Si funksionon Brugada sindromi EKG


Sindromi Bruhadы është një sëmundje që është përcaktuar nga ndryshimet në parametrat electrocardiographic, arrhythmias serioze ventricular, fikët dhe arrest të plotë kardiak. Për të vendosur një diagnozë të besueshme e sindromës, kërkon kritere të detyrueshme: - kriteret për natyrën klinike, të cilat përfshijnë fikët dhe vdekja e papritur; - Kriteret Parametrat electrocardiographic: dridhje ventricular, e drejta pako bllok bllokadën degë, dridhje ventricular ose ventricular takikardi; - Mungesa e ndryshimeve të tjera patologjike në zemër, të cilat mund të shkaktojnë ndryshimin e kritereve të mësipërme. Manifestimi më i rrezikshëm të sëmundjeve që shoqërojnë sistemin kardiovaskular mund të jetë vdekje e papritur. Për të rriturit faktorët që mund të shkaktojë vdekjen e papritur, sipas të sëmundjeve koronare të zemrës dhe infarkt miokardi. Megjithatë, në vitet e fundit ky trend ishte se vdekja e papritur ndodh në një moshë shumë të re, pa sëmundje të dukshme apo infarkt koronare vaskulare. Nuk i nënshtrohen arsye rigoroze kërkimore mundur që shkaktojnë sindromin mënyrë misterioze. Aktualisht nuk ka shprehur në mënyrë të qartë klasifikimin e tyre, dhe nuk janë të përshtatshme për sistematizimin. Probabiliteti rrit vdekjen e papritur në të rriturit në mënyrat e mëposhtme:


- në qoftë se një person i papritur ka humbur vetëdijen për të cilin nuk kishte asnjë arsye shpjegueshëm. Simptomë rënduese kur humbja e vetëdijes është prania në këtë moment takikardi; - Identifikimi i bllokadës drejtën pako bllok degë; - Fikët situatës; - Një tjetër version është abuzimi i alkoolit, posaçërisht ashtu-quajtur "Palenque", e cila rrit yyazytsirnist fikët; - Pra, si për të krijuar faktor trashëguar nga kjo sëmundje nuk është gjithmonë e mundur, çdo duhanpirës mund t'i nënshtrohet zhvillimit sindromi Brugada. Kjo është për shkak të faktit se substanca është nikotina - kotynin që mund të shkaktojë takikardia. Nëse një person është mbajtësi i sëmundjeve të tilla specifike si sindromi Brugada, shenja EKG me diagnoza e tij do të ketë rëndësi të veçantë. Por nuk lë në harresë e pikës se edhe pse EKG dhe ka një vlerë të lartë diagnostike, por shumë pacientë me një diagnozë përfundimtare të këtij sindromi nuk janë gjithmonë ndryshime specifike në kardiogramë. Në Brugada sindromi elektrokardiogramë manifeston si harkuar dhe shalë segment formë lartësi ST. Varësisht se çfarë del эlevatsyonnaya formë segment, ekzistojnë tri lloje të Brugada sindromi EKG me karakteristika të ndryshme: - foto kardyohrafycheskaya që tregon bllokadën drejtën pako bllok degë, segmental эlevatsyey interval ST dhe për të rritur PR; - Elektrokardiogramë zbulon segment эlevatsyyu ST, e cila nuk është e shoqëruar me rritjen e intervalit PR dhe bllokadës drejtë pako bllok degë; - Izoluar PR-interval zgjatjen. Për fat të keq, simptomat e vështirë për të njohur dhe trajtuar një numër të madh të diagnozave pas vdekjes bazuar vetëm në provat indirekte, për ta vënë atë më saktë, ajo është mungesa e përgjithshme ndonjë patologjive kardiovaskulare. Gjendja është e lidhur me këtë sindrom zakonisht fillon të shfaqet në mbrëmje e ndjekur nga rritja e natën vonë, duke sjellë personin në mëngjes nuk mund të zgjoheni. Shtrirë pozicion, e kombinuar me normë të ngadaltë të zemrës, konsiderohet si faktorin më të favorshme për zhvillimin e asynerhyey depolarization, formimin e lezione patologjike të zemrës dhe dridhje ventricular. Ka episode të vdekjes së papritur nëse nuk zbuluar aktivitetin kardiak dhe nuk ka frymë, por për shkak të disa arsyeve një person kthehet në një shtet të ndërgjegjshëm. Sinjali i sindromi Brugada mund të jetë kusht predobmoroka, palpitations zemrës, humbja e papritur e vetëdijes dhe sasi e pamjaftueshme e ajrit gjatë frymëmarrjes. Nëse ka pereduyazyka tregon sindromi Brugada, trajtimi duhet të jetë në një spital. Mjeku në fazën e parë kryen të gjitha hetimet e nevojshme, të cilat përfshijnë hulumtim эndokardyalnoe electrophysiological dhe monitorimin ditor EKG. Më vonë mjeku pacienti lëshohet barnat që janë blockers natriumi kanal që ofrojnë antyarytmyyu kardiak. Na vjen keq, por trajtimi nuk garanton një prognozë të favorshme për shkak të efektivitetit të saj ndryshon vetëm në 30-50% të rasteve. Për shkak të pasigurisë së etiologji saktë të sëmundjes, trajtimi nuk është edhe përjashtojnë vdekje në rininë.