Pse fëmija ka frikë të jetë vetëm


Frika e fëmijëve janë aq të shpeshta që ishte e mundur për të bërë një grup, i cili e ndanë të gjithë: kafshët, njerëzit përreth, errësirë, mjekët dhe spitalet, komunikimi, etj Kur një fëmijë vjen për prindërit dhe të thotë se ai ka frikë nga diçka, reaksion zakonisht nuk jep sqarime për arsyet që ne vetëm të them se të gjitha nga vetë do të zhvillohet, kjo është vetëm një tendosje emocionale. Ju vetëm injorojnë çdo gjë. Më vonë, megjithatë, ju do të vini re se fëmija nuk ishte një: ëndrrat shqetësimin e tij të tmerrshme gjatë natës, e cila është arsyeja pse ai qan dhe zgjohet në një djersë e ftohtë, nuk mbetet gjatë në dhomë dhe në të vogël papritur të shëndosha gati për të qarë, duke u përpjekur të shikojnë më pak TV dhe chat me njerëz, duke supozuar se e gjithë kjo do të sjellë atij dëm. Kjo është e lidhur me trauma të mëdha psikologjike.


Watching ngjarjet, prindërit të fillojnë të mendojnë se pse fëmija ka frikë të jetë vetëm? Bëni një numër masash që përkohësisht mund të shkëputur atë nga frika. Megjithatë, pas disa kohë çdo gjë do të kthehet përsëri dhe më keq, me forcë të përtërirë.
Si për të kuptuar se një fëmijë ndihet panik, dhe jo vetëm për shkak të frikës së mbylljes së papritur derë apo një shaka?

Para së gjithash, prindërit duhet të i kushtoj vëmendje të sjelljes së fëmijës, por jo për të bërë ndjekjen, përndryshe ajo do të çojë në një përkeqësim të situatës dhe fëmija fillon të mendojë se ajo ndjek një përbindësh. Tani shikoni, keni parë një sjellje të tillë:

- Shpuploj dhe ozyrannya
- Në mënyrë të vendosur nga dora, dhe në çdo çast nga frika thyen dhe shkon
- Dera e dhomës nuk pyesnin për të mbyllur në përgatitje për gjumë, dhe kategorikisht refuzon të fikur dritën. Shpesh kërkon që të qëndrojnë brenda natës nëna apo baba.
- Fshehur në shtëpi dhe sillet shumë e ngazëllyer. Vëren pakujdesi dhe nxitim gjatë çdo aktivitet.
- Nëse kjo vazhdon për një kohë të gjatë, ajo krejtësisht ndërroi mënyrën e sjelljes së fëmijës: ajo është duke u bërë një i heshtur dhe askush nuk është duke u përpjekur për të dalë me sy. Kolegët kanë më atë vetëm efekt negativ, në mënyrë që të shmang takimet me ta. Por kjo ndodh dhe anasjelltas kur fëmija sheh shpëtimi është një prani e vazhdueshme e dikujt nuk mund të qetësohet, me zë të lartë thotë se çfarë duhet të bëjmë në raste të tilla? Pse nuk mund të lënë një fëmijë të vetëm?


Në momentin e fëmijëve frikë shpesh mund të ndjehen emocion shumë të fortë dhe për shkak se veprimet e tyre mund të veshin natyrën pa ndjenja. Ka pasur raste ku fëmijët u zhvillua nga, bëri thirrje për numrat e telefonit të ndryshme dhe kërkuan ndihmë, duke kërkuar për drogë për të qetësuar, por për shkak të mungesës së njohurive të barnave të përdorura për të, duke çuar në helmim.

- Nëse fëmija u kthye në një prind për ndihmë duke thënë se ai ndjen frikë asgjë, nuk e mohojnë atë këtë. Bisedoni dhe sqaruar gjërat, i cili ka shërbyer shkaku i fenomeneve të tilla negative.


- Nëse keni fëmijë raportoi se periudhave të shkurtra e tij torturuan e frikës, në çdo rast nuk mund të qesh me atë dhe thonë se kjo nuk është e denjë. Shumë njerëz bëjnë gabim - thonë fëmijëve të tyre, ata që kanë frikë - kurrë nuk do të jetë e pavarur dhe nuk do të arrijë diçka në jetë, ata gjithmonë do të përçmojë. Nga njëra anë, ata janë të drejtë, por nga ana tjetër, në qoftë se fëmija tashmë ndihet frikë, për shembull, të qëndrojnë vetëm, frikë nga errëta, macet, hijet, për atë këto fjalë do të jetë vendimtar. Ai do të supozojmë se ai ka frikë iu afrua, atëherë nuk ka kuptim që të shpresojnë për një jetë të mirë dhe të lumtur, sepse ende asgjë nuk ndodh.


- Nëse një fëmijë ju tregon në lidhje me frikën e tij bezdisshëm, për shkak të cilat ai ka frikë të jetë vetëm, nuk nxitojnë atë për të provuar se kjo është e gjitha fiction. Shumë nëna të rinj të cilët kanë përvojë në këtë fushë nuk është e mjaftueshme, të marrë fëmijët nga dora dhe hapjen e kabinete dera, tregojnë se nuk ka monsters. Nga kjo më e lehtë, më besoni, nuk do të. Është e rëndësishme të bisedoni me fëmijën tuaj, dhe mënyra më e mirë për të shkëputur lojra.

- Nuk është një gjë e tillë si "një pykë një pykë trokasin jashtë" - kjo metodë nuk është e përshtatshme. Ajo thjesht harrojmë për të gjithë frikën tuaj do të jetë e vështirë, dhe edhe më shumë nuk e përdorin një metodë efektive.


Qëndro një frustruese për të gjithë. Për më tepër, kjo frikë vlen edhe për të rriturit, për shembull, më së shpeshti mund të shihet në gjyshërit të cilët nuk duan të jenë vetëm me heshtje dhe pjesë të mobiljeve. Megjithatë, ata kanë frikë të shkaktuara nga mungesa e vullnetit të thjeshtë të pranojë moshën e vjetër dhe mungesën e komunikimit me familjet e tyre. Një fëmijë mund të fantasize dhe për këtë arsye imagjinon se dhomë të gjallë të tij monsters gjakatarë janë duke pritur deri sa të fik dritat dhe të mbyllë derën për të filluar kërkimin për të.

Arsyet mund të shërbejë: film horror Session, e cila nga rruga, fëmijët janë shumë të dua e parë para shtrat dhe në vend që të pushoni trupi fillon duke punuar në mënyrë aktive, duke luftuar me efekte të jashtme negative, ose në qoftë se dikush bërtiste fëmijë frikësuar. Edhe kalonte makina filloi ashpër të bie borisë, mund të ndryshojë rrjedhën normale të jetës, rozhytavshy sistemin nervor të fëmijës. Qëndro ende të jetë shumë e vështirë, dhe frikë Wow, se burimi i frikës mund të kthehen dhe të përsërisin - do të ndjekë gjatë gjithë jetës së tyre.


Të mbrojtur fëmijën tuaj nga ndikimi negativ i jashtëm dhe fëmijën kur duke u përpjekur për të shpjeguar problemet e tyre pa vonesë opyraytesya dhe të ndihmojë për nesër.
Paguan më shumë kohë për të eksploruar dyqane, park, preferojnë lojra celular, krijojnë profesion interesante në të cilën ka frikë se do të anashkalojë partisë.