Zhvillimi lojëra për fëmijë


Ne jemi të gjithë duke u përpjekur të jenë prindër të mirë, të bëjë gjëra që ndihmojnë fëmijën të rritet i lumtur, të shëndetshëm, sidomos të arsyeshme. Për këtë, edhe në fëmijërinë e hershme, ne japim atij lodra të ndryshme, të lexoni një shumëllojshmëri të librave për prindërit, në këtë mënyrë zhvillimin e fëmijës tuaj. Nevoja për të rritur një fëmijë të lumtur dhe të shëndetshme, dhe sidomos të përpiqen për të dërguar atë në rrugën e saj. Për zhvillimin në vend të luajë me të në zhvillimin e lojërave për fëmijë.
Në fakt zgjedhja e disa drejtime kryesore për zhvillimin e fëmijës. Pika kryesore me të cilën ju duhet të i kushtoj vëmendje në vend të parë - zhvillimin e aftësive motorike gjobë të fëmijës. Për një fillim, është e mundur për të bërë duart masazh, dhe pastaj jepni lodra baby. Ajo është gjithashtu e nevojshme që të i kushtoj vëmendje për zhvillimin e saj të pavarur në lojëra me balte ose vizatim. Ju gjithashtu mund të marrë një klasë më të sofistikuara fëmijë që kërkojnë vëmendje të, të tilla si qëndisje apo shkrim letra. Sidomos të ndihmojë në zhvillimin e gisht gjobë motorike lojëra edukative. Ato kontribuojnë në zhvillimin e të folurit të fëmijës dhe për të ndihmuar krijimtarisë hapur. Sa janë lojëra edukative gisht mbi fëmijën? Është shumë e thjeshtë. Gjatë këtyre lojrave fëmijë kraharorit nervore zhvillon gishtat e tij, e cila nga ana zhvillojnë mbaresa nervore duart, dhe ata po ndikojnë trurit qendrat e fëmijëve. Kjo lejon që fëmija juaj të zhvillohet më shpejt. Por aspekti kryesor është që fëmija i pëlqen të luajë dhe ai do të bëjë atë me kënaqësi.Le të flasim në mënyrë të veçantë për zhvillimin e lojërave gisht. Ato mund të ndahen në dy grupe për fëmijën:
Grupi i parë përbëhet lojra gisht për ato pak. Lojërat e këtij grupi në drejtim të zbatimit të detyrave të ndryshme apo fëmijët të luajnë me poezi, kolomyikas, vjershave dhe kështu me radhë. Këto lojëra të stimulojë të menduarit e fëmijëve dhe për këtë arsye të ndikojë në qendrat e trurit. Grupi i dytë përfshin lojëra për fëmijët më të vjetër - fëmijët e 2 ose 3 vjet. Qëllimi i këtyre lojrave është imazhi duke përdorur gishtat të ndryshme të kafshëve të fëmijës ose shifra.


Ne nuk do të përshkruaj të gjitha lojrat plotësisht metodologjinë gisht, pasi e gjithë teoria është e pamundur për të përshkruar në një artikull. Kushtoj vëmendje të vetëm informacionin e nevojshëm për fillestar prindërit. Pra masazh. Masazh mund t'i atribuohet lojra palchykovыm pasive. Siç kemi thënë, është e nevojshme për të filluar me pëllëmbët masazh. Mjekët kryesore rekomandojnë bërë atë që nga lindja. Edhe pse teknika e plotë mund të tregojnë vetëm ekspert të nivelit të lartë në këtë fushë, ne do të përpiqemi për të përshkruar teknikat themelore në mënyrë që ju, prindërit, kanë zotëruar e tij. Ky masazh nuk duhet të bëni për shumë kohë. Drejtimin atë për tre te pesë minuta disa herë në ditë.


Ju duhet të dini këtë sekuencë e masazh për foshnjat:kryejnë stroking;
fshij shuplakat e fëmijës;
mund të ndikojë dridhje;
masazh duke përdorur një top të veçantë;
bëj gishtat shpjegoj duart, dhe pastaj të përsëritur përsëri;Lojërat fëmijët më të vjetër të ndihmojë edhe në zhvillimin. Ndoshta të gjitha mos harroni të lojës "Ladushki, Ladushki. Ku për të jetuar? Gjyshja "ose si një nënë e dashur çuan gishtin në pëllëmbë të dorës tuaj dhe mbahen duke thënë se" laraskë sorrë gatuar qull me miell misri. " Gjatë shuplakat masazh, fëmijët janë të inkurajuar për të folur poezi.


Këto poezi mund të gjenden në domenin publik në internet apo në libra. Në një shembull, vetëm disa prej tyre. Për shembull, gishtat masazh
Ky gisht - gjyshi,
Ky gisht - gjyshja,
Ky gisht - Papa,
Ky gisht - mama,
Ky gisht - Unë!
Kjo është e tërë familja ime!

Ose këtë:
Një, dy, tre, katër, pesë,
Ejani gishtat ecin,
Ky gisht po ndërton një shtëpi,
Ky gisht lan fjalën,
Ky gatim supë gisht,
Ky gisht ngjitur lisi,
Kjo hahet fshatrat gisht

Dhe për të gjithë ai është ngrënë.

Ju mund të përdorni hapat e përshkruar në poemën. Për shembull:
Ladushki, Ladushki,
Ku ishin? - Gjyshja.
Çfarë ata hëngrën? - Llapa.
Çfarë pije? - Brazhku.
Kashka ëmbël,
Brazhku kyslenka,
Pirë, ngrënë,
Shtëpi fluturuar,
Në krye SAT.

Çfarë do fëmija ishte interesante dhe nuk nabrydalo dëgjojmë të njëjtën gjë, ju mund të gjeni ushtrime të ngjashme në formën e poezive. Pastaj, çdo herë që fëmija do të kryejnë detyra të reja. Ju mund të paraqesin me gishtat dhe kafshët e tyre të luajnë hijen e tyre. Mbaj mend si fëmijë kam bërë qen. Veçanërisht interesante për të vëzhguar hijen e tij në mur. Kjo gjithashtu mund t'i atribuohet palchykovыm lojra. Ju mund të krijoni histori apo histori duke përdorur lojra gisht. Kur ju portretizojnë fëmijën një kafshë apo gjë e nevojshme për të shpjeguar atij të gjitha lëvizjet e tij, ose telefononi gishtat. Kur fëmija është në gjendje të tregojë veten time kafshët mund të luajnë historinë. Këtu janë disa shembuj se si për të shfaqur imazhe me gishtat tuaj. Thjeshtë, ndoshta - është për të treguar njeriun. Për ta bërë këtë, indeks dhe gishtat e mesme të drejtuar të gjithë në tryezë.


Çfarë do cat jashtë, ju duhet të mesëm dhe rrjet gishtat për të kombinuar të madhe, pjesa tjetër të marr. Nëse ju doni të tregojnë qen tuaj, të lidhur indeks, të mesëm dhe unazë gishtat së bashku, thumb ngre dhe ulur poshtë gishtin pak. Një tjetër kafshë e thjeshtë është lepur. Për të marrë atë, ju keni nevojë për indeksin dhe gishtat e mesme për të hequr dorë, dhe të gjithë të tjerët ngjesh një grusht. Në mënyrë që të merrni një iriq, ju shtrydh dorën në kështjellë. Pas se gishtat e një dore dhe gishtit të tjera të shpjegoj. Ju gjithashtu mund të shihni një flutur. Për këtë kalojnë wrists tuaja dhe duart në shpinë e pëllëmbë shtyjnë njëri-tjetrin. Për flutur fluttered, lëviz duart me gishtat e drejtë. Këtu ka një përshkrim të shkurtër të figurave që mund të përfaqësohen përdorur gishtat, ju tani mund të mbajë një shfaqje kukullash për fëmijën e tyre. Në mënyrë për të zotëruar këtë teknikë nuk duhet shumë kohë duket të rezultojë në zhvillimin e fëmijës dhe veprimtaria e tij e mirë motorike do të jetë shumë shpejt.