Diabetit të tipit 2 në fëmijët


Fëmijët dhe familjet e tyre paraqet një diabet tip rrezik i madh 2. Kjo sëmundje kronike është një nga sëmundjet më të zakonshme në mesin e fëmijëve dhe adoleshentëve. Mund të ndodhin në fëmijët e të gjitha moshave, duke përfshirë foshnjat. Nëse fëmija ka diabet, ajo duhet të jetë gjithmonë nën mbikëqyrjen e prindërve. Që dozën e nevojshme ditore të insulinës, matjen e sheqerit në gjak. Ne duhet të jemi të vëmendshëm ndaj aktivitetit fizik të fëmijës, dietën e saj. Diabeti mund të çojë në performancë të dobët në shkollë, dhe të ndikojnë në zgjedhjen e profesionit të ardhshëm.


Diabet tip 2 në fëmijët "më të rinj." Më parë ata kryesisht lënduar të moshuarit, tani vuajnë nga kjo sëmundje dhe fëmijët. Sipas Federatës Ndërkombëtare Diabetes nga 70 mijë të rinjë nën 15 vjet çdo vit vuajnë nga diabetit mellitus tipi 1. Rreziku është një ndërlikim vërejtur në fëmijët me diabet. Diabeti ndikon në veshkat, sytë, nervat, enët e gjakut.

Arsyet për rritje në rastet e diabetit tip 2 në fëmijë nuk është vetëm gjenetik. Rol të rëndësishëm ka luajtur nga mjedisi. Ndotja e mjedisit, të ushqyerit artificial, hyrje vonë për ushqime të ngurta ndikojnë negativisht në shëndetin e njeriut. Nëse ju nuk merrni masa, fëmija i ardhshëm do të rritet në rrezik të diabetit kontraktuese. Sot më shumë se 240 milion. Njerëzit në botë vuajnë nga kjo sëmundje. Kështu, shkencëtarët thonë se kjo nuk është kufiri, në të ardhmen, kjo shifër do të rritet. Siç u përmend më lart, diabet shquar 1 (insulinë të varur) dhe llojet e 2-të. Në 1 - shtypni periudhë të vogël fillestare fshehur. Por lloji i dytë është më e fshehtë, sepse zhvillimin kohë shumë të gjatë pa u vënë re, kështu që është e vështirë për të përcaktuar dhe të identifikuar. Korrekte për të thënë kështu mjekët mund të përcaktojnë metabolizmin fillestare karbohidrateve në trup dhe trajtim, por që prindërit duhet menjëherë të kërkojnë kujdes mjekësor. Kjo mund të ndodhë që prindërit mund të mos e dinë manifestimin e shenjave të diabetit. Ajo është për ta dhe shkruar këtë artikull për të pasur ndihmë në kohë për të bërë diagnozë të saktë. Kohët e fundit sëmundje diabeti prek të gjitha grupmoshat. Nuk është një patologji në rritje në adoleshentët dhe fëmijët. Më parë rastet e diabetit te fëmijët shiheshin si një përjashtim, tani ajo është për fat të keq normë.


Simptomet e diabet tip 2

Diagnoza e diabetit tip 2 në fëmijët mund të identifikohen me kontrolle parandaluese, në kohën e analizave. Ketoacidosis është e rrallë, sheqerit në urinë është përcaktuar shpesh në mungesë të organeve ketonit në gjak. Nuk ka etje ose ajo normalisht moderuar. Ka mbipeshë, lodhje, dobësi, goja e thatë. Shfaqja e lëkurës mund të ndryshohet: ekzemë skuqje, kruajtje, njolla të errëta në sqetull, qafës dhe bërryla. Diabeti tip 2 është një sëmundje e trashëguar. Prandaj është e dobishme të dinë se kush në familje ose në mesin e të afërmit e pacientëve me këto sëmundje. Megjithatë, kjo nuk do të thotë se diabeti duhet të zhvillohet në ju. Rol të rëndësishëm ka luajtur me stilin e jetës që ju të çojë ty dhe fëmijën tuaj.


Faktorët e rrezikut
Në mënyrë për të zbuluar diabetit dhe të fillojnë prindërit e trajtimit do të jetë e dobishme të dinë faktorët e rrezikut. Kryesisht përfshijnë ato të afërmit e të cilëve kanë vuajtur nga diabeti, sepse sëmundja është e trashëguar, ajo mund të transmetohet gjenetikisht. Për fëmija edhe të rrezikshme nëse diabet gestational nënës së tij. Kjo diabeti është shkaktuar nga fakti se gjatë shtatzënisë hormonet placentë rrit rezistencën ndaj insulinës. Në rrezik e diabetit ndikon në praninë e sëmundjeve që janë të shoqëruar nga një rënie në insulinë. Kjo mund të jetë një shkelje e metabolizmit lipidet, hipertensionit. Kolesterolit të lartë të gjakut si një faktor rreziku. Ajo shkatërroi enët e gjakut, të shqetësuar metabolizmin, e cila rrit rrezikun e diabetit.


Mbipeshes dhe obezitetit
Fat i jep metabolizmin e duhur dhe aftësinë e trupit për të përdorur insulinën, e cila shkakton trupit për imunitetin e insulinës. Në 10 vjet, fëmijët i nënshtrohen inspektimit të detyrueshëm në endokrinolog për të përcaktuar nivelet e glukozës në gjak. Nuk është e nevojshme të presim për këtë moshë. Nëse dyshoni se çdo keqpërdorim të një fëmije, të konsultoheni me mjekun tuaj për një diagnozë kështu që ju mund të parandaluar sëmundje. Nëse pesha e fëmijës suaj tejkalon normën për indekseve të mëdha, ajo gjithashtu mund të shërbejë si një makinë sinjal dhe kërkoni këshilla mjekësore.


Kequshqyerja në diabet tip 2 në fëmijët të çon në trashje. Rritja e futje yndyrë dhe karbohidrateve të thjeshta dhe një sasi të vogël të fibrave dhe proteinave çon në zhvillimin e diabetit. Mbipesha në e fëmijës mund të gjenden në moshë shumë të hershme, madje edhe në 3-4 vjet. Fëmijët të cilët shkelin metabolizmin e glukozës duhet të jetë nën mbikëqyrje mjekësore dhe të ndiqni këto udhëzime. Me moshën, ajo bëhet më e vështirë për të humbur peshë dhe të mbajë një peshë normale të trupit. Ndërsa moshë të re janë shumë më të lehtë për t'u marrë me trupin e tepërt. Thjesht ndiqni dietë e duhur, stërvitje. Kjo zvogëlon rrezikun e diabetit. Mënyrë jetese i ulur është e dëmshme për trupin. Ushtrimi i rregullt mund të ulë imunitetin e trupit për të insulinës, për shkak se qelizat e muskujve të vendosura më receptorët e insulinës se sa yndyrë.


Të angazhohen në aktivitet fizik
Zhvilluar një program të veçantë për të parandaluar diabetin dhe për të zvogëluar rrezikun e sëmundjeve.