Si për t'u marrë me shkeljet e sjellje tek fëmijët


Qëndrimi i gabuar - ky është një problem serioz. Në qoftë se ajo nuk është korrigjuar në kohë, ajo do të bëhet një burim i sëmundjeve të shtyllës kurrizore. Por mos u frikësoni, mezi vërejtur se fëmija nuk mban prapa shumë të drejtë. Masat në kohë për të ndihmuar sjellje korrekte. Pra, prindërit të dashur, nuk e vënë çështjen në furrë me mbrapa dhe rozbyrayemosya se si të merren me shkeljet e sjellje tek fëmijët.
Si funksionon sjellje?
Zakonisht problemet fillojnë në shtatë deri në tetë vjet. Atëherë kjo situatë është përsëritur në njëmbëdhjetë apo dymbëdhjetë vjet. Kjo është për shkak të faktit se kockave dhe muskujve në këtë kohë në mënyrë aktive në rritje dhe mekanizmat e mbështetjes kërkuara topi nuk kanë pasur kohë për t'iu përshtatur ndryshimeve.


Në fakt ka shumë faktorë që çojnë në lakim të shpinë. Kequshqyerja dhe sëmundje të cenojnë zhvillimin e muskujve, kockave dhe kërc. Kjo ndikon në formimin e sjellje tek fëmijët. Është e rëndësishme të marrin në konsideratë çrregullime kongjenitale të sistemit musculoskeletal. Rol të rëndësishëm të zhvillimit të muskujve pabarabartë. Kjo është disa muskujt mbingarkesave në punë të njëjtin lloj. Për shembull, nëse fëmija juaj të shpenzojnë orë të ulur në të njëjtën pozitë, albumi rozfarbovuyuchy. Në qoftë se koha nuk ka ndërmarrë veprime, sjellje e keqe do të jetë i njohur për fëmijën. Ajo është mjaft e mundshme që pastaj duhet të përdorë për mjekët. Prandaj, ju duhet të merren me shkeljet, që është, në hardhi.


Ju lutem vini re se si një fëmijë ulur në tryezë. Ndoshta ai mbaron një këmbë nën atë, sutulytsya? Mundohuni të kuptoj se çfarë ishte e gabuar. Yyazytsirno, pension karrige larg nga tavolina, tabela është shumë e ulët apo, anasjelltas, është i lartë. Ajo gjithashtu është mobilje rregulluar si duhet, por vetë fëmija shumë larg shtyn libër që lexon. Si rezultat, ai ka për të arritur për të, sepse ai nuk mund të ulen deri drejtë. Zakoni i mbetur qëndrimin ndaj këmbë prirje gjithashtu prodhon sjellje asimetrik.

Një faktor i rëndësishëm i çrregullimeve sjellje tek fëmijët duhet të konsiderohet si një mënyrë jetese moderne. Fëmijët e sotëm, për fat të keq, janë shumë më pak lëvizje se paraardhësit e tyre. Për tre vjet prioritet nuk është zhvillimi fizik dhe procesi i marrjes së njohurive. Një fëmijë duke u njohur tani një grup të zhvillimit të hershëm të gjatë ulur në tryezë. Shtoji kësaj, shikuar televizor, lojëra kompjuterike. Sigurisht, askush nuk thotë se e gjithë kjo duhet të ndalohet. Dhe kompjutera dhe libra thjesht të nevojshme për zhvillim. Por për të kufizuar lojra në një orë në ditë është realist.Si koha për të njohur sëmundjen?
Për të parë aftësi të kufizuara zhvillimore, prindërit duhet të i kushtoj vëmendje në pozitën e supet dhe mbrapa e fëmijës. Supet dhe blades supe duhet të jetë në të njëjtin nivel. Vogla anon, edhe pesë milimetra, janë një shkelje me të cilat për të luftuar menjëherë.
Ekzaminimi fëmijën para, shikoni, janë në një klavikul par dhe nipples. Përcaktoni mund të ndalen në sy. Por është më mirë të përdorë një test të veçantë. Fëmija është kthyer në mur në mënyrë që muri kishte qafës së tij, kofshën, mollaqe dhe këmbët. Pastaj ai merr një hap përpara, ndërsa duke u përpjekur për të mbajtur sjellje korrekte.

Nëse vëreni shtrembërimin inspektojë mbrapa, duke e vënë atë në një fytyrë të sheshtë sipërfaqe poshtë. Le mban duart në anët tuaja. Nëse lakim të shpinë në këtë pozitë nuk është ruajtur, ju ende mund të rregullohet.


Si të gjithë të fillojnë?
Kushtet e përgjithshme të sjellje të mirë në fëmijët - një zhvillim i duhur i organizmit. Të bësh forcimin korse muskujve duhet të jetë një fëmijë, por nuk nxitojnë në zhvillimin fizik të fëmijës. Për shembull, për të mbjellë atë, kur ai nuk ka të drejtë për t'u ulur. Kjo mund të shkaktojë sëmundje ortopedike. Le fëmija juaj të lëvizin më në pozicionin e shtrirë në shpinë. Zhvillimi sjellje ushtrime të mira të veçanta për të promovuar ekuilibrin, duke ecur në stol me duart e tij larg.

Nëse fëmija është i dobësuar, e kombinuar mundësisht me seancat e përditshme ushtrimin e terapisë fizike në klinikë nën mbikëqyrjen e një mjeku.


Ne luftojmë me fëmijën tuaj.
Në përgjithësi, të përpiqen për të interesave të fëmijës sjellje e tij. Le që ai do të përpiqet të luftojë për sjellje të mirë gjatë gjithë ditës: The gjimnastikë gjatë mësimeve, në një shëtitje. Një fëmijë ndjekin kopshti mund të propozojë për të gjetur jo vetëm veten, por edhe shokët e sjellje. Kjo zakonisht kthehet në një garë interesante: dikush që shpesh e gjen në një gjendje të shtrembëruar. Kjo do të ndihmojë fëmijën që të jetë vazhdimisht vigjilent dhe për të ruajtur pozicionin e saktë të shpinë. Me kalimin e kohës, ajo do të hyjë në një zakon, dhe fëmija nuk do të duhet të mendojnë për sjellje të tyre çdo minutë. Zhvillimi i përgjithshëm i fëmijës mund të përmirësohet duke e shkruar atë në një seksion sportive. Nga rruga, mos forcojë sportin, le fëmija juaj është katër vjet do të shkojnë në seksionin. Në veçanti, sjellje korrekte kontribuon në zhvillimin e notit. Gjithashtu mësime shumë të dobishme në volejboll, basketboll, ski.