Ushqyerja artificiale e fëmijës - të mbajtur shishe të pastër


Në nënat lactating gji mund të jetë shumë probleme, por e vetmja gjë që ata nuk kanë nevojë për të menduar është ruajtja e qumështit të tyre të pastër dhe sterile. Gratë që janë ushqim ushqyer artificiale, nuk ka luks të tillë. Pastërtia është e dorës kur ju shishe ushqyer fëmijën tuaj.
Nëse ju vendosni për të ushqyer fëmijën tuaj me ushqim artificial, ju së pari duhet për të blerë pajisje të drejtë. Së pari në listën tuaj duhet të jetë i aftë Sterilizator për shishe . Ka disa lloje, nga të cilat ju mund të zgjidhni. Mundësia më e lirë është në dispozicion në qoftë se e keni blerë një sterilizator që punon, në qoftë se ajo është vënë në mikrovalë. Përparësia më e madhe është çmimi i ulët, por ajo ka disa të meta; ju keni për të tërësisht të pastër furrë me mikrovalë pas gatimit ushqim erëza. Së dyti, transportueshmëri mund të jetë problematike.


Një alternativë më e shtrenjtë është blerë sterilizator elektrike Shishe. Ju vetëm larë shishe baby dhe pastaj të vënë ato në një tabaka plastike e cila është vendosur më pas në sterilizator. Kjo është mënyra më e mirë për të bëj shterp shishe për qumësht; megjithatë, të jetë i sigurt për të derdh sasi të drejtën e ujit në sterilizator, e cila është e specifikuar nga prodhuesi - mos shtoni më shumë se është e rekomanduar. Së fundi, ju mund të blini një kombinim i elektrike sterilizator / mikrovalë. Në thelb, kjo do të thotë që ju mund të vendos brenda tabaka në mikrovalë në vend të përdorimit të energjisë elektrike. Pa marrë parasysh se cila zgjedhje që ju bëni, mos harroni të larë sterilizator herë pas here.


Sigurohuni që ju duhet të larë shishe fëmijën tuaj. Përdorimi mjet i projektuar posaçërisht për pastrimin e shishe baby. Shishe duhet të lahen në ujë të ngrohtë me sapun, përdorni kripë për pastrimin e dalë. Jetë i sigurt për pije çdo gjë tërësisht. Asnjëherë shterp nipples shishe apo kapak mbi ta.
Për tre mikrobeve uyazyka nevojshme për të mbijetuar Me ujë, sheqer dhe i ngrohtë. Formula mitur mund të sigurojë uyazyka ideale për zhvillimin e mikrobeve. Gjithmonë gatuaj përzierje e qumështit drejtë para, kur keni nevojë për atë, dhe derdh të gjitha që është lënë pas të ushqyerit. Asnjëherë mos jepni qumësht tuaj fëmijës, i cili është përgatitur për para-ushqim; ju do të dëshironi të pini qumësht, i cili qëndroi për disa orë në një dhomë të ngrohtë? Gjithashtu, kurrë nuk udhëtojnë kuzhinier përzierje paraprakisht. Ajo është e mirë për të sjellë ujë të ngrohtë dhe përzierje, pastaj përzierje e tyre menjëherë para se të ushqyerit.

Asnjëherë Ndani shishe fëmijën tuaj me një fëmijë tjetër edhe vëllezërit apo motrat. Ndarja - është mënyra më e sigurtë për të kaluar germs nga një fëmijë tek tjetri. Gjithashtu sigurohuni që duart tuaja janë të pastër përpara se të filloni gatim përzierje e qumështit për fëmijën.
Të kujdeset për dhëmbët e fëmijës suaj . Dhëmbët janë të ekspozuar ndaj një rreziku të konsiderueshëm të shkatërrimit të përzierje e qumështit. Në mënyrë tipike formula mitur përmbajnë më shumë sheqer se sa qumështi i gjirit. Ju kurrë nuk duhet të vënë një fëmijë në shtrat me një shishe, të cilën ai mund të thith orë. Lëngshme sheqeri arrin dhëmbët e sipërme para dhe shkatërron smalt, duke çuar në shkatërrim, para shfaqjen e infeksioneve. Sa më shumë që ai ha aq më e madhe e ndikimit të dëmtimit të dhëmbëve dhe gojës së fëmijës. Trajtimi është shumë e shtrenjtë.

Ushqim artificial do të jepni fëmijën tuaj të gjitha ushqyesve që ajo ka nevojë. Pas këshilla të listuara më lart, ju gjithashtu mund të jetë i sigurt se shishe me gji është aq i sigurt dhe nuk përmban bakteret, si gji.
Burimi: home.damotvet.ru