvillimin e vaults të saj, siç është formimi i shpinë dhe sistemit musculoskeletal si trupi është mbajtur në pozicionin e duhur. Në këtë moshë shumë të hershme të flitet për scoliosis ose banesë këmbët, por masazh caktojë për parandalimin e këtyre sëmundjeve nuk është i tepërt. Gjithashtu, mjeku juaj mund të rekomandojë një fëmijë të veçantë veshur insoles ose jastëk ortopedike apo dyshek, seanca terapi fizike.


Raste të veçanta për shqyrtim nga pedikyrist për të vlerësuar zhvillimin e fëmijës.

Kjo skemë është vizituar pedikyrist në një, tre dhe dymbëdhjetë muajve të rekomanduara për fëmijët të shëndetshëm, por ndonjëherë ka situata që kërkojnë monitorim të vazhdueshëm nga ana e një mjeku. Pastaj, zbulimin e një sëmundjeje të caktuar, qëllimi i saj trajtim që ju keni për të vizituar mjekun me një fëmijë në një orar individuale.

Vëmendje prindërore, dashuri, mirësi, dashuri nënës bërë mrekulli të vërtetë, së bashku me trajtimin e duhur dhe të saktë të përshkruar nga mjeku juaj, ortoped nxitur shpejtë, shërimin efektiv dhe zhvillimin e plotë harmonik të fëmijës. Kjo është arsyeja pse ajo duhet të jetë pjesë mjekë ortopedike dhe të tjera të rëndësishme në këto kushte, nuk e injorojnë këshilla të qarta dhe rekomandimet. Çdo sëmundje është shumë më e lehtë për të parandaluar se sa për shërim.


Shëndeti për ju dhe fëmijët tuaj!