Zhvillimi i fëmijës në moshën 2 vjet


Viti i tretë i jetës - një periudhë tejet intensive e zhvillimit. Kjo është mosha e emocioneve ekstreme. Fëmijë mund të shprehë tashmë qartë kënaqësi, butësi, zemërimi ose frika. Kjo është edhe periudha e fitimit të aftësive të reja. Fëmijë dy-vjeçar mëson fjalë të reja çdo ditë, të bëhet një person. Ndonjëherë, diçka që ai nuk mund ta bëjë. Mos u frikësoni. Vetëm heshtje shikojnë fëmijën. Çfarë duhet të jetë zhvillimi i një fëmije të moshës 2 vjet?
Zhvillimi i aftësive motorike
Së pari, një fëmijë dy-vjeçar duhet të jetë në gjendje të ecin. Disa fëmijë në këtë moshë duke punuar, edhe pse i ngathët, shpesh bie në gomar. Disa shkojnë lart e poshtë në veten shkallët, të tjerët me anë të nënës së saj. Duke iu rikthyer edhe më tej - kjo është "High School", por disa fëmijë dhe ai shkon. Dvolitky mund të ndërtojë një biçikletë me tri rrota nisur, duke i shtyre dhe hedhur topin. Ai mund të hani me lugë, por jo gjithmonë merr në gojë. Pije nga një filxhan (filxhan miri të përshtatshme dvuhletke me një kapak, i cili nuk do të derdhur të lëngshme). Ai duhet të jetë në gjendje për të ndërtuar një kullë të katër blloqeve (druri, jo "Lego") dhe "ushqyer" një kukull. Dvolitky pëlqen për të nxjerrë stilolaps, shkumës, shënues. Me kënaqësi e bërë atë në mur. Shumë fëmijë në këtë moshë të mësojnë të përdorin papërfillshëm. Dy-vjeçar fëmija tashmë mund të bëjë pa pelena, por kjo nuk është ende plotësisht e gatshme për këtë - mund brekë periodike lagësht.Zhvillimi emocional
Dy-vjeçar fëmijë është jashtëzakonisht kokëfortë dhe gjaknxehtë, sepse marramendës emocione të forta. Ai dëshiron të jetë në qendër të vëmendjes. Ai nuk i pëlqen për të ndarë çdo gjë - do të jetë e vështirë për të luftuar në sandbox për shpatullat e tij apo kovë. Hedh dhe prishet lodra, kur ai është i zemëruar, ju mund të zeroja, çikë, kafshoj. Tani fëmija një ndjenjë e humorit - ai qesh me qesharake poezi, shaka dhe kryvlyanyyamy. Ai tashmë në gjendje për të kuptuar absurditetin e situatës së "Oh, unë gabimisht vënë këpucët në frigorifer." Ai pëlqen të qesh dhe të jetë një aktor "spektatorë". Vetë dëshirë trillon Games-play. Gradualisht fëmija tregon më shumë pavarësi.


Mundohuni të veshin rroba dhe gjuaj tyre. Me dëshirë merr kërkesë të vogël. Kur të bjerë zilja, të heqë shkon celularin. Dy-vjeçare fëmija është në gjendje për t'iu përgjigjur të përballet me atë fjalë të thjeshta, kërkesa dhe ndalesa. Ai tregon gishtin e saj kërkohet subjekt dhe fuqimisht kërkon që ajo i dha atij. Në shumicën e rasteve, një fëmijë dy-vjeçar luan së bashku me fëmijët e tjerë. Shumë rrallë përfshihen në lojra të përbashkëta të grupit dhe në masë të madhe thekson "I" e tij. Vazhdimisht duke përdorur fjalën "jo" dhe "kjo është e imja". Ai i lidhur fort për ata që kujdesen për të. Ajo ka nevojë të ngrohtë, ndërsa ai gjithashtu tregon ndjenjat e tij. Atij i pëlqen të mbaj në krah. Nëse nëna ose baba pikëllohen, duke u përpjekur për të pirë e të ngrënë ato. Në këtë moshë të ritualeve në zhvillim, për shembull, është i njëjtë gjumit përrallë për mëngjes - gjithmonë djathë dhe qumësht.


Zhvillimi intelektual
Shumica e fëmijëve dy-vjeçare flet për veten e tij në personin e tretë: "Victor shkoi," "Maria dëshiron për të ngrënë". Fëmijë e di se rreth 50 fjalë dhe krijon dvuhchlennыe ofertë. Teddy dhe Doll jep emra, por duke luajtur me ta vetëm disa minuta. Filluar të i kushtoj vëmendje për atë që ai është i veshur. Për shembull, Masha kërkon fashë e gjelbër mbi kokën e tij, dhe Victor - këpucë të kuqe. Fëmijët janë kurioz. Bëj pyetjen "Çfarë është ajo?" Ata fillojnë të kuptojnë koncepte më abstrakte të tilla si dallimi në mes të më shumë ose më pak më vonë akoma. Kur zhduket nga nëna e syve mund të fillojë të qajë, të frikësuar.


Arritjet dvolitky
Të jetë i sigurt se zhvillimi i heroit tuaj të dashur shkon drejtë, ju shkoni me të në pediatri, pasi një fëmijë kthen dy vjet. Çfarë zakonisht pyet mjeku? Shkon fëmijë ecën deri në shkallët, mund të ngjiten në një karrige për të ndërtuar një kupolë ose tren me blloqe, përdorni një lugë, merr në gojën e saj, thotë se ai dëshiron të fle apo për të ngrënë. Mjeku kontrollon nëse fëmija kupton kërkesën. Për shembull, libri pyet, vijnë në ekran dritare të trupit. Zhvilluar siç duhet, një fëmijë dy-vjeçar zakonisht janë në gjendje për të kryer të gjitha këto veprime. Nëse ndonjë gjë, ai nuk mund, kjo nuk do të thotë se ka ndryshime në zhvillim. Në dyshimin më të vogël të dërgojë fëmijën në profilin pediatri profesional. Mjeku do të masin dhe peshojnë leximet e fëmijës tsentylnuyu në tabelë. Kështu, ju mund të kontrolloni nëse fëmija juaj rritet proporcionalisht. Dr vlerësim physique dhe sjellje, kontrolloni nëse fëmija shkon simetrike ndërtuar trupi i tij nuk është i deformuar apo gjoks. Kontrolli djalë për testiseve në scrotum - në këtë moshë, ata tashmë duhet të jetë i dukshëm.