Meningjit lëngshëm në fëmijëLëngshëm meningjiti - një sëmundje e rëndë e sistemit nervor të trurit, e cila është më e zakonshme në fëmijët për shkak të mbrojtjes së dobët imunitar të trupit. Në shumicën e rasteve, simptomat e sëmundjes vërejtura në fëmijët e moshës 3-6 vjet. Sensibilitet më të madh ndaj virusit të sëmundjes ndodh në fëmijët e shkollës dhe të rriturit meningjiti i lëngshëm është e rrallë. Rreziku më i ulët i meningjit kontraktuese kanë tendencë foshnjave, dhe ata kanë imunitet lindur, i cili merr fëmijën nga nëna në lindje. Shans më të mirë të kontraktuar meningjit lëngshëm ndodh në muajt e verës, e cila është arsyeja pse ajo është natyra i lëngshëm.Llojet e meningjitit lëngshëm

Kjo sëmundje serioze, një cipë e trurit ndryshime inflamatore ndodhin. Zakonisht dalluar disa lloje të meningjitit, duke pasur parasysh patogjen tyre. Për shembull, ajo është viral, fungale dhe meningjit bakterial. Dhe përveç kësaj, meningjit i lëngshëm është sekondar dhe primar. Në qoftë se një fëmijë ka primar meningjitit, kur sëmundja është mposhtur meninges pa ndikimin e infeksioneve të caktuara. Nëse një fëmijë është meningjiti e mesme, ai lind nga agjentët të veçanta shkatërrimi Mater infektive dhe ende është një komplikim pas infeksionit mëparshëm. Agjenti kryesor i meningjitit dytësore lëngshëm janë viruset, shytave, poliomielitit, fruthit dhe infeksione të tjera.


Ndryshe meningjitit purulent, i lëngshëm zakonisht një sëmundje beninje, kështu që nuk do të shkaktojë komplikime të rënda. Por nuk do të thotë se sëmundja nuk kërkon me cilësi të lartë, të lartë-grade dhe trajtimin e të aftë që duhet të jetë menjëherë menjëherë pas zbulimin e simptomave të para. Para se ju do të jetë e përshkruar trajtimin, mjeku duhet të atribuoni analizat e nevojshme, për të studiuar të pacientit dhe duke e bërë një diagnozë të saktë. Pas meningjitit i lëngshëm është një sëmundje shumë komplekse e trurit që pa trajtim në kohë dhe e duhur mund të çojë në pasoja më të vështira.Sa për meningjiti tranzicionit, burimi i infeksionit mund të jetë shumë i sëmurë, duke vuajtur meningjit i lëngshëm apo bartës i virusit, i cili transmeton virusin, dhe ai mbetet i shëndetshëm. Prandaj, transmetimi i infeksionit të ndryshme. Për shembull, virusi mund të hyjnë në trup nëpërmjet fëmijës keq larë fruta dhe voschy ose përmes ushqimeve të tjera. Shpesh agjenti hyn në trup nëpërmjet gojës së fëmijës, nëse fëmija hanin duart dobët larë. Përveç kësaj, infeksioni meningjitit mund të ndodhë përmes pikëzave ajrore, kur në një pishinë të mbushur me njerëz noti ose ndonjë organi tjetër të ujit. Prandaj, metodat e kontraktimit infeksionin se llojet e sëmundjeve.


Simptomat e meningjitit lëngshëm

Në fillim të sëmundjes tek fëmijët ndodh akute, dhe simptomat e saj janë theksuar, se ethet e fëmijës, e cila nganjëherë arrin 40 gradë, fëmija ndjen dhimbje në muskuj dhe ka një dhimbje koke të vazhdueshme.
Përveç kësaj, kur sëmundja të jetë e mundur diarre dhe të vjella, fëmija bëhet i shqetësuar, ai mund të stomakut dhimbje apo dhimbje të ndodhë, pacienti mund të fle ngrit në qiell. Zakonisht meningjit lëngshëm manifeston të gjitha ose disa simptoma, por disa ditë të bie temperaturë të fëmijës dhe të bëhet normale, simptoma të tjera të zhduken brenda një jave.


Kjo është arsyeja pse sëmundja është konsideruar në përgjithësi si të ftohtë, në mënyrë të qetësuar dhe prindërit nuk përdorin as ndonjë trajtim. Kjo është jashtëzakonisht e rrezikshme, sepse në këtë rast është e rëndësishme për të ndjekur si nga afër si pacient. Zakonisht brenda disa orë pasi ky përmirësim i imagjinuar në fëmijën fillon rikthim dhe, në disa raste, shërimin e simptomave të shoqëruar me shenja të tjera të sëmundjes, janë karakteristikë e meningjitit dhe serioze tregojnë ndryshimet patologjike në sistemin nervor qendror dhe periferik. Për të konstatuar lëngshëm mjeku meningjit patogjen përshkruan metodat virologjik dhe serologjike.


Trajtimi i meningjitit lëngshëm

Trajtimi i sëmundjes duhet të kryhet sa më shpejt që të jetë e mundur, pra në fazën akute. Zakonisht, trajtimi është kryer në spitalin ku fëmija është nën mbikëqyrjen e specialistëve. Gjithashtu, mjeku mund të trajtoj veten me prindërit, por kjo varet nga forma e sëmundjes, kohën e disponueshmërinë e trajtimit dhe komplikime. Parimet themelore të trajtimit të meningjitit lëngshëm respektohen në praktikë, bazuar në vitamina, që fëmija është përshkruar vitaminë B2 dhe B6 acid Askorbik cocarboxylase. Një terapi detoxification, një pacient është injektuar plazma, albuminës dhe droga të tjera. Përveç kësaj, pacienti është caktuar për terapinë me antibiotikë dhe diuretics, të cilat ulin presionin brenda dhe për të parandaluar ënjtje të mundshme të trurit. Në disa raste, fëmija është përshkruar glukokortikoideve dhe mund të caktojë terapi shtesë oksigjen. 
R3r3r393.