Si për të krijuar një fëmijë naps


Në muajin e parë të jetës, shumica e foshnjave flenë nga të ushqyerit të ushqyerit në qoftë se ata nuk janë të uritur, dhe bark dhemb. Por ka fëmijë që pothuajse që nga lindja shpesh zgjohen. Kjo nuk do të thotë se një fëmijë është diçka e gabuar. Vetëm gjithkush fle fëmija juaj dhe pjesa tjetër.
Në fëmijëri kohëzgjatjen e gjumit mund të besohet fëmijë - trupi i tij e di se sa për të fjetur. Por në vitin e dytë të jetës për të fjetur dhe syçeltësi duhet të merren me kujdes. Ankthi, agjitacion ose frika e ëndrrave të këqija mund të ndikojë në gjumë fëmijën dhe ai do të fle më pak se trupi ka nevojë.Ndryshimet e gjumit në shumicën e fëmijëve të moshës vjet. Më parë ai fjeti dy herë në ditë, tani fle në mëngjes do të jetë më zrushuvatysya për darkë dhe fëmija mund të flejë mjaft vidyazykatysya mëngjes. Gjumë gjatë ditës ka gjasa të fillojë në mes të ditës, i cili nga ana e tij do të ndikojë në natën dhe fëmija bie në gjumë menjëherë pas darke. Të nesërmen ai u zgjua herët, dhe përsëri ajo do të duhet dy gjumë të përditshme. Ky orar është subjekt për të ndryshuar pothuajse çdo ditë. Me këtë duhet të pranojë, por e rregulluar përfundimisht regjimin. Fakti që shumë fëmijë dy ëndrrat e ditës, por pak tjetër. Disa fëmijë nuk duan të fle në mëngjes, të gjithë ju mund të përpiqet për të vënë në një krevat portativ. Por në qoftë se fëmija është i zemëruar, për ta bërë atë të padobishme. Problemi se si për të krijuar naps në shqetësim foshnjore për shumë prindër.


Nëse fëmija është i keq dhe fërkon sytë para mesditës, darkë për të transferuar në një kohë më parë. Në këtë rast, fëmija kryesor do të fle vetëm në pasdite. Por të jenë të përgatitur për faktin se disa ditë pas lëvizje fëmijën për një ëndërr të vetme, ajo do të fillojë shumë i lodhur në mbrëmje. Fëmija mund të ndihmohet nëse ky veprim për një kohë më parë darkë dhe ende e vënë atë në gjumë. Në mënyrë që të krijojë naps duhet kohë dhe durim.

Tranzicioni në një dremitje të vetme të gjithë fëmijët është e ndryshme. Disa foshnja fle një herë në nën një vit, dhe disa kanë nevojë për dy gjumë gati dy vjet.

Është e rëndësishme për të mësuar një fëmijë fëmija heshtje kthehet në gjumë. Shumica e fëmijëve të lehtë të bjerë në gjumë menjëherë pas të ushqyerit. Por ka edhe fëmijë të cilët, në të kundërtën, bëhen shumë aktive pasi të hahet. Është e dëshirueshme që fëmija në gjumë në shtrat vetëm pas moshës prej tre muajsh, atëherë ajo do të hyjë në zakonin e tij. Përndryshe, fëmija juaj të gëzojnë ukachyvayut e tij dhe vë në gjumë, dhe kjo do të kërkojë ditën tuaj prani dhe natën. Ashtu si të rriturit të mësohen për të fjetur në shtratin e tij, fëmijët mund të mësohen për të fjetur në krahë dhe gjumi më ndryshe mundeni. Pastaj ju duhet të, në varësi të situatës, për të menduar se si për të krijuar naps pa thyer zakonet fëmijën.


Nëse fëmija refuzon të shkojë për të fjetur - një problem për fëmijën dhe prindërit. Më shpesh kjo ndodh për shkak të dhimbje barku dhe të vazhdueshme duke qarë. Në dy ose tre muajve të parë, shumica e fëmijëve vuajnë për dhimbje barku që ndodhin në to mjaft shpesh, ajo është më e lehtë kur ata janë në dorë. Por katër muaj fëmija fillon të qajë, jo për shkak të dhimbje barku. Ai është përdorur për të vkolysuvaly tij. Dëshira për të prindërit e tij ishin të pranishëm, aq shumë në mënyrë që fëmija nuk mund të fle natën. Fëmija bëhet nervoz, nuk e marrin si e dëshiruar. Foshnja largoj nga zakonin është e lehtë, por ju duhet të jenë të durueshëm.


Mundohuni për të krijuar naps vijon. Pas darke, kur fle ju keni nevojë për të vënë fëmijën në një krevat fëmijësh dhe të butë, por në mënyrë të vendosur thoni atij se ishte koha "bainki" dhe largohen nga dhoma. Është e rëndësishme të mos kthehen derisa fëmija bie në gjumë. Fëmija i parë do të qajë dhe të bërtasë (rreth 20 minuta) dhe pastaj të bie në gjumë. Mos hyni në dhomë derisa fëmija ra në gjumë, dhe nuk flasin për atë - vetëm do të merrni më keq, fëmija do të merrni zemëruar dhe të bërtas edhe më fort. Ditën tjetër qarë bien, dhe pastaj u ndal. Është e rëndësishme për të treguar durim dhe këmbëngulje. Por atëherë, ju do të ndiheni shumë më e lehtë për ju dhe fëmijën kur ai merr përdorur për të bjerë në gjumë të tyre.


Fëmijët mësohen me heshtje gjatë gjumit. Është më mirë të mos ecin në shkoj vjedhurazi kur fëmija fle - le të mësohen me nivelin mesatar të zhurmës. Atëherë fëmija nuk zgjoheni me tingujt e hapave tuaj, kur ju shkoni në një dhomë ose votim në qoftë se ju përgjigjur një telefonatë. Ju do të jenë në gjendje të angazhohen në punët e shtëpisë apo duke shikuar TV. Por ka fëmijë me mbindjeshmëri ndaj tingujve. Këta fëmijë zgjoheni lehtësisht nga çdo shushurimë dhe frikësuar, dhe ju ende duhet të respektojnë heshtjen.

Shumica e fëmijëve të rinj të zgjoheni para 07:00. E pra, në qoftë se ju mund të mësoni një fëmijë të zgjoheni në mëngjes pas. Në mes të vitit të parë të jetës foshnjave flenë më shumë se zakonisht në mëngjes. Prandaj, edhe nëse foshnja papritmas u zgjua përsëri në 5 ose 06:00 nuk është e nevojshme për të drejtuar atë. Një prisni pak, më shumë gjasa, ai bie në gjumë përsëri. Përndryshe, fëmija merr përdorur për të marrë deri në fillim dhe ju duhet të rritet në 6 të mëngjesit, edhe kur fëmija mbush 2 ose 3 vjet.

Në porsalindur mesatar fle rreth 16 orë në ditë, gjashtë fëmijë - 14 orë, dhe një-vjeçare - rreth 13 orë. Në moshën dy, shumica e fëmijëve kanë nevojë për 12 orë gjumë natën plus një ëndërr ditë. Në kohëzgjatjen e moshës parashkollore e gjumit ditën është reduktuar, dhe natën - mbetet e pandryshuar. Në moshën 6-9 vjeç fëmija refuzon të ditë dhe nga ora një natë.

Shumë fëmijë nuk flenë fare gjatë ditës për rreth tre apo katër vjet, por ata ende kanë nevojë për më shumë pushim, ose të luajë në heshtje në pasdite. Marr një sy gjumë kohëzgjatja apo pjesa tjetër varet nga temperamenti dhe aktivitetin e fëmijës. Detyrojnë fëmijën të fle në qoftë se ai nuk dëshiron të, nuk e bëjnë. Por rregulli i përgjithshëm duhet të jetë se në qoftë se ju nuk doni të fle një gënjeshtër të vogël poshtë në krevat ose Luaj heshtje. Ju mund të shtrihem me të.


Hedhjen fëmijën duhet të fle në mënyrë paqësore. Kjo nuk duhet të jetë një detyrë e pakëndshme.