Si sëmundje mbinatyrshëm manifestohet në tokë


Sëmundje si mbinatyrshëm manifestohet në tokë mund të gjenden duke vizituar malet, në hapësirë ​​dhe nën ujë, por këto sëmundje nuk janë vetëm ata njerëz që janë në kushte të tilla si ato të ndodhin dhe me të tjerët, ata që nuk ndodhin në hapësirë ​​ose thellë nën ujë.
Një sëmundje e tillë është sëmundje mal, një sëmundje që është manifestuar në rritje në një lartësi prej 2500 metra, sidomos në rritjen e shpejtësisë së lartë, ai mund të jetë në të rënda dhe madje edhe kërcënuese për jetën.
Sëmundje mbinatyrshëm manifestohet në tokë për shumë njerëz të cilët ngjiten ngadalë lart kodrës, sëmundja nuk është shprehur, por me simptomat e dhimbje koke, anoreksi, ose humbje e oreksit dhe të përzier, por kjo sëmundje nuk ka nevojë për kujdes mjekësor, për shkak të se këto fenomene janë të shpejtë.


Por, kur një njeri, pa trajnim, në rritje në një lartësi të madhe, atëherë ajo fillon një sëmundje e vërtetë malor, ajo shkakton ënjtje të mushkërive dhe të trurit, dhe nëse koha nuk është dhënë ndihmë mjekësore, personi mund të vdesë.
Si sëmundje të dukshme mbinatyrshëm, ju mund të shihni sëmundjes lartësi kur të sëmurë dhe ajo është mungesa e oksigjenit, dhe më e lartë një person rritet, aq më shumë ajo ndihet mungesa e tij, një person fillon të marrë frymë më shpesh për të rritur e mungesës së oksigjenit.

Megjithatë, duket dyspnea, takikardia, dhe në të njëjtën kohë, anija fillon të jetë prodhimi nga shpretkë dhe Bone palcë, numri shtesë i qelizave të kuqe të gjakut.
Në një lartësi prej 5000 m, është sëmundje veçanërisht e theksuar mbinatyrshëm, jo ​​në tokë, një person mund të vijë paralizë e qendrës së frymëmarrjes, e cila çon në vdekje.
Trajtimi i sëmundjes lartësi është për të hequr pezullimin, si terapi oksigjeni përdorur, japin medikamente dhe të tjera veprime të sjelljes terapeutik për të rivendosur shëndetin.

Në këtë rast një person merr drogë si diakarb, deksametason për parandalimin e sëmundjes, sëmundje lartësi acetazolamide drogës japin 250-450 mg, dhe droga kalium.
Si rezultat i kësaj, ne mund të konkludojmë se thelbi i sëmundjes malor është decompression, dmth proporcional përzierje gazi presion, të cilat ne frymë përmban jo vetëm oksigjenit dhe substancave të tjera, por kjo ulje e oksigjenit në përzierje me gaz, e cila ndikon negativisht në trupin tonë .
Pra, përmbajtja e oksigjenit në 1000 metra është rreth 20% konsiderohet si normë, por në 3,000 metra përmbajtja e oksigjenit është përgjysmuar, dhe të fillojnë të tregojnë disa shenja të manifestimeve jashtetokesore të sëmundjes, të cilat ne kemi thënë, kjo është dispne dhe kompensues dhe dukuri të tjera.


Në nivelin e 5000 m, tashmë është duke vuajtur, frymëmarrje e indeve dhe personi i parë ndihet eufori, ai zhytet në një situatë kur është indiferencë të plotë, dhe kjo mund të kryejë aktin pa e kuptuar se çfarë po bënte. Ne kemi përmendur tashmë paraliza frymëmarrjes mund të ndodhë dhe personi vdes.
Por të gjitha këto mangësi të vërejtura gjatë të përpjetën e njeriut në mal, mund të përdoret në jetë dhe kjo është se si. Njeriu është, ashtu-quajtur hapësirë ​​vdekur mes trake dhe bronke, ka shumë pak ajri është duke lëvizur, dhe shkëmbimi në alveole është vetëm për shkak se njerëzit nganjëherë nuk kanë mjaft për të.

Prandaj shpikur një pajisje përmes të cilit ju mund të përkryer të stabilizuar frymëmarrjes në të gjitha është një celularin e thjeshtë që janë në gojën tuaj dhe të marrë frymë, është në rritje hapësirë ​​të vdekur dhe trupi merr më shumë ajër dhe të rregulluar punën e saj, trupi mobilizon të gjitha pronat e saj mbrojtëse, duke rezultuar në shërim sëmundjet.
Sëmundje tjetër jashtëtokësor, por ajo është e lidhur me zhytje të njeriut në thellësitë e detit ose të organeve të tjera të ujit, ndërsa një person mund të fillojë dhomëz për punime nënujore, apo sëmundje decompression dhe kjo ndodh kur mbushje azotit të indeve të trupit.


Për zhytës të mund të punojnë në thellësi, frymëmarrja e ajrit ai shërbeu nën presion, dhe presionin e ajrit furnizuar, përshtaten ulje dhe oksigjen, në këtë rast e shpenzuara për proceset fiziologjike në trup, gaze të tilla si hidrogjeni, heliumi dhe azotit, mbeten të shpërbëhet në gjak.
Kur njerëzit të rritur në sipërfaqe, ai duhet të kalojë të gjitha fazat e nevojshme të decompression, nëse ky proces është ndërprerë, atëherë presionin ndryshimin e shpejtë të jashtëm në gjak formuar flluska të gazit, i cili shkatërron muret qelizore dhe enët e gjakut.

Kjo bllokon rrjedhjen e gjakut që mund të çojë në paralizë, sidomos nga gjymtyrë të ulët, si dhe në rastet më të rënda, vdekjen.
Arsimimi flluska në enët e gjakut, ose emboli ajri, e cila është e shprehur në mbyllje vaskulare e flluska e ajrit, e cila çon në pasojat më të paparashikueshme. Proceset e njëjta mund të jetë e gjatë procedurave mjekësore, të tilla si injeksione.
Nëse ajri mbetur në shiringë, hyn enët e gjakut, ajo mund të zakuporytysya vakum, dhe ajo do të jetë e njëjtë emboli ajri, sëmundje decompression si në, sidomos kur ajri hyn enët e vogla.


Rreziku i tretë që e pret njeriun në peshës, është kur një person merr në hapësirë, veçanërisht astronautët, çfarë është ky rrezik, dhe se si mbinatyrshëm sëmundje manifestohet në tokë?
Fakti që astronautët ndërprerë sistemin musculoskeletal, dhe veprimin e microgravity tek njerëzit, ajo redukton aftësinë shtrëngohet të fibrave muskulore dhe kështu ka kullimin e kalciumit nga kockave, e cila çon në një rënie në densitetit të kockave dhe mund të zhvilluar urolithiasis, sëmundja kështu mbinatyrshëm manifestuar në tokë.

Proceset e tilla humbje kalcium, duke çuar në thyerje spontane kur astronauti 4-5 muaj prapa në tokë, kalcium leaches pabarabartë, por me shumë të eshtrave që formojnë nyjeve, ajo është në ato zona që janë duke përjetuar më i madhi në ngarkesë tokë.