Një masazh relaksues për foshnjat


Quajtur fëmijë fëmijë të moshës 4 muaj deri në 1 vit. Gjatë kësaj periudhe fëmija shpejt zhvillohet. Cilësore ndryshuar ndihmon tretjen e ushqimit të saj, nervor, të frymëmarrjes dhe kardio - vaskulare të sistemit. Shpejt zhvillim dhe aktivitet fizik si një fëmijë. NEWBORN shpejt të ndryshojë lëkurën, rrit nënlëkurës shtresa yndyrë në fytyrë dhe trup. Megjithatë, lëkura mbetet e butë dhe të pambrojtur. Fëmija lëkure kërkon trajtim të butë dhe kujdes të rregullt me ​​një masazh të veçantë. Një masazh relaksues për foshnjat nuk do, nga rruga, në këtë rast.


Gjatë kësaj kohe fëmija është sistemi më muskuloz zhvillon, dhe duke arritur gjashtë muaj, fëmija është tashmë i ulur vetë, dhe mban kokën e tij. Dhe duke arritur tetë muaj, fëmija përpiqet të marrë deri më vete, pa të ndihmojë të bëjë disa lëvizje të thjeshta të trupit. Ajo është në fillimet duhet të fillojë stërvitje të rregullt të thjeshtë, kështu që ju do të ndihmojë fëmijën tuaj për të hequr dhe të ulin gjymtyrët në pozicione të ndryshme - të prirur, në këmbë, ulur, të bëjë prirjet.

Në ushtrimin e vlefshme duke bërë disa elementë zbutës masazh për foshnjat. Duke bërë këtë është procedura e lehtë që ju të ndihmuar indet musculoskeletal zhvillohet si duhet, dhe do të forcojë shëndetin e fëmijës. Lëvizja e rregullt, kalitje fëmija mundësojë trupit që të formohet, për të prodhuar imunitet ndaj llojeve të ndryshme të hipotermi dhe sëmundje, si dhe efektet e mjedisit. Si rezultat, fëmija juaj do të rriten të shëndetshëm dhe të fortë. Për fëmijë në fillimet janë shëtitjet rëndësishme ditore në ajër të pastër.


Ecin mund të zgjasë nga një orë në tre orë. Nëse fëmija kalon sy gjumë pasdite në ajër të pastër është shumë i mirë. Pothuajse të gjithë ditës fëmija verës preferohet të jetë në ajër dhe të marrë dielli dhe ajri banja. Por të jetë i sigurt se fëmija nuk ka marrë doza të tepërta të diellit. Për ta bërë këtë, të vënë fëmijën në kokë shall apo kapelë. Në ditë me diell të përpiqen për fëmijë ishte në hijen e ndërtesave apo hijen e pemëve. Dhe duke e bërë fëmijën çdo ditë zbutës masazh për foshnjat dhe ushtrimeve, ju mundëson të gjitha sistemet që duhet zhvilluar, dhe do të forcojë sistemin musculoskeletal.


Masazh dhe gjimnastikë për foshnjat
Në thelb zbutës masazh për bebe ka rastyrayuschyh dhe stroking lëvizjet. Mos harroni, para se të fillojnë të bëjnë masazh fëmijë, të lajë duart me një masazh për lëkurën delikate të fëmijës nuk ka marrë dirt, bakteret dhe mikrobet. Objektet e gjimnastikës dhe masazh fëmijën duhet të nënshkruajë në tavolinë, pëlhurë me lajle mbuluar ose batanije në shtrat apo në një sipërfaqe solide. Çdo ushtrim duhet të përsëritet masazh pritjes nga dy në pesë herë. Totali Koha ngjarje atletike nuk duhet të jetë më shumë se 10 minuta.


Si fëmija rritet, kohëzgjatja dhe numri i ushtrimeve dhe masazh dhe gjimnastikë gjithashtu gradualisht në rritje. Masazh dhe ushtrime kërkohet alternuar ndërmjet tyre në seri të bëjë asgjë gjithë ditën, të tilla si gjimnastikë në mëngjes, masazh mbrëmje apo anasjelltas. Masazh është bërë më mirë natën, sepse ajo ka një efekt qetësues në trup, dhe promovon gjumë të fortë dhe të shëndetshme. Gjatë masazh përmirëson qarkullimin e gjakut, muskujt dhe lëkurën e trupit të fëmijës bëhet më i zhdërvjellët, fleksibile dhe elastike. Pas ushtrime ose masazh ushqyerit duhet të shtyhet për 30-40 minuta, pastaj të ndjehen të lirë për të ushqyer fëmijën e saj. Mendoni se lëvizjet gjimnastikor ju mund të bëni me një fëmijë, dhe se çfarë efekti kanë në trupin e fëmijës. Si një fëmijë gjimnastikë duhet të përfshijnë ushtrime për të forcuar dhe zhvilluar muskujt e mbrapa, muskujt e këmbëve dhe të armëve, muskujt e barkut dhe bust.
1 ushtrim - krevat fëmija në anën e djathtë, do ta mbajë atë me një dorë në të njëjtën kohë gishtin tregues e nga ana tjetër për të bërë rrëshqitje mocionin e shpinë nga lart poshtë, kjo edhe forcon dhe zhvillon muskujt e pasme.


Ushtrimi 2 - vuri fëmijën në stomak. Marrë këmbët e tij dhe të ulë heqë trupit mbi tryezë. Përveç duart fëmijë duhet të prekë sipërfaqen tryezë dhe duart lëvizin mbrapa dhe me radhë. Kjo në të njëjtën kohë forcon muskujt e mbrapa dhe muskujt e krahut. Por ky ushtrim do të bëhet me ata fëmijë të cilët janë vetë në gjendje të përqëndrohet në duar.3 ushtrim - vuri fëmijën në bark të tij. Ajo kap bust të ulët, dhe gomarin e tij presion kundër gjoks. Fëmijë me ngriti veten në duart e tij dhe fillon të kryejë lëvizje duke kapur lodër në tavolinë ose në lëvizje. Ajo forcon muskujt e trupit. Ushtrimi i kryer me fëmijët të cilët mësuan për lodrat e tyre, dhe sende të tjera.


4 ushtrim - vuri fëmijën në anën e pasme, të marrë atë me stilolapsa dhe të ndihmojë atë të ulen, vetëm të bëjë gjithçka ngadalë. Ajo nxit zhvillimin dhe forcimin muskujt e barkut. Prandaj, ky ushtrim të bëjë me një fëmijë i cili tashmë është duke u përpjekur për të ulur në mënyrë të pavarur.5 ushtrim - vënë fëmijën në bark të tij, e sjell atë në krahët e tij dhe rritjen e një fëmijë në tryezë. Kjo nga njëra anë duhet të mbajë fëmijën në gjoks, ndërsa nga ana tjetër duhet të mbajë këmbët e fëmijës në këmbëve. Gjatë këtij ushtrimi fëmija juaj përpiqet të tyre për të mbajtur kokën në një pozicion horizontal, muskujt e qafës dhe trungu ajo do të llojit dhe të kontribuojë në forcimin e


6 ushtrim - fëmijë krevat në bark të tij të duarve dhe race armëve tij fëmijë në drejtime të ndryshme, duke ngritur trupin e sipërme e fëmijës në tavolinë. Ajo nxit zhvillimin dhe forcimin e muskujve të qafës, mbrapa dhe të armëve.