Si është parandalimi i rakit tek fëmijët
Sot, shumë nëna e di se parandalimi rakit duhet të fillojë gjatë para se fëmija nuk është dritë. Grua shtatzënë duhet të respektojë mënyrën hani në dietë për të përfshirë fruta të freskëta, perime dhe ushqime që përmbajnë proteina.
Pas muajit të gjashtë të shtatzënisë nga një mjek duhet të marrin përgatitjet multivitamin. Kërkesa e përditshme e vitaminës D - 400 IU.
Gjithashtu mbani mend se më të mirë dhe më efektive parandalimin e rakit - një gji. Me një fëmijë duhet të ecin në ajër të pastër e ditëve të para pas lindjes së tij, sunbathing - një parandalimin e plotë dhe të duhur të rakit. Ajo është gjithashtu e dobishme për masazh dhe gjimnastikë, procedurat forcim mund të përfshijnë.


Parandalimi rakit veçantë duhet të fillojë në lidhje me muaj të moshës dhe të viteve të fundit një e gjysmë. Pediatër cakton vitaminë D në zgjidhje me vaj ose ujore, një dozë është 500 IU, duhet të bëjë atë nëpërmjet të ditës. Vitamina D duhet të përjashtohet në verë. Parandalimi i rakit gjithashtu përfshin kurse rrezatimit ultravjollcë, 15-20 seanca të mbajtura herë në gjashtë muaj. Me kalimin e procedurave të tilla dhe pas përfundimit të tyre rreth një muaj futje e vitaminës D duhet të ndërpritet.

Në disa raste, vitaminë D mund të rritet në 600-800 IU në ditë. Zakonisht ajo është për bebe dobësuar dhe të parakohshme. Edhe dozë profilaktik i vitaminës D duhet të merren vetëm pas konsultimit me doktorin tuaj dhe me kujdes. Kjo është për shkak se një mbidozë mund të shkaktojë dehje. Nëse humbja e oreksit, të vjella dhe të përzier, kapsllëk dhe urinar rrallë një fëmijë, mund të konkludohet se helmimit fëmijën. Për zbulimin dhe parandalimin e mbidozës duhet të gjykohet Sulkovycha një herë në tre javë. Në qoftë se një rezultat pozitiv i procedurës duhet menjëherë të ndaluar marrjen e vitaminës D.

Kur fëmija merr të vjetër dhe fillon të përdorni të gjitha produktet në dietën e tij të përfshijë ushqime të ushqimit që përmbajnë vitaminë D. Është në qumësht, vezë, peshk yndyror, vezë.
Përmbajtja e vitaminës D në qumështin e nënës dhe përzierjet
Aktualisht, nuk ka mendim të vetëm në qoftë parandalimin e nevojshme të veçantë e rakit fëmijëve të cilët janë të gji.
Disa pediatër besojnë se foshnjat plotë-gjata që marrin mjaft qumësht të gjirit, nuk kërkon mirëmbajtje shtesë parandaluese dhe administrimin e vitaminës D. Por ka një tjetër pamje bazuar në faktin se qumështi i gjirit është vitaminë D pamjaftueshme, kështu që fëmija duhet të jepet doza parandaluese.

Tani përzierje. Sigurisht, prodhuesit u kujdes që në zëvendësuesit artificiale të qumështit të gjirit përmban vitaminë D, megjithatë, shuma e të cilave është (mesatarisht 40-45 IU për 100 ml) nuk është e mjaftueshme. Prandaj, nuk ka vitaminë D shtesë të fëmijës është gjashtë muaj merr vetëm rreth njëzet për qind të nevojave. Përveç kësaj, kjo vitaminë është tretur dobët, kështu që zvogëlohet numri pothuajse dyfishuar.