Foshnja hedhur argëtim dhe drejtimin


Për të jetuar me problemet e kockave hip është e vështirë, pasi fëmijët e sëmurë dhe kujdesin për prindërit e tyre. Fëmijë që ka pasur shkelje të strukturës së hip, shpesh vuajnë nga dhimbje në ijë, hip ose gju. Këta njerëz shpesh pryhramыvayut nuk mund ose nuk duan të qëndrojnë drejt, ecni, apo të lëvizë këmbën dëmtuar. Foshnjat që vuajnë nga problemet me ijet e tij, vazhdimisht qan dhe tregon shenja të tjera të dhimbjes.
Shkelja e femurit mund të jenë të lindura ose të fituara si rezultat i traumës, stresi të tepruar, inflamacion, infeksion apo paraqitjen e tumoreve.


Përbashkët femurit është nyjet më të mëdha sferike në të gjithë trupin. Kockave femurit shtrënguar në depresion, e cila është hedhur kupa në pellgun. Hip shumë të ngushtë dhe të vështirë, kështu që nuk mund të lëvizin lirshëm, të tilla si sup përbashkët. Kofshë mbështet muskujt e mollaqe, ijë dhe mbrapa; ligaments, tendons dhe kapsulë kyçeve. Lëngun e mbushur dëmtimit të dhëmbëve shumëfishta (çanta synovial) të sigurojë cushioning dhe efektin lubricating në hip përbashkët, ata lejojnë muskujt dhe tendons për rrëshqitje dhe të lëvizin lirisht. Nervore më i madh në trup, gluteal, është vetëm nëpër legen deri.Problemet me hips


Siç është përmendur tashmë, shkelja e femurit mund të jetë rezultat i stresit të tepruar, infeksion apo komplikime lindura. Kaq të çuditshme të mjaftueshme, por fëmija është hips struktura të gabuara, dhimbje të ndodhë më shpesh në gju ose pak më lart, por jo në legen. Problemet me hips, të cilat shpesh ndodhin në foshnjat përfshijnë:
Reagimet inflamatore të tilla si rastit (toksik) sinoviti. Kjo ndodh kur një fëmijë është i infektuar me një infeksion akut traktit të sipërm respirator të ftohtë apo të tjera. Ky është shkaku më i zakonshëm.

Rinia epifizeoliz epiphysis e kokës femurit. Kjo shkelje ndodh kur në fund e sipërme e femurit (kokë) zhvendosur dal në pjatë dhe nuk përkojnë plotësisht me fossa kyçeve.
Legg-pjell sëmundje-Pertesa. Kjo gjendje është shkaktuar nga një reduktim në rrjedhjen e gjakut në kokë femurit.
Anteversyya femurit. Në këtë rast, gjunjë vendosur dhe këmbët unnaturally. Toes në fëmijën shqyer jashtë, ecje e tij më të vështirë, "eci duke u tundur".
Dysplasia i hip përbashkët. Arsyeja për sëmundjen në fjalë është i përbashkët gabuar. Kockat kreu nuk janë të përkryer me kyçeve thellimin (acetabulum) kështu që kërci pjesërisht ose plotësisht mund të bjerë jashtë.
Artrit mitur idiopathic. Kjo gjendje shkakton inflamacion, ënjtje të nyjave, duke shkaktuar dhimbje dhe reduktimin lëvizjen e gjymtyrëve.
Sëmundjet infektive të nyjeve (artritit septik), lëngun e mbushur qese (bursit septike), hip ose legenit të kockave (osteomielit). Në raste të rralla, kanceri i kockave (osteosarkome).
Trajtimi i problemeve të hip varet nga vendndodhja, lloji dhe ashpërsia e abuzimit ekzistuese, dhe mosha e fëmijës, shëndetin e përgjithshëm dhe nivelin e saj të aktivitetit. Terapia mund të përfshijnë masa të ndihmës së parë; Përdorimi i corsets, zakonshëm, rripa fiksimin; fizike terapi, medikamente dhe kirurgji.