A duhet të paguajnë para për pyatirky fëmijëve


Çfarë është zgjedhja e saj si inkurajim për punën e tyre - akullore apo shpërblim monetar, të cilat ai do të kaloni në ndonjë akullore? Fëmijët - të ndryshme në këtë drejtim. Disa mësuar me kënaqësi në mënyrë që veshët nuk e tërheq. Nuk gjërat materiale që ata nuk kanë nevojë si një shpërblim për punën e tyre. Të tjerët do të bëjë asgjë, nëse ata e shohin duart e prindërve dhe çantë vыhlyadыvayuschuyu faturën joshëse. Nga njëra anë, puna gjithmonë duhet të miratohet dhe dikush paguhet që të dini se përpjekjet tuaja nuk ishin të kota.


Për shembull, në punë ju bëni plane për punën dhe t'i jepte për kapitenin e juaj. Më vonë të marrë një rrogë, e cila është shpërblimi. Më keq se fëmijët? Shpesh goja e fëmijës mund të dëgjoni pyetjen: pse ne nuk i japim asgjë për atë që ne të marrë pesë apo të sjellë letra në shtëpi? Pra, nuk është e drejtë! Mom ose baba me siguri do të mendojnë për këtë çështje. Në shkollë ata shpesh prindërit të blerë karamele për nota të mira, Instituti për ofrimin e suksesshëm të bursave testet dhe provimet narahovuvalasya, tani, ndërsa prindërit punojnë, të marrë të ardhura të qëndrueshme. Dhe së fundi, në pleqëri, gjyshërit tanë të jetojnë në një pension, i cili është caktuar të detyrueshme.


Një kec si edhe pyetje të tilla: që unë të shkojnë në shkollë, duke marrë pesë, nuk humbas klasa, por nuk e kam marrë si inkurajim, dhe gjyshja ime është në shtëpi gjatë gjithë ditës dhe për të sjellë pensionin e saj. Pse padrejtësi të tillë? Dikush mund të fus ato në fjalë të tilla që zë egoist, por të tjerët e dëgjoi deri në fund dhe filloi të mendoj se si për të marrë vendimin e duhur. Prandaj, ju duhet të paguajnë para për pesë fëmijë?

Konsiderojnë situatën e veçantë, e cila shihet si një fëmijë e bëri shpërblimin monetar për sukses dhe e bëri të mundur për të vazhduar shkollimin e tij. Shtëpi Mami kthehet dhe sheh se djali i saj është ulur mbrapa dhe shikimin në seri televizive, ndërsa si libra të shpërndara nëpër dhomë. Ajo e pyet atë pse nuk biri im mësuar vjet dhe nuk rivendosur rendin? Shpjegon se kjo nuk është e mirë, nuk e meriton një të mirë të drejtat dhe kulturore. Të cilat i biri u përgjigj: moms kanë kohë, shumë kohë, dhe në qoftë se fle dhe nesër, dhe në rendin e ditës nesër do të vijë dhe do të ndihmojë gjyshja është hequr. Çfarë është gjithë koha isha, dhe jam unë? Pas këtyre fjalëve është e qartë se i biri nuk dëshiron rozlinyvsya dhe më shumë për të ndihmuar të dy prindërit dhe nuk duan të jetojnë jetën e tyre nëpërmjet edukimit. Për vendos për të paguar atë për sukseset e tij. Kjo është kur ai vыuchyvaet histori, nënën dhe kontrollon nëse çdo gjë është e thënë të drejtën, ajo i jep një sasi të vogël në koston e tuaj. Dhe kështu me çdo objekt. Prandaj, biri dhe mësoi të gjitha sendet për javën përpara dhe të urdhërojë dhoma ishte e përsosur. Ky djali u bë nxënës i popullarizuar në shkollë dhe u diplomua bast për medaljen e artë.


Tani, kundërt medalje. E njëjta familjes, por kjo është vetëm paratë që fëmija lëshuar si pagesë për pesë e tij, ai është shpenzuar në cigare apo alkool në gjëra të panevojshme, e cila ndër të tjera edhe të rrezikshme. Dhe pasi ai u bë i suksesshëm në biznesin e tyre në të ardhmen pushuar për të kuptuar njerëzit dhe të gjithë punën e tij varej vetëm në të holla. Në mendjen e njeriut vetëm një ide mbizotëronte, marrjen e parave. Dhe tani pyes nëse doni të pastaj të dhënë material të thotë për rezultate pozitive në trajnim në qoftë se ato janë veprime negative?


Paguar para për një fëmijë të pesë apo jo është një çështje shumë e rëndësishme për prindërit që duan të shohin fëmijën shëndetshëm dhe të lumtur. Mënyra më e mirë nga kjo situatë mund të jetë - të paguajnë duke përdorur ndërrimin, si parave dhe me vlerë të tjera. Trupi ynë është në gjendje të shpejt të marrë të përdoret për ato droga që ne ofrojmë gjatë sëmundjes. Pra, fëmija është në gjendje të shpejt të mësohen me faktin se për çdo vepër të mirë ai duhet të marrë të holla. Kështu, çdo pesë - një projekt-ligj të shumëpritur. Por kush do të rritet me fëmijën, nëse ai tani ishte i varur nga prindërit çantë?


Fëmijërinë e çdo fëmije duhet të mbahet mend për momentet e saj të lumtur, lojra me miqtë dhe argëtim ecën me prindërit, hiking dhe fitoren e parë, edhe simpati e parë, diçka si një dashuri të hershme. E gjithë kjo duhet të mbahet mend fëmijën dhe në këtë mënyrë ta sjellë atë më tej, në vend se të holla, të marra në dritën e lëndëve të përfunduara me sukses.
Pagimi fëmijë ka nevojë për të holla për pesë, të alternuara me ëmbëlsirat, bileta film dhe pozvolenyem takuar miq.

Paguar para për një fëmijë pesë të kërkuar në qoftë se procesi i të mësuarit ka shkuar shumë larg dhe biri yt ka pushuar gjatë për të mësuar. Nëse nuk ka bindje nuk ndihmon, provoni disa kohë për të dhënë fëmijën e saj në para të gatshme. Por mos harroni se sasia nuk duhet të kalojë 100 $. Përndryshe, ajo do të bëjë shpenzuesi fëmijëve, fjalë për fjalë.


Paguar para për një pesë fëmijë ka nevojë, kur ai është në vogël të lartë, por jo më të vjetër. Po, pikërisht. Së pari, fëmija vetëm të mësuarit për të blerë vetes diçka, madje edhe biletën banale marrë nga kontrolluesi në tramvaj, tashmë shkakton krenari. Pra, duke marrë para për pesë, fëmija do të gradualisht bashkohet me jetën e të rriturve. Më vonë, harroni atë që keni paguar atë, dhe pastaj të fillojë për të përqëndrohen në atë që është ende e para të mira, por promovimi emocional gjithashtu luan një rol të rëndësishëm.


Në përgjithësi, emocionet e fëmijës duhet të jetë i lartë, për shkak se ajo është e rëndësishme jo aq shumë shuma e marrë për punë, si prindërit e lavdërojnë, komplimente dhe fraza të mirë nga buzët. Për njerëzit krijues e duan publiku është shumë më e rëndësishme se sa paguajnë para në dorë. Pryveyte këtë dashuri të artit dhe kulturës nga fëmijëria, dhe pastaj fëmija do të sillet siç duhet. Unë nuk do të ketë probleme me pagesën e punës së tij. Gjëja kryesore - krenari në punën dhe punën e tyre.