Ushqyerit artificial porsalindur


Ka raste kur nëna nuk mund të japin fëmijë sasinë e saj të porsalindur të mjaftueshme të qumështit të gjirit. Në situata të tilla, gratë janë drejtuar për përdorimin e të ushqyerit të përzier ose artificiale. Sapolindur Artificial ushqyerit, nevoja konsiderohet individualisht, domosdoshmërisht pajtohet me mjekun.

Sapolindur Artificial ushqyerit konsiderohet nëse vëllimi ditor i qumështit të gjirit në dietën e një fëmije është më pak se 20%, ose krejtësisht mungon në dietë. Artificial Feeding një fëmijë toleruar mjaft e vështirë, për shkak të rrezikut të rëndësishëm të çrregullime të zhvillimit dhe rritjes. Prandaj, ky lloj i të ushqyerit duhet të lëvizin vetëm në situata të jashtëzakonshme dhe ndoshta të shmangur atë në gjashtë muajt e parë pas lindjes.Zëvendësuesit kryesore për nënat e qumështit të gjirit veprojnë përshtatur dhe jo përshtatur formulën e qumështit. Nëse është e mundur, ne rekomandojmë duke i dhënë preferencë përshtatur formulën e qumështit, atëherë ne do të shpjegojmë në detaje përfitimet e tyre.

Indikacionet për të kaluar në shishe me gji.

• agalactia - mungesa e sekretimit të gjinjve femra pas lindjes së fëmijës. Ka ahalaktyyu patologjike dhe të mesëm.
• Disponueshmëria ndryshme sëmundje nënës mendore (epilepsi, psikozë, etj)
• sëmundje të mëlçisë, sistemet kardiovaskulare.

• shtatzënia avancuar dhe nevoja për çlodhje.
• Marrja e ilaçeve të ndryshme dhe drogë toksike.
• çrregullime metabolike në të sapolindur.

Në dëshmi për përdorimin e ushqimit artificial, ka mirëqenie të ndryshme dhe arsye të tjera vidyazyka gji nga ushqyerjes me gji.

Kjo mund të jetë:

* Paaftësia ushqyerit e rregullt nga nevoja për të punuar apo studime;
* Mungesa e qumështit të shprehur apo të ngrirë;
* Pesha e pamjaftueshme fituar porsalindur (për vlerësimin subjektiv të nënës);

* Ngurrimi fillore të ushqyerit infermiere;
* Foshnja refuzon gjoksin.

Pothuajse të gjitha këto arsye, nëse dëshironi, mund të tejkalohen dhe transferimi vidyazykatysya i një foshnje e porsalindur në shishe me gji. Megjithatë, në qoftë se ju vendosni për të pjesërisht ose plotësisht vidyazykatysya e laktacionit, të konsultoheni me një specialist të njohur me rregullat dhe tranzicionin e duhur dhe të sigurt për të ushqyerit artificial.

Tani ne procedojë drejtpërsëdrejti në konsideratë të formulës foshnjore.

Formula përshtatur qumësht prodhuar duke përdorur teknologji të avancuara dhe janë të bazuara në qumështin e lopës ose dhie.


Prodhuesit janë duke u përpjekur për të sjellë përbërjen me formulë foshnjore në strukturën e qumështit të njeriut. Për këtë përzierje është shtuar për të acideve të ndryshme dhe vitamina. Duke u përpjekur për të krijuar një formulë që punon më mirë për karbohidrate, proteina dhe përbërjen yndyrë. Megjithë zhvillimin e shpejtë të teknologjive për prodhimin e formulës foshnjore, mos harroni se qumështi i gjirit është nëna më e mirë shpikur asgjë.

Në përzierjeve të tilla mjaft e lehtë për të tretet proteina. Ata të përmirësuar tretjen. Kontribuojnë në formimin e bifidobacteria në dy pika, e cila përmirëson mbrojtjen antibacterial. Përshtatur përzierje qumësht stimulon metabolizmin në të sapolindur dhe të ndikojë pozitivisht në sistemin imunitar të fëmijës. Përzierjet e tilla janë ideale për fëmijët me çrregullime të ndryshme të zorrëve.


Për të përcaktuar llojin më të përshtatshëm të formulës së përshtatur mitur, rekomandohet që të kërkoni këshilla nga një mjek ose specialist. A nuk të përqëndrohet në ofertat promocionale nga prodhues të ndryshëm.

Jo përshtatur formulë qumështi bërë nga qumështi i kafshëve, zakonisht lopë, nuk janë trajtim të veçantë.

Ky është produkti më i përshtatshëm për të ushqyerit artificial dhe ai humb shumë nga cilësitë e tij të përshtatur formulën e qumështit. Por ka situata kur nëna e re ka aftësi financiare për të blerë përzierje shumë të shtrenjta përshtatur. Nëse situata ishte e tillë që keni pasur për të përdorur për të ushqyer foshnjore nuk përshtatet përzierje duhet të lexoni me kujdes disa rregulla të përgatitjes së tyre.


Shmangni ushqyerit qumësht lope paprekur, ajo mund të shkaktojë çrregullime në të sapolindur të ndryshme dhe problemet e zhvillimit. Më e pranueshme është që të përgatisë një përzierje e qumështit të lopës me 5% drithëra supë. Për të përgatitur lëngun e mishit, të marrë një lugë çaji për 100 ml ujë, vlim dhe tendosje përmes napë.

2-3 javë para pas lindjes duhet të përgatisë një përzierje e 50% qumësht dhe 50% supë. Nga 3-4 muaj mund të rrisë përqindjen e qumështit dhe të përdorin raportin 2: 1. Pastaj ju mund të filloni të ushqyerit qumësht fëmijës lopës ngurta s. Mos harroni qumështit që i lopës përmban më pak karbohidratet, kështu që mos harroni të mbushur këtë mangësi. Për këtë qëllim, të përsosur 5% shurup sheqeri, e cila është përgatitur duke shtuar një lugë çaji sheqer per 100 ml ujë.


Mos harroni të respektojnë rregullat e higjienës gjatë përgatitjes së formulës foshnjore.

Specifikat e të ushqyerit artificial.

Për të ushqyerit të sapolindur formulë, përdorni një shishe me bedel. Blej dalë nga e cila rrjedh përzierje bie dhe rreh jet. Nëse ju keni mundësinë për të ushqyer pjesërisht qumësht fëmijën rregullisht ta bëjë këtë, përndryshe fëmija mund vidyazykatysya gjoksin për një mënyrë më të lehtë për të marrë ushqim. Shmangni marrjen e ajrit në gojë gjatë të ushqyerit, është për të parandaluar regurgitation në foshnjat.


Temperatura më e mirë mix 37-38 gradë. Dyqan përzierje e qumështit në frigorifer nuk ka më shumë ditë dhe jo më shumë se dy orë në temperaturën e dhomës.

Në qoftë se ju përdorni të ushqyerit artificial, mund të hyjnë ushqimet tashmë në 3.5-4 muaj.