Ushqyerit artificial


Ushqyerit artificial quhet një lloj me gji kur fëmija në vitin e parë të jetës vetëm merr përzierje artificiale dhe nuk marrin qumësht njerëzor.
Ushqyerit e më e zakonshme artificiale marrë qumështi i lopës, e cila ishte përdorur për mijëra vjet para Krishtit. Për rregullat e staroyndyyskym nëse qumështi i nënës ishte "keq", Fëmija është dhënë dhi. Në mes të shekullit XIX u bë e njohur se qumështi i njeriut është shumë e ndryshme nga qumështi i kafshëve, dhe u bënë përpjekje për të krijuar një përzierje e qumështit, përbërja e të cilit është e ndryshme nga qumështi i gjirit. Kjo është arritur me kultivimin mekanike dhe pasurimin e përzierjeve të qumështit të kafshëve ushqyesve të zhdukur. Përzierje qumësht rifituar kredibilitetin e fëmijëve të ushqyerit artificial, por vdekshmëria ka mbetur, ndërsa ende mjaft i lartë.


Falë zbulimeve të Louis Pasteur u bë e qartë se shumica e sëmundjeve gastrointestinale tek fëmijët shkaktohet nga patogjene të ndryshme. Prandaj, metoda janë aplikuar Përpunimi termik i qumështit dhe përzierjet (pasterizim, valë) nga kontrolli bakteriologjike. Kjo rrit në mënyrë dramatike efikasitetin e të ushqyerit artificial. Megjithatë, dobësitë ishin dhe përpunimit të nxehtë qumësht (shkatërrimi i proteinave, vitaminave, etj). Dështimet ushqyerit artificial janë shpjeguar florën gut ndryshim të fëmijëve në lloje të ndryshme të të ushqyerit. Prandaj ideja për të marr produktet e dekompozimit përzierje të cilat kontribuojnë në krijimin e microflora normale zorrëve dhe e shpëtoi fëmijën nga çrregullim karrige. Me zhvillimin e biokimisë dhe shkencat e tjera të përmirësuar teknologjinë e përgatitjes së formulës foshnjore për të ushqyerit artificial. Qumështi i lopës proteina është nënshtruar trajtimit të veçantë, një përzierje pasuruar me vitamina, minerale (sidomos përgatitjet hekuri). Kjo nuk është e përgatitur ende përzierje identike të qumështit të gjirit, por arriti të eliminuar shumë disavantazhet e të ushqyerit artificial.


Gradualisht eliminon nevojën për kuzhinat e qumështit si industria prodhon një shumëllojshmëri të formulës foshnjore për fëmijët e çdo moshe. Por, pa marrë parasysh se sa komponimet artificiale të mirë, ata kurrë nuk do të zëvendësojnë qumështin tuaj gjirit fëmijëve. Ajo nuk duhet të harrohet. Nëse qumështi i njeriut që nga lindja ka një zakon fiziologjike, kur ushqimi artificial për varësinë e formulës foshnjore përpjekjeve të nevojshme nga ana e fëmijës. Për përgatitjen e formulës foshnjore shpesh përdoret qumështi i lopës. Ajo duhet të përmbajë një sasi të caktuar të yndyrë, sheqer dhe proteina. Bakteret patogjene dhe putrefactive në qumësht nuk duhet të jetë. Përmbajtja e proteinave në shumicën e qumështit të kafshëve të fermës është më e lartë se në qumështin e njeriut, përveç proteina ka dallime të rëndësishme në përbërjen e saj. Prandaj, proteina qumështi i lopëve, dhive dhe kafshëve të tjera të tretet dobët në zorrët e fëmijës. Karbohidratet të vështira janë të tretet dhe absorbohet qumështi i lopës. Si rezultat, fëmija është i shqetësuar tretje, gaze prodhohen, ka dhimbje barku, të vjella dhe diarre madje.

Edhe pse qumështi i lopës në disa vitamina sesa tek femrat, por kjo nuk i kënaqë plotësisht nevojat e fëmijës, si përpunimin e vitaminave qumështit janë shkatërruar. Nëse shishe-ushqyer foshnjat në krahasim me një fëmijë që janë në gji, merr 8-10 herë më pak vitaminë C, 3,8 herë - Vitamina A dhe në mënyrë të konsiderueshme më pak vitaminë E. Prandaj, fëmijën shishe ushqyer para se të japë vitamina në doza të mëdha se e natyrshme.


Makineri dhe rregullat artificiale ushqyeritShëndeti dhe shëndetin e fëmijës është kryesisht i varur nga sa ushqyer siç duhet. Mos harroni se shishe ushqyer fëmija mund të jetë aq nedohodovanym dhe perekormlennыm.
Përzierje mund të jetë e papërshtatshme për fëmijët. Si e bën atë të përcaktuar? Nëse përzierje nuk është e përshtatshme për një fëmijë, sjellja e tij ndryshoi. Ajo do të jetë kapriçioz, nervoz, gjumë të keq, zgjoheni, ulëritës. Në shenjat e një reaksion alergjik të butë, lëkurë të zbehtë, shtim në peshë të ngadaltë apo edhe ndaluar e saj të plotë, ulur tonin e muskujve, teething vonuar.

Zhvillimi i suksesshëm i fëmijës duhet të jetë i sigurt se sasia e ushqimit ishte e njëjtë si kur ushqehen me gji. Shumica e prindërve mbivlerësim sasinë e ushqimit, diçka në lidhje me shumë probleme. Quite thjesht të zvogëlojë sasinë e ushqimit përmirëson një shëndetin e fëmijës. Mos harroni se overfeeding të dëmshme për fëmijën sesa nedohodivlya.
Kur fëmija artificiale të ushqyerit me proteina nevojë, yndyrnat dhe karbohidratet varet nga përzierje e qumështit. Mixes përgatitura për qumështin e lopës lehtë edukate për të reduktuar përqendrimin e kazeinë në të, e cila është e vështirë që të tretet në zorrë e fëmijës. Aktualisht, megjithatë, nuk ka nevojë për të përgatitur këto shtëpi përzierjeve si industria ofron një gamë të gjerë të thatë mixes. Mbetet vetëm për t'i përgatitur ato sipas udhëzimeve. Shumë prindër janë të supozohet për gabime kur vënë pluhur sesa udhëzuar. Çka e shkakton atë? Fëmija do të ketë përzierje më të përqendruar dhe nuk mund të përballen me të. Ai i mërzitur në tretje, bymehet stomaku, dhimbje barku zorrëve duket, ajo mund të vjella.

Nëse ngjarje të pakëndshme dhe nuk do të jetë, ajo është ende një fëmijë, duke marrë më shumë ushqim se sa ai ka nevojë, do të shpejt të merrni yndyrë dhe përfundimisht ozhyreet. Mjerë dhe ende është!


Mos harroni:

Kur ushqimi artificial ushqyerit gjallë më gjatë në stomak, në mënyrë që intervalet mes feedings rritjen dhe zvogëlimin e numrit të feedings.
Përzierjet gjithmonë japin steril dhe ngrohur në 35-40 ° C. Nipples vrimë nuk duhet të jetë e madhe për të qumështit të ndjekur prej tij, kur u përmbys pika shishe.
Ushqyerit shishe duhet të mbahen në mënyrë që qafa e saj ishte e mbushur gjithmonë me qumësht, përndryshe fëmija swallows ajrit, që shpesh çon në bollshëm vjella dhe madje edhe të vjella.


Gabimet e zakonshme prindërit:

Ndryshime shumë të shpeshta në dietën e fëmijës, sidomos tre muajt e parë të jetës. Ulët mbajtjes shtim në peshë shkakton ndryshime në dietë. Shtim ndalesë të shkurtër në peshë - plotësisht normale, dhe nuk duhet t'i jepet këtë rëndësi shumë të madhe. Fëmija ka të përshtatet çdo vakt; paarsyeshme ndryshimet e shpeshta në dietë të çon në përçarje;
Shpesh prindërit kufizojnë dietën dhe transferuar fëmijën në një përzierje të re në karrige të vogël përkeqësim. Zakonisht kjo nuk është e nevojshme. Mjaft është 2-3 ditë për të reduktuar sasinë e ushqimit, si çdo gjë kthehet në normale.

Shumë këmbëngulës ushqyerit të njëjtën përzierje, përkundër ndalur vazhdueshme në rritjen e peshës trupore (brenda 15.2 javësh). Në këto raste, prindërit duhet të konsultoheni me mjekun tuaj në lidhje me arsyet e peshës vonesë.
Nuk merren parasysh karakteristikat individuale të fëmijës. Prindërit në se çdo gjë është duke kërkuar për të ushqyer fëmijën tuaj sa më shumë ushqim. Çështja, sidoqoftë, është se sundimi i tij mund të jetë shumë më pak se sa ofrohet nga mjeku. Shiko, nëse aktive, të zhvilluara mirë, atëherë nuk ngopem atë.


Ushqyerit të përziera


Kur përdorni atë me fëmijët e përshkruara formulë foshnjore qumësht të njeriut. Kjo nevojë lind kur mungesa e qumështit apo sëmundje nënës kur ajo është e dëshirueshme për të zvogëluar sasinë e të ushqyerit të gjirit. Kjo ndodh gjithashtu se për arsye të ndryshme kanë shtëpi vidluchayetsya, dhe shprehu qumështi nuk është e mjaftueshme. Ndonjëherë sasia e qumështit të njeriut ka reduktuar për shkak të sëmundjes së fëmijëve.
Ushqyerit e përzier mund të jetë i përkohshëm. Kur nuk ka nevojë për të, fëmija zakonisht përkthehet gji plotësisht. Kur të përziera ushqyer duke u siguruar që fëmija nuk është i uritur. Nëse ai nuk qëndron pushimet mes feedings shqetësimet ai vonojë karrige e tij, ai nuk ishte fituar peshë, mund të supozohet se ai është i uritur. Një shkak i vetëm është themeluar si më poshtë. Brenda 3-5 ditëve, fëmija peshonte para dhe pas të ushqyerit. Duke ndryshim peshe mund të shihet se sa fëmija thithur, dhe sipas kësaj nuk merrni shtuar në formulë normale qumështit.

Plotësim shtesë ushqimi quhet përzierjet artificiale. Për plotësim të aplikojnë të njëjtën formulë si qumësht të ushqyerit artificial. Është e rëndësishme për të ndjekur në mënyrë rigoroze rregullat: plotësim i dhënë pas të ushqyerit të gjirit, Keep gjoks të krejtësisht të çliruar (dhe jo për të ushqyer!). Nëse numri është 05 plotësim dietën e përditshme, pastaj fëmija me gji kanë nevojë për të paktën 3-4 herë në ditë, ose qumështi i nënës do të zhduket dhe do të shkojë në të ushqyerit artificial. Nuk është e rekomanduar për shkak të përfundojë të ushqyerit dalë. Fëmijët shpejt kuptojnë se një biberon gjiri më të lehtë dhe të refuzojë për të marrësh gjoksin. Është më mirë për të dhënë plotësim me një lugë; nëse fëmija ende nuk ka mësuar për të ngrënë me një lugë, të dalë më të fortë me një vrimë të vogël. Feeding vitamina dhe qëllimin në të ushqyerit e përzier kryer në të njëjtën kohë si artificiale.Pa pagesë shishe të ushqyerit


Një fëmijë në kohë të ndryshme të ditës sucks sasi të ndryshme të qumështit, dhe nevoja për ushqim është e ndryshme. Bazuar në këtë, disa mjekë sugjerojnë zëvendësuar kufijtë dosed ushqyerit ashtuquajturat ushqyerit falas. Aktualisht katër metodat e njohura të lirë me gji:Pa pagesë ushqyerit është kryer pa ndonjë kufizim. Fëmija zgjedh shijen dhe hani, sa dhe kur ai dëshiron.
Mjeku përcakton sasinë e ushqimit një fëmijë - kohën e pranimit dhe numrin e feedings.

Fëmija të përcaktuar sasinë e ushqimit, por futur kufizimin e numrit të feedings. Mjeku përcakton përbërjen e ushqimit, numri i feedings. Ushqim Numri në çdo ushqyerit varet nga oreksi i fëmijës.
Ushqyerit pjesërisht e lirë - një mënyrë në të cilën ka orë të caktuara të të ushqyerit, sasia e ushqimit të dhënë me kërkesë të fëmijës, por brenda kufijve të caktuar.Fëmijët të cilët janë pjesërisht të ushqyerit të lirë, disi të zhvilluar mirë dhe më të fituar peshë sesa ato në një ushqim dosed në mënyrë rigoroze. Kur ushqyer shishe pjesërisht të lira derdhur në në çdo ushqyerit është zakonisht 20-30 ml më shumë, por japin ushqim për orë të caktuar (të tolerancës 30 minuta). Kjo ju lejon për të përcaktuar me saktësi ushqimin optimale nevojë. Nëse fëmija nuk hani sasinë e caktuar të ushqimit, ajo nuk duhet të jetë e detyruar për të përfunduar të ushqyerit.

Megjithatë, gji, në varësi të oreksit, me disa avantazhe mbi të ushqyerit dosed për orë të tëra, me pak përvojë e prindërve mbart shumë rreziqe. Ne e dimë se një fëmijë nuk është vetëm i shqetësuar kur të sëmurë. Ai tregon shqetësimin e tij dhe kur sëmundja vetëm kur afrohet ose dobët kujdesur për të, etj Për të kuptuar shkaqet e ankthit mund të jetë e vështirë. Kjo është arsyeja pse të ushqyerit e lirë mund të përdorë vetëm prindërit të cilët kanë përvojën apo përdoret shpesh pediatrin konsultimit. Nëse nuk ka përvojë në kujdesin e fëmijëve, më e mirë për të qëndruar të ushqyerit dosed kur përcaktohet rreptësisht kohë të ushqyerit, volumin dhe përbërjen e ushqimit. Edhe kur dosed ushqyerit, siç vuri në dukje tashmë, kriteri objektiv e ushqim të duhur dhe të mjaftueshëm është sjellja e fëmijës dhe pesha e saj.