Si për të ndaluar gjakderdhje nga hunda e një fëmije


Nëse fëmija juaj ka gjakderdhje të rënda, ajo gjithmonë e bën prindërit shqetësohen. Është e vështirë për të përcaktuar menjëherë shkaqet e gjakderdhjes. Në fund të fundit, në varësi të asaj që ndodhi gjakderdhje mund të jetë zgjidhje të ndryshme. Ky artikull do të flasim rreth asaj se si për të ndaluar gjakderdhje nga hunda e fëmijës dhe si rezultat ka arsye për këtë.
Së pari analizuar pyetjen: çfarë janë shkaqet e gjakderdhje të tepërt nga hunda e fëmijës. Kjo mund të jetë rezultat i dëmtimit mekanik në membranën hundës mucous, duke shkaktuar rrjedhjen e gjakut. Shkaku i gjakderdhje mund të jetë tharje të hundës pasazhe të një fëmije. Gjakderdhje nga hunda mund të ndodhë si rezultat i ndërprerjeve të rënda në trup, të tilla si mosfunksionim të organeve të brendshme. Kjo mund të ketë pasoja serioze. Gjakderdhje bollshëm mund të ndodhë kur enët e prekura dhe gjaku nuk mund të ngjizur normalisht.Vlen të përmendet se ju nuk duhet të nxisin panik paraprakisht, si nosebleeds nuk mund të ndodhë për shkak të një sëmundje serioze si pasojë e tiparet e strukturës anatomike të fëmijës. Gjakderdhje të ndikojë në diametër dhe numrin e anijeve, pasi ato janë të vendosura thellë në zgavrën e hundës dhe se parametrat janë të ndryshme nga ajo e normës. Nëse ju respektojnë gjakderdhje fëmijën tuaj të shpeshta nga hunda, ai domosdoshmërisht duhet të konsultoheni me një mjek. Ai do të emërojë provimit dhe diagnozën grup dhe për të ndihmuar të ndaluar gjakun. Çfarë duhet të bëni nëse fëmija ka filluar nosebleeds harlisur? Më poshtë është rendi i veprimeve tuaja që do të ndërmerren në rast të gjakderdhjes tuaj hundës fëmijë.


1. Kanë fëmija ulur në një karrige në mënyrë që supet e tij ishin pak më përpara trupit.
2. Pastaj shtytje krahut të dëmtuar hundë. Kjo mund të bëjë që ju vetë ose fëmija juaj, në qoftë se mjaft i vjetër dhe i zgjuar për këtë procedurë. Për më tepër goditjen nuk është për disa sekonda dhe disa minuta, të mjaftueshme për të shtrydh për 10 minuta pastaj hapin gishtat e tij.
3. Për të ndaluar gjakderdhje, hundë të bashkëngjitni diçka të ftohtë ose të ftohtë. Kjo mund të jetë çdo gjë nga frigorifer. Për shembull, patate të skuqura akull, akullore, mish ose ndonjë produkt që ju të gjeni në frigorifer. Zgjedhja është e juaja.

4. detyrueshëm duhet të shpëlaj gojën me ujë. Ajo duhet të jetë ujë të ftohtë, jo të ngrohtë.
5. Pasi clamped krahë hundë për 10 minuta, hapin dhe sigurojnë që gjaku nuk shkojnë. Nëse gjakderdhja nuk është ndalur, atëherë të mbajë hundë tuaj për 10 minuta, le fëmija juaj të tregojnë pak durim.
6. Nëse, pas përfundimit të 10 minutave gjakderdhja nuk është ndalur, atëherë në këtë rast ju duhet të shihni një mjek në një institucion mjekësor.

Mjekët japin disa këshilla për fëmijë, e cila është nosebleeds bollshëm, ata e dinë se si për të ndaluar atë. Fëmija nuk duhet të lëvizë në mënyrë aktive. Le të më mirë ai me qetësi u ul në një karrige për një kohë dhe të mos bëjnë veprime. Gjithashtu, kur epistaxis nuk është e nevojshme për të folur, pasi ajo mund të rritur vetëm atë. Kur gjakderdhje duhet të përmbahen nga kollitjes dhe vыsmarkyvanyya. Më mirë të prisni një kohë si kjo e përforcon gjakderdhje. Shpjegoni me fëmijën tuaj se do të ishte më mirë të mos kollë dhe jo goditje hundën deri në hundë është gjakderdhje. Mos vini hundën dhe kruarje. E gjithë kjo mund të përkeqësojnë gjakderdhje. Shpjegoni fëmijës suaj se ajo nuk është e nevojshme për ta bërë këtë, është më mirë që të vuajnë pak, atëherë çdo gjë do të kalojë. Pas krehje mund të dëmtojë Mukoza edhe më shumë dhe në këtë mënyrë rritjen e gjakderdhje. Kjo e fundit por jo më pak, vini re se fëmija nuk është gëlltitur gjak gjatë gjakderdhje. Kur mjekët rekomandojnë hundës gjakderdhje frymëmarrjen gojë. Duhet të vazhdojë të marrë frymë nëpërmjet gojës tuaj për orë të tëra pas ndalimin e gjakderdhje nga hunda, nëse është e mundur.


Diskutimi në vijim fokusohet në parandalimin e gjakderdhjes nga hunda. Mund të bëhet diçka për të minimizuar nosebleeds? Çfarë është e nevojshme për të ndërmarrë veprime?

1. Siç u përmend më lart, shkaku i gjakderdhjes nga hunda mund të jetë shteruar pasazhe hundës. Për të shmangur këtë, të shikojnë se në dhomën ku fëmija fle dhe kalon shumicën e kohës e ajrit ishte me lagështi dhe të ftohtë. Temperatura optimale e 18-20 gradë, lagështia 50-70%. Në ruajtjen e indekseve të tilla mund të minimizuar rrezikun e gjakderdhjes nga hunda.

2. Në qoftë se ende shpesh hundë thatë, ju duhet të lajë atë me solucion fiziologjik. Ajo mund të përdoret si masa parandaluese. Përndryshe ju mund të përdorni kripur. Ajo mund të blihen në farmaci. Ai gjithashtu do të jetë e dobishme në sëmundje të ndryshme të frymëmarrjes, kur të lani pasazhe hundës.
3. Lëreni fëmijën tuaj të jetë i vetëdijshëm për higjienën e duhur të zgavrën e hundës. Tregojini atij se si ju duhet të larë hundën. Zakon Pryveyte fëmijë për të përdorur një shami, nuk marr hundën me një gisht, të cilat mund të plagosë Mukoza dhe të shkaktojë gjakderdhje.

4. Nosebleeds mund të ndodhë kur një fëmijë ka kapsllëk, dhe ai përpiqet natuzhytsya vështirë. Në këtë rast ju duhet të konsultoheni me mjekun tuaj. Ai do të ju tregojnë se çfarë duhet bërë aktivitete. Ai mund të përshkruajnë ilaçe laxatives.

Shkaqet e gjakderdhje të hundës mund të jenë të ndryshme dhe shumë prej tyre. Prindërit duhet të njihen me arsyet dhe të jenë të gatshëm për të marrë masat e nevojshme në rast të gjakderdhjes, dhe nëse është e nevojshme, dhe për të marrë fëmijën në spital. Gjithashtu, prindërit duhet të jenë të vetëdijshëm për hapat që duhen ndërmarrë në rast të gjakderdhjes. Në këtë rast, ajo mund të bëjë mirë për fëmijën tuaj. Ju lutem vini re se çdo trajtim më i mirë është parandalimi i sëmundjeve.