Sekretet Cycling e një trajnim të suksesshëm


Cycling - nuk është vetëm mjet miqësore me mjedisin të transportit, por edhe për të mbështetur trupin tuaj në formë të madhe. Por, për rezultatet më të mira, nuk kanë një udhëtim për të punuar dhe mbrapa. Në kushtet e ngarkesës së punës, biçikletë dobishme për sistemin kardiovaskular sesa vraponte për sport. Dhe sot ne e konsiderojmë përbërësit thelbësorë të trajnimit të suksesshëm në biçikletë.


Një shumëllojshmëri të ushtrimeve


Një nga faktorët më të rëndësishëm në programin e zhvillimit të klasave të këtij diversiteti. Nëse keni kryer të njëjtin ushtrim nga dita në ditë, trupi së shpejti përshtatet dhe përparimi do të ndalet. Duke ndryshuar ushtrimet ju lejon trupit për të zhvilluar muskujt në nivele të ndryshme në të njëjtën kohë.


Së pari ju duhet të keni një ose dy udhëtime një ritëm të shpejtë. Kjo do t'ju lejojë të përgatisin një bazë për udhëtime. Puna intensive për 20-25 minuta duhet të ndihmojnë trupin tuaj të përshtaten me acid laktik, në mënyrë që më vonë, kur përshpejtuar ritmin e punës që ju nuk do të merrni lodhur në mënyrë të shpejtë.
Të paktën një herë në javë stërvitje duhet të zgjasë më shumë se zakonisht për të ju ndihmojë të zhvillojnë qëndrueshmëri. Kjo nuk është vetëm e mirë për shëndetin, por edhe japin trupit një pushim në mes workouts intensive. Ju vetëm duhet të shkoni me një shpejtësi të rehatshme të 45-60 minuta. Shumë të vonuar këtë trajnim nuk është e nevojshme, nëse nuk përgatiten për udhëtime të gjata. Por vini re se trajnimi tepër gjatë durim do të sjellë lodhje dhe keni nevojë për kohë për të shërohem.


Dhe, sigurisht, është që të shtoni një ose dy trajnime sprint. Ata ka shumë ndikim në formën tuaj. Sprint në këtë rast do të thotë 30 sekonda për një minutë ngarkesë shumë e rëndë. Atëherë është e nevojshme për të marrë një pushim të shkurtër prej 2-3 herë kohës sprint, dhe të përsëritur përshpejtim. 6-12 repetitions dhe objektivat mund të konsiderohet përmbushen.


Pjesa tjetër e duhur


Pjesa tjetër është po aq e rëndësishme për progresin tuaj se ngarkesës. Nëse ju nuk i japin trupit të shërohen, trajnimi vetëm shter muskujt tuaj.

Ditë edhe e parapara të pushimit në planifikimin duhet të marrë parasysh trajnim tjetër që ju bëni. Nëse ata kërkojnë përpjekje të konsiderueshme fizike (p.sh. peshëngritje), është e nevojshme për të lehtësuar një mësim të vogël për të shmangur overtraining.


Shto elementin e energjisë


Elementi i mirë-projektuar fuqi në trajnim do të ju ndihmojë të përmirësuar performancën tuaj dhe ndoshta edhe të shmangur dëmtimin si muskujt dhe gjymtyrët do të jetë më mirë i përgatitur për të stresit. Veçanërisht i kushtoj vëmendje të një çekuilibër të mundshme të muskujve. Për shembull, në qoftë se sheshi e jashtme që ju të fortë e brendshme, ju ndoshta dëshironi të rregulluar këtë. Në çdo rast, bilanci drejta e muskujve do t'ju shpëtojë nga shumë probleme në rrugë.

Kryesisht i kushtoj vëmendje të galiç, shtypi stol në një stol të Ushtrisë stol, deadlift dhe ushtrime themelore për të zhvilluar muskujt e barkut. Këto muskujt janë përdorur intensivisht sidomos gjatë çiklizmit stërvitje.


Përdorimi shpatet


Një tjetër lloj ushtrimi që duhet të përfshijë në programin e saj - ushtrime duke përdorur një rrugë të pjerrët. Ata do të ndihmojë në forcimin e quadriceps dhe për të përmirësuar aftësinë tuaj për të përdorur oksigjen. Gjeni një mënyrë që në thelb shkon deri dhe të hapë një kurs mbi të. Gjatësia e udhëtimit duhet të rritet gradualisht, dhe ju do të keni asnjë problem për të kapërcyer të gjithë rrugën për të shtuar në ushtrimet dhe sprints.Trajnim për çiklizëm


Nëse ju jeni të trajnimit për të marrë pjesë në një garë të ciklit, ju duhet të lidhin ushtrimin tuaj atë. Mundohuni të zgjidhni rrugën më të ngjashëm me atë në të cilën ju keni për të shkuar në garat. Një faktor i rëndësishëm këtu do të jetë lartësia në të cilën ajo është e vendosur. Sa më i lartë udhë - aq më e vështirë do të jetë për muskujt tuaj duke zvogëluar sasinë e oksigjenit në ajër.


Ushqim


Ashtu si me çdo trajnim, të ushqyerit e duhur luan një rol të rëndësishëm. Para se të workouts të gjatë në kursin mesatar nuk do të ligët në ushqime të pasura me karbohidrate, kryesisht për shkak se muskujt do të përdorë yndyrë si lëndë djegëse. Megjithatë, karbohidratet janë djegur dhjamin e lehtë dhe ju mund të përfshijnë ato në dietë për të dhënë trupin tuaj të zgjedhur burimin më të mirë të energjisë.

Nëse jeni duke planifikuar një sprint, atëherë trupi juaj mund të përdorin vetëm karbohidratet, në mënyrë të sigurt që të përfshijë ato në ushqim para se të ushtrimit.
Dhe të jetë i sigurt për të i kushtoj vëmendje të ujit. Edhe dehidrimi i lehtë mund të zvogëlojë seriozisht efikasitetin e trajnimit, për të mos përmendur fizikisht prekshme pasojat e tij. Gjatë udhëtimeve të gjata gjithmonë të marrë një shishe me ujë ose një zgjidhje balancimi elektrolite për të rivendosur rezervat ujore të trupit, si dhe nivelet e kaliumit dhe natriumit.


Në vend të përfundimit


Nëse ju doni të bëni këtë verë për të përmirësuar shëndetin dhe pamjen e tyre - të jetë i sigurt për të provoni