Pse ka një tik nervoz nervoz në foshnjat


Seria kontraktimet e muskujve menjëhershëm person mund të jetë një manifestim i një tik nervoz nervor, e cila është mjaft e zakonshme në fëmijë dhe është lëvizja pa ndjenja ndodh në vetvete, është e pakontrollueshme. TIC nervor shumë të zakonshme në të rriturit me TEC theksuar mund të duket si në qoftë se ju u takua kalimi, një i huaj duke u përpjekur për të ndërtuar fytyrat tuaja, bubonity diçka rreth vetes. A nuk e bëjnë konkluzione të nxituara, askush nuk do të përqesh ju, ndoshta ky njeri është një tik nervoz nervoz. Shumë prindër janë duke kaluar dhe pyes veten pse ekziston një tik-tak nervor një foshnje, për shkak se në kohët normale ajo është plotësisht i shëndetshëm. TEC nuk tregojnë veten në qoftë se fëmija dëshiron të marrë një filxhan ose arritjen e një lodër - kjo është për shkak se truri i fëmijës në momentin kontrollon lëvizjet, pra, si të thuash, "mbytet" lëvizjet myyazytsilni.


Megjithatë, kur trupi i foshnjës nuk është një shtet statike e TIC nervor mund të manifestuar veten. Muskujt e fytyrës janë ulur, thotë kënde twitching gojë, faqet dhe ju mund të vëreni atë kur fëmija shikuar televizor, duke bërë detyrat e shtëpisë. Në këtë shtet mitur mund të shihet kur ai është i shtrirë në krevat, dhe në një tjetër ai është jashtë qetë dhe të shëndetshme. Shpesh, prindërit kanë filluar të frikësohen se foshnja fillon të refuzojë disa dhe të fillojnë të alarmin - kjo është ajo që javët e para të jetës prindërit ndërgjegjshëm fëmijë xhelozi vërejtur të gjitha shenjat e sjelljes gjitha devijim pikë nga norma, të cilat ata besojnë se mund të kenë vendi. Kjo mund të jetë për shkak të përvojës së moms të rinj dhe baballarët dhe faji i tyre është i vështirë për shkak të anën e tyre do të ishte e panatyrshme në qoftë se ata nuk ishin të interesuar në shëndetin e fëmijës së tyre. Shumica e gjithë kjo nuk është vërejtur ndonjë anomali të mëdha, por për prindërit e vet paqja juaj mund të kthehet te mjeku - një pediatër dhe gjeni pse ka herë pas here një tik nervoz nervoz në foshnjat që janë varietetet e ticks.


Për shembull, TEC motorike karakterizohet nga fakti se fëmija kryen disa lëvizje të veçantë, të themi, nxirre faqen, keq, ngritje e supeve shpatullat e tij dhe sende. Në mënyrë tipike, kjo lloj TIC nervor ndodh më shpesh është më e lehtë për të përcaktuar fëmijën për shkak se ai ka shprehur në mënyrë të qartë.

Nëse një person padashur riprodhon disa tinguj, ndoshta si shprehura ashtuquajtura TEC vokale. Fëmija në këtë rast shpesh pokashlyvat, hum, mu, etj Në rast se ky fenomen bëhet obsesiv, është zanepokoyitysya që një fëmijë mund të ketë një vend sëmundjet e sistemit nervor.


Shumë më pak e zakonshme ky lloj dru tik, një hangar - një ritual që është shprehur nga fakti se një person e përsërit të njëjtin veprim, të tilla si duke ecur nëpër dhomë nga këndi në kënd "trokas gishtat mbi tavolinë dhe kështu me radhë.

Nëse fëmija ka në disa lloje të ndryshme të TIC nervor, atëherë TEC përgjithësuar. Ajo kombinon, për shembull, hambar motorike dhe barn-rituale. Megjithatë, ajo që shpesh ndodh në foshnjat TIC nervor që shkaqet e tij rrënjësore?

Ekspertët e quajnë disa faktorë që kontribuojnë në këtë anomali. Më e zakonshme është predispozitë gjenetike për këtë lloj sëmundje, që është, në qoftë se prindërit ka pasur një tik nervoz nervoz në fëmijërinë e tij, atëherë fëmija e tyre me një shkallë të lartë yyazytsirnosti do të ketë këtë sëmundje. Vihet re se vajzat vuajnë tik nervor më pak shpesh se djemtë dhe djemtë në shumë raste ajo mund të rrjedhë më e vështirë.


Shumë shpesh TIC nervor ndodh për shkak se një fëmijë që vuajnë stresin, të cilat mund të shkaktojnë pamjen e saj, dhe nuk ka rëndësi se ku është krijuar një situatë e vështirë në familje, në shkollë apo diku tjetër. Shumë shpesh TIC nervor zhvillimin e fëmijës si rezultat pas sëmundjes, ku sfondi i sëmundjes ai ka shumë përvojë në procedurat e sigurisë, të tilla si injeksione, duke qenë në spital, sidomos pa prindërit, dhimbje dhe më shumë. Megjithatë, duhet të theksohet se një nga faktorët më të zakonshme të shfaqjes së këtij lloji të sëmundjes është një atmosferë negative në familjen e fëmijës. Klithmat, grindjet, madje lufton mes anëtarëve të tjerë të familjes mund të ketë një ndikim negativ në sistemin nervor të fëmijës, në këtë drejtim, të gjithë prindërit duhet të jetë tepër i kujdesshëm për të kontrolluar veten e tyre dhe të mos sqaruar gjërat mes tyre kur i ardhshëm është një njeri i vogël.


Vini re se qëndrimet negative dhe rrahjet nuk duhet të synojnë pikërisht në fëmijën shumë, por grindje mes të rriturit nuk kalojnë pa u vënë re për atë, ajo sigurisht është. Nëse një familje ka krijuar marrëdhënie të ngrohta dhe miqësore në mes gjithë anëtarëve të tij, dhe konfliktet e reja të zgjidhen me mjete paqësore, nuk ka gjasa që ju duhet të pyes veten se pse aty për shkak të atmosferës negative në TIC nervor foshnjore, si të vërtetë në fëmijët më të vjetër. Përkundër faktit se rreziqe të veçanta fizike TIC nervor nuk janë, por rol shumë më i madh përvojë emocionale, kur një person i trajtimit të sëmundjes të dhënave ka tendencë për të shmangur komunikimin ose bëhet agresiv, nganjëherë një pengesë mund të çojë edhe në depresion. Ndihma e paçmuar në këtë rast mund të sigurojë trajtim për të afërmit e sëmurë tik që të ndihmojë të parandaluar zhvillimin e një kompleks inferioriteti.


Për të korrigjuar këtë mangësi mund të zbatohen disa masa të ndikimit psikologjik, ushtrime shumë të rëndësishme të përbashkëta me fëmijën, duke e lejuar atë që të largohen nga martesa. Ajo duhet të shpjegojë fëmijës se ajo është në rregull, nuk është një tipar i vogël që nuk e bën atë inferiore. Në disa raste, ju mund të kenë nevojë për ndihmë profesionale.