Si të merren me fëmijën agresive të rinj


Për shumë prindër nuk janë përvojë shumë të këndshme për të parë se si djali i tyre shumë i ri ose vajza vazhdimisht përpiqemi dikush e goditi, shtytje, kafshoj, zeroja. Dhe çudi përreth, dhe, kur e bëri këtë kec aq shumë në mllefit dhe agresivitetit? Në të vërtetë, mbi moshën dy vjeçare dhe para moshës katër fëmijët kanë tendencë për të shprehur ndjenjat e tyre, emocionet dhe shpirtin me sjellje të tillë të pakëndshme.
Për të kapërcyer zakonin e një fëmije dhe të vendosin për të shprehur kërkesat e tyre duke përdorur grushtat apo dhëmbët mund të jetë. Së pari, psikologët besojnë se kjo fazë në zhvillimin e saj janë absolutisht të gjithë fëmijët. Së dyti, prindërit duhet të tolerojnë këtë dhe e di se si të merren me fëmijën agresive të vogël. Së treti, mami dhe babi në asnjë rast nuk duhet të tregojë të njëjtën sjellje në kthim, sepse fëmija do të marrë normale e tij në moshë të vjetër.Nëse ju nuk e dini se si të merren me agresive, duke treguar që fëmijët të fillojnë të zhvillojnë në aftësinë e tyre për të ushtruar të qetë në çdo situatë. Kjo do të ndihmojë fëmijën tuaj të kapërcyer zemërimin dhe të zgjedhin një metodë më paqësore të zgjidhjes së problemeve. Kur një fëmijë goditur një fëmijë ose kafshuar prindërit e tij menjëherë të përpiqen për të ndëshkuar kundërvajtësit dhe keqardhje fyer fëmijë të çuditshme. Pra, nuk duhet ta bëjë këtë për shkak se fëmija e tyre do të jetë ofenduar dhe mendoj se ai kushtojnë askush nuk dëshiron. Ndjeheni të vetmuar, fëmija është e qetë përsëri në një luftë me dikë tjetër. Kushtoj vëmendje të kujdesshëm për fëmijën është e nevojshme, por të dobishme për të treguar se pas vetëm agresioneve të tilla ai është i vetëm, askush nuk dëshiron të luajë. Ajo duhet të marrë një anë apo edhe të marrë në shtëpi. Për një fëmijë të vogël të shkojë pa lodra dhe miqtë e vegjël do të jetë shumë e trishtuar, dhe duke treguar disa herë agresionin e tyre, ai harron në lidhje me të.


Fëmijët duhet të përcaktojë rregulla. Të sakta, të qarta, udhëzime të veçanta që do të ndiqen në shtëpinë tuaj, do të lejojë që ajo të dini mirë dhe të mësojnë se çfarë ju mund të bëni dhe çfarë - nuk ka. Shpjegoni fëmijës suaj se askush nuk duhet të rrahur. Dhe pastaj nuk do të mundë atë. Në kontestet rreth i cili do të luajë një makinë shkrimi apo kukull, që do të ndiqen neutralitetin nga ana e tij nga babai. Kohë pas kohe të shpjegojë atë lodër, e cila luan një tjetër fëmijë mund të jetë e lirë më vonë, dhe tani propozojnë zabiyatsi përdorni ndonjë gjë tjetër interesante.


Nëse ju mendoni se si të merren me agresivitetin fëmijën e vet, në asnjë rast nuk do të ndalet duke menduar se ajo duhet të rrahur dhe të dënohet për lufton dhe kafshon. Në momentin që ju vëreni se një fëmijë i vogël është gati të fillojë një sulm agresionit të sigurt duhet të devijuar vëmendjen e tij, të ofrojë një lojë emocionuese. Pra, ju do të jetë në gjendje për të transferuar vëmendjen e tij nga lufta në një drejtim më të qetë. Në formën e gjobave mund të aplikohen privimi këmbë për një ditë apo shikuar karikaturat, duke shpjeguar fëmijë pse ju jeni në shtëpi sot, dhe nuk u largua vetëm për t'u ulur në shtrat me librin tuaj të preferuar.


Fëmijët mund të shfaqin agresivitet ndaj fëmijëve të tjerë të rinj apo edhe një të rrituri. Nëse rastet e shprehjes përsëritur të agresionit të hapur ndaj të njëjtit person, por për të tjerët fëmija është vendosur si duhet, duhet të rishikohet për të komunikuar me atë person. Edhe në qoftë se djali juaj mund të luajë në mënyrë të sigurtë dhe djali shoku më i mirë, gjithmonë duan për të goditur apo të kafshoj atë, ndoshta ata thjesht nuk e pëlqen njëri-tjetrin. Luajnë disa ditë me fëmijët e tjerë, dhe ju do të gjeni se sulmet e agresionit mund të mos jetë fare.


Mbani në mend se ju duhet të dini se si të merren me agresion jo vetëm fëmijën e tij të vogël, por fëmijët e tjerë. Nëse djali fqinji vazhdimisht ashpër vajzën tuaj dy-vjeçare, do të përpiqen për të biseduar me atë, pa bërtasin dhe sharjet nuk të shpjegojë, kështu që nuk do të jetë, apo të ketë kurrë askënd dhe do të shkojë mirë me të. Nëse bisedimet e paqes me keqtrajtuesi nuk jep rezultate, flisni me prindërit kryerësit.

Të krijojë kushte për zhvillimin e agresionit tek fëmijët, nuk i japin një moshë shumë herët e tyre në seksione të tilla si karate apo artet e tjera marciale. Ka një kohë dhe të mësojnë fëmijët për të zhvilluar cilësitë e tyre agresive të luftuar vetëm grushta liga dhe teknikat e modës. Në një moshë të re një fëmijë mund të ofrojë valle, gjimnastikë, vizatim. Kjo profesione paqësore që ndihmojnë zhvillimin e jo zemërimin dhe përmbajtje dhe tolerancë.


Psikologët këshillojnë që të luftojnë me shumë të lartë nga lojrat agresive. Për shembull, ju mund të krijoni një album të veçantë, i cili do të jetë i mbërthyer fotografitë e fëmijës tuaj. Me ta, ju mund të futni foto nga revistat për fëmijë. Këto mund të jenë fotografi karaktere vizatimor dhe karaktere përrallë. Një fëmijë mund të shihni foton tuaj të ardhshëm në foto dhe imagjinoni veten mendërisht të njëjtin hero. Zgjidhni për fut në një album foto me të mira dhe goodies të fëmijës në krahasim me ta, jo me karaktere të çuditshme.


Të agresionit, i cili tregon një fëmijë të vogël, nuk sjellin dëm të jetës së tij apo jetën e të tjerëve, duhet të dinë se si të veprojnë në situata të tilla të vështira. Beat fëmijën, sidomos në frontin e të gjithë të pranishmit në afërsi fëmijët dhe prindërit e tyre nuk mund të. Pra, ju bëni keq uhnetete gjendjen emocionale të fëmijës dhe më tej rregulloje atë për emocionet negative. Merrni dorën e tij dhe të shtyjë duart në mënyrë të vendosur në trupin e fëmijës, kështu që ai nuk mund të shpëtojë. Agresioni Sulmi do të jetë disa minuta, në qoftë se ju flisni me qetësi për atë dhe për të shpjeguar situatën. Sa më shpejt të fillojë të qajë dhe të tregojnë zemërim i çastit të tyre, fëmijë bëhet i pakontrollueshëm. Prandaj, në çdo rast, lufta kundër përpjekje për agresion të tregojnë qetësinë e tij, vetëpërmbajtje dhe vetëpërmbajtje.