Si ka sëmundjen e Parkinsonit


Për herë të parë në sëmundjen e Parkinsonit u bë i njohur në shekullin e 19. Në këtë kohë, një mjek me të njëjtin emër mbiemër përshkruar simptomat e sëmundjes. Sot, mjekët janë duke bërë gjithçka për të parandaluar dhe ngadalësojnë këtë Sëmundjet tmerrshme. Sëmundja e Parkinson-it, simptomat e cila kategorizohen shumë qartë neurodegjenerative. Jo sqaruar plotësisht shkaqet e vërteta të kësaj sëmundjeje, por argumentojnë se predispozicion gjenetik i rëndësishëm është ende e mundur. Mjekët janë dy lloje të sëmundjes, pra fillor dhe të mesëm. Në rastin e parë sëmundja duket për shkak të predispozicion gjenetik. Ajo duhet gjithashtu të theksohet se në shumicën e rasteve pacientët vuajnë është forma kryesore e sëmundjes. Sa për Parkinsonism mesme mund të them në vijim. Sëmundja manifestohet kundër sëmundjeve të tjera patologjike. Si e tillë, sëmundja ndodh shumë më rrallë. Për të zbuluar sëmundjen e parkinsonit, simptomat e saj duhet të dinë dhe të jenë në gjendje për të përcaktuar. Kështu që ju duhet të bisedoni rreth tyre më në detaje. Si tiparet kryesore të dalluar shkelje të ndonjë koordinimin e lëvizjeve. Gjithashtu mund të ketë disa detyrim, të tilla si në shëtitje, ngadalësia e veprimit. Në një numër të caktuar të pacientëve në dukje këtë tipar si pjesët e trupit duke u dridhur të tilla si këmbët, krahët, mjekër dhe t. Mase E. Madhe njerëzit janë të ekspozuar ndaj kësaj sëmundjeje në moshë të vjetër, dhe pa marrë parasysh nëse ajo është një burrë apo një grua. Getting sëmundje mund të shfaqet dhe do të marrë 50 vjet deri në vdekjen e tij. Në fakt, shumë njerëz të moshuar mund të përjetojnë shenja të caktuara, simptomat identike të sëmundjes Parkinson, pavarësisht nga fakti se ata nuk janë të prirur për sëmundje të tilla dhe plotësisht të shëndetshëm.


Ajo duhet të jetë i kujdesshëm në qoftë se ata përjetojnë këto simptome, ose të paktën një prej tyre. Po, ju mund të shihni se si lëvizja përfundimisht të fillojnë marrjen e ngadalshme dhe të ngadalshëm, dhe vuri në dukje ngurtësi e tyre. Në shumicën e rasteve, ky problem fillon të zhvillohet me dorën e djathtë. Pacienti monitoron se ajo bëhet më e vështirë për të shkruar, dhe të kryejë veprime të tjera. Tjetra, një proces i vonuar-veprimit kalon në të gjithë anën e djathtë të trupit. Si për të majtë, pastaj me kalimin e viteve dhe këtë pjesë të trupit do të jenë të ekspozuar ndaj kësaj sëmundjeje. Kjo mund të ndodhë edhe një kusht, ku muskujt janë mbajtur pezull. Si rezultat i kësaj, pacienti ecën rrumbullakët me shpinën e tij, dhe krahët e tij dhe këmbët vendosur pak. Pas një periudhe të caktuar kohore do të përjetojnë dhimbje. Ndryshimet mund të jenë kontakt dhe të shkojnë. Ajo do të jetë shuffling. Veçanërisht e vështirë në një situatë të tillë një person do të bëjë hapin e parë. Gjithashtu, gjatë shëtitje do të fillojë të humbasë ekuilibrin dhe rënien, ndërsa nuk përjashtohet. Kur pacienti do të jetë në pushim, ajo do të shënohet si duart dhe mjekër të fillojnë të dridhen. Por kur lëvizjet janë duke u zhvilluar. Kur një person i cili ka sëmundjen e parkinsonit, ka pak shprehjeve të fytyrës. Fytyra e tij dukej e ngrirë, kështu që të bëjë atyre disa lëvizje shumë të vështira. Ndryshimet do të ndikojë në gjuhën. Gjatë rozyazyka e pacientëve të tillë nuk mund të kuptojnë gjithmonë fjalët dhe frazat që ai e shqipton. Gjithashtu, ka drooling në rozyazytsi. Mendimi dhe vëmendje janë më të ulëta, por aftësitë e kujtesës dhe intelektuale në fillim të mbetet si më parë. Megjithatë, me ndryshimet e kohës dhe prek. Jo të gjithë pacientët, por shumë vërejtur edhe së bashku me të gjitha shenjat dhe simptomat e depresioni kronik sëmundjes. Njeriu fillon të humbasë interesin në jetë, kjo është si duke shkuar rreth. Përveç kësaj, pacientët mund të përjetojnë simptoma të tilla si kapsllëk, impotencë, flokët dhe ëmbëlsi e lëkurës, problemet me urinim. Ne mund të dallojmë fazat e mëposhtme, e cila është sëmundja e Parkinsonit, një total prej pesë. Faza e parë fillon të mposhtur anën e djathtë të trupit. Pastaj vjen faza e dytë dhe tashmë ndikon në anën tjetër. Faza e tretë është treguar lëvizjet zatrudnennыmy, ndërsa në këmbë ose kur personi është në këmbë. Kur faza e katërt, ajo bëhet e vështirë për të lëvizur pa ndihmë. Trafiku tjetër është gjithashtu i kufizuar. E pra, më në fund, faza e pestë karakterizohet nga fakti se pacienti është i mbyllur plotësisht në shtrat ose në një karrige me rrota. Ndër shkaqet e dukshme të sëmundjeve të tilla mund të identifikojë gjenetike predispozicion dhe moshës ndryshime. Gjithashtu, sëmundja mund të ndodhë si rezultat i ndikimit të faktorëve të kundërt. Kështu, shkaqet e disa sëmundjeve mund të jenë sëmundje që një ndikim të madh në paraqitjen e sëmundjes Parkinson. Ajo ateroskleroza e arterieve te trurit. Sëmundja çon në tru, e cila mund të shkaktojë një situatë ku të gjitha lëvizjet janë të kufizuara dhe skovuyutsya. Parkinson prirur dhe ata që përdorin drogë. Sëmundjet e tumoreve të trurit, encefalit, sëmundje degjenerative mund të jetë shkaku i sëmundjes. Detyra e ekspertëve në trajtimin e sëmundjes është për të reduktuar simptomat e sëmundjes dhe të ndaluar vdes qendër. Për trajtimin e sëmundjeve duke përdorur një medikamente të veçanta dhe përshkrim ofrohen nga mjekësi tradicionale. Ushtrojnë veprimtari të pavarur në këtë çështje nuk mund të jetë çdo gjë duhet të bëhet nën mbikëqyrjen e rreptë të një specialist dhe marrjen e ndonjë medium duhet të miratohet nga një specialist. Shëndeti - është gjëja më e vlefshme se një person ka. Prandaj, ne duhet të trajtojnë atë në përputhje me rrethanat. Shumë probleme mund të parandalohen nëse ju të çojë një mënyrë jetese të shëndetshme. Kështu që ju duhet të kërkoni atë.