Subfebrilitet tek fëmijët shkakton, diagnoza, trajtimi


Fëmijët Subfebrilitet - ruajtjen afatgjatë të rritjes së temperaturës së trupit, duke filluar 37-38 ° C. Kështu shëndetin normale e fëmijës jashtë nuk ndikon (nuk ka dhimbje koke, rrufë, kollë dhe simptoma të tjera të pranisë së të cilat - një sëmundje). Deri kohët e fundit besohej se ethet për mjaft për disa kohë është rezultat i pranisë në trupin e sëmundjeve të caktuara kronike infektive (pielonefrit, endokardit infektiv, bajame kronike, etj), por kohët e fundit, subfebrilitet lidhur me çrregullime të sistemit nervor qendror. Sipas statistikave, rreth 90% e fëmijëve me praninë e subfebrile të gjatë, shkaku i përmirësimit temperaturën e përgjithshme të trupit është termonevroz (shkelje e të nxehtit), që rezultojnë nga lodhja, trauma, stresi, apo sëmundjet infektive


Shkaqet e mundshme subfebrile
- Prania e vatrave të infeksionit kronik në organet e brendshme
- Pushtimi Hlystyani
- Infeksionet
- Helmimi (dehje)
- Shkelja e mbrojtjes imunitar (të lindura ose të fituara)
- Sëmundjet reumatike
- Rritja e aktivitetit të gjëndrës tiroide
- Çrregullime metabolike
- Vitamina rëndë beriberi B dhe C.
- Reaksionet alergjike (vaksinimi dhe mjekësore)

- Kreu Moved - dëmtimi i trurit
- Distonia vegjetative-vaskulare

- Sëmundjet e trurit
Diagnostics
Nëse fëmija ka një periudhë mjaft të gjatë kohore (rreth dy javë) vëzhgoi rrit temperaturën e trupit - ajo patjetër duhet tërësisht të inspektojë mundësisht në një spital. Ju duhet së pari të përjashtonte praninë e vatrave të infeksionit kronik, atëherë brenda disa ditësh për të kryer matjet e kontrollit të temperaturës, të X-rrezeve të sinuseve paranazale dhe gjoks, dhe të bëjë analizat e gjakut, urinalysis dhe teste Tuberkulin. Në të njëjtën kohë, fëmija duhet të tregojnë një specialistë të ngushtë: një dentist, TBC, neurolog, otolaringolog, një endokrinolog.

Eliminimi praninë e lezioneve dhe sëmundjeve kronike inflamatore, matur saktë temperaturën, dhe duke përjashtuar artikuj simulimet diagnostikua - një shkelje të thermoregulation origjinë funksionale
Trajtim
Trajtuar këtë kusht ajo është e detyrueshme për shkak ethe zgjatur çon në reduktuar imunitetin e fëmijës, do të ftohjet shpesh të përsëritura. Trajtimi ka për qëllim eliminimin e shkaqeve që çuan në zhgënjim sistemin e kontrollit termike. Rezultatet mjaft të mira janë fituar Hypnotherapy (10 - 15 seanca) dhe akupunkturë (12-15 seanca). Në disa raste, mjekim të caktuar ose përdorimi i barnave homeopatik. Në trajtimin, një fëmijë me një subfebrile të gjatë duhet të mbajë ajër të duhur dhe plotësisht ushqyer. Gjithashtu, fëmija kishte nevojë për një cilësi më të gjatë gjumit dhe aktiviteti të rëndësishëm fizik, në vend të shikuar televizor dhe të qëndrojnë pranë kompjuterit tuaj.

Më shumë artikuj mbi këtë temë:
1. 2. hydrocephalus Trajtimi çarë trajtim cik