Si funksionon AIDS


Sindromi i fituar i mungesës së imunitetit të shkaktuara nga infeksioni HIV, i cili mund të hyjnë në trup nëpërmjet lëngjeve të infektuar të trupit (gjaku, limfatike, spermë) kur kontakti të rrezikshme seksuale ose manipulimi i instrumenteve sterile mjekësore.
Si e bën infeksionit HIV?
Virusi i mungesës së imunitetit ka një periudhë inkubacioni, e cila zgjat rreth 3-6 javë. Pas kësaj kohe, në 50-70% të rasteve të fazës akute febrile fillon, i shoqëruar nga:

 • ethe (shpesh më sipër 375 ° C);


 • dhimbje të fytit;

 • dhimbje në nyje dhe muskuj;

 • dhimbje koke;

 • të qenët i përgjumur, gjendje e sëmurë, humbje e oreksit;

 • gunga;

 • vjellje, diarre, të vjella;

 • skuqje e lëkurës, lezionet mukozale;

 • meningjit lëngshëm (jashtëzakonisht të rralla).


 • Për fat të keq, ajo është e lehtë për të ngatërruar simptomat e zakonshme të ftohtë dhe në fillim të HIV-it që janë nonspecific dhe ndodhin 1-2 javë (sa kohë duhet fazën akute febrile varet nga gjendja imunologjike e pacientit).
  Në 10% të rasteve të infektimit me HIV shkon me shpejtësi rrufe, dhe sipas AIDS manifestohet shumë shpejt - zakonisht brenda disa javësh pas infektimit gjendja e pacientit është përkeqësuar me shpejtësi.

  Periudha asimptomatike
  Faza akute febrile ndryshojë periudha asimptomatike kur pacienti të infektuar me HIV ndihet plotësisht të shëndetshëm. Ajo zgjat një mesatare prej 10-15 vjet.
  Në 30-50% të pacientëve faza asimptomatike ndodh menjëherë pas periudhës së inkubacionit.
  Mungesa e simptomave bën të mundur për të udhëhequr një jetë të plotë. Megjithatë, në qoftë se pacienti nuk e dinë statusin e tij ose të saj të HIV-pozitive dhe jo duke ndjekur kushtet e limfociteve CD-4 është injoranca mund të luajnë një shaka mizore.
  Kursi i infeksionit HIV

  Gjatë periudhës asimptomatike, numri i limfociteve CD4 ngadalë në rënie. Kur përmbajtja arritur 200 / ml, flasin e imunitetit. Trupi fillojnë të sulmuar patogjene të infeksioneve oportune (florës patogjene oportune) se një person i shëndoshë nuk është e kërcënuar dhe më shumë - të jetojnë në mukozës dhe zorrët.
  Norma e rënies në numrin e limfociteve CD4 gjithmonë individuale dhe varet nga aktiviteti i virusit. Set infeksionit fazë dhe sa kohë ka mbetur para manifestuar AIDS, mundëson analizën që çdo 3-6 muaj duhet të kalojë çdo pacient me HIV pozitiv (statusi imunitar).

  Forma kryesore e AIDS-it
  AIDS si infektimi me HIV zgjeruar gjetur në burrat dhe gratë në dy forma.
  Për të formuar humbje peshe fillestar është më pak se 10% e mases fillestar. Nuk janë lezione të lëkurës të shkaktuara nga kërpudhat, viruset, bakteret,

 • stomatitit Candida - një infeksion maja e kavitetit oral;

 • herpes - një skuqje të lëkurës dhe blisters kryesisht në bagazhin;

 • flokë goja leukoplakia - pllaka dhe grooves bardha në anët e gjuhës;

 • herpes periodike.


 • Fillimisht, AIDS shfaqet zakonisht gjithashtu në formën e otitis periodike (inflamacion i veshit), faringjit (inflamacion i murit pasme të fytit), dhe sinusit (inflamacion i sinuseve). Si rrjedhën e AIDS-it, këto sëmundje janë kronike dhe të shpeshta.

  Ashpër AIDS
  Humbje peshe në fazën e dytë është më shumë se 10% nga pesha. Simptomat e mësipërme janë plotësuar nga:

 • diarre dhe / ose temperaturë më shumë se 1 muaj;

 • tuberkulozi;

 • toxoplasmosis;

 • infestations zorrëve mjerë;

 • Sarkoma Kaposi;

 • Pneumonia Pneumocystis;

 • limfomat.