Ushtrime për abs dhe muskujt e murit të barkut mëparshëm


Dobësimi i muskujve të murit të barkut mëparshëm bën jo vetëm figurën shëmtuar, por mund të shkaktojë kërthizës, inguinale, hernie femurit. Për të forcuar muskujt e barkut muskujve të gjetur ndihmë ushtrimet tuaja të forta të veçanta fizike.
Në të trajnuar në mënyrë sistematike, njerëzit e zhvilluara fizikisht natyrore hendeku fiziologjike në muskujt e barkut të mbuluara në mënyrë të sigurtë, duke përjashtuar mundësinë e formimit të hernie humbjes SAC në organet e tij të brendshme. Ushtrimi për shtyp që ne ofrojmë, ne i këshillojmë të kryejnë shumë gra lindjes, të moshuarit - se të gjithë ata me të dobësuar muskujt e barkut mur. Ushtrimet ndihmojnë për të forcuar muskujt dhe të drejtpërdrejta zhdrejtë e murit të barkut, ajo aparat musculo-ligamentous, duke rritur lëvizjen e diafragmë.


Zakonisht, mjekët rekomandojnë për të kryer ushtrime të ngjashme pas operacionit të organeve të barkut. Ata aktivizuar qarkullimin e gjakut në plagë, për të përmirësuar postoperativ lëvizshmërisë mbresë, të parandalojë zhvillimin e pneumoni congestive, bronkit, dhe kështu kollë padëshiruar.
Si para dhe pas operacionit për të shmangur heqjen e objekteve të rënda. Ngarkesa ju jeni që mbante në duart e tyre, nuk duhet të kalojë 4-5 kg. Vendoseni veten në shpatet e mprehta, squats thella - nëse hernia kundërindikuar.

Duke filluar nga klasa, sidomos pas një operacioni, duhet ushtrimet 123 456 8. Dy muaj mund të përfshijnë ushtrime komplekse korrik 9 dhe dy muaj në shëndet të mirë - stërvitje 1011. Gjashtë muaj më vonë tashmë lejohen të kryejnë tërë kompleksin.

Kompleksi i propozuar duhet të kryhet të paktën 3 herë në ditë: një herë para mëngjes dhe më pas një 15.2 orë pasi të hahet. Për Klasat duhet huyazykay fashë elastike (qep përfundon për të marrë një gjatësi prej 40-50 cm lak) topin mjekësi peshon 1-3 kg, me çanta rërë (50x20 cm) peshon 1 2 dhe 3 kg, dhe pranga-peshimit (18x10 cm) që mund të qep me pëlhurë të dendura dhe të mbushur me rërë. Të gjitha ushtrimet përsëritur 3-4 herë.Ushtrime përbërë MODELI


Shtrirë në anën tuaj të majtë
1. Seksioni VI -. Këmbët nderura në gju dhe hip joints, dora e majtë nën kokë u largua së bashku me bagazhin. Frymë; gjatë tym marrë këmbën e djathtë prapa, gradualisht rritjen e amplitudë të rrëmbimit dhe përkulje kënd dhe krahun e djathtë përpara.
E njëjta gjë në anën tjetër.
Shtrirë në shpinë
2. I. n -. Këmbët drejt, krahët përgjatë trupit. Një qese e rërës (1 kg peshë në fillim, pastaj 2-3 kilogram) të vënë në krye të stomakut. Gjatë mbytje, fryrë barku, të heqë qese mund të jetë më i lartë nxjerr ulur atë ndoshta poshtë. Pra, duke i shtyrë qese në bark të ulët.

3. I. n -. Një vend këmbët pak, bëj ato në gjunjë, armët prirje në bërryla. Frymë; gjatë tym, duke tërhequr në këmbë, supet dhe bërryla, të rritur dhe legen të ulët.
4. Seksioni VI. Duart në anët tuaja, këmbët së bashku. Alternuar, ngre këmbët drejt në një kënd prej 45 °. Frymëmarrja është arbitrar.
5. VP. Same. Rritur të dy këmbët kënd të drejtë në 45 °. Frymëmarrja është arbitrar.
6. VP. Same. Forcuar në koeficient ankles këmbët, të heqë të dy këmbët drejt.
Frymëmarrja është arbitrar. (Fillimisht pesha peshuar 200 gramë, çdo shtatë ditë, duke shtuar ato në 100 gram e rërës, të sjellë peshën e tyre në 600-700 gram).

7. I. n -. Këmbët drejt, krahët përgjatë trupit, këmbët fikse. Frymë; ulen, përkulem përpara, duke ndihmuar duart e lëvizjes shtrirë - nxjerr.
8. Seksioni VI -. Këmbët drejt sup-width larg divorcuara, krahët përgjatë trupit. Lëviz kaloi këmbët drejt, e drejta mbi majtë, pastaj u largua mbi të drejtën ("gërshërë"). Frymëmarrja është arbitrar.
9. I. n -. Këmbët drejt, të vendosura në kyçin e këmbës me një lak elastike fashë, të armëve në anët tuaja. Frymë thellë; gjatë tym pak ngrejë këmbët dhe, më shtrihen fashë, holluar ato.

Ky ushtrim jo vetëm që forcon muskujt e barkut, por edhe trajnon muskujt e këmbëve, sidomos kofshët, e cila është e rëndësishme për parandalimin e hernie femurit.
10. I. n -. Këmbët drejt sup-width larg divorcuar, krahët përgjatë trupit. Stop kapur topin mjekësi dhe të mbajë të ngritur në një kënd 15-20 °.
Ulur në dysheme
11. I. n -. Këmbët drejt, këmbët fikse, duart pa lënë jashtë. Frymë; gjatë tym shpjegoj trupin prapa.
Ulur në një karrige
12. I. n -. Këmbët bashku, krahët pergjate trupit. Thellësisht thith, ngre dorën e djathtë; gjatë tym kthesë në të majtë. E njëjta mënyrë tjetër.

13. I. n -. Lean përsëri në karrige e tij, duart e tij të marrë postin e tij. Frymë thellë; gjatë tym, duke u mbështetur në duart dhe këmbët, të heqë legen.
14. I. n -. Këmbët së bashku, duart janë ulur. Frymë thellë; gjatë tym tërheq një dhe pastaj këmbën tjetër në bark dhe gjoks.
15. I. n -. Vendi këmbët pak më të gjerë supet, duart në rripin e tij. Frymë thellë; gjatë tym përkulem përpara, duart alternuar tërhequr sock është e drejtë, atëherë këmbën e majtë; ligët përpara për të marrë në duart brushat kat.

Qëndrimi
16. I. n -. Këmbët së bashku, duart të marrë karrige. Frymë thellë; gjatë tym marrë një këmbë drejt e djathtë në anën e pasme. Njëjtë me këmbën tjetër.
17. I. n -. Qëndroni në këmbën e majtë, pak prirje në gjunjë djathtas, majtas dorën për të mbajtur në karrige e tij. Frymë thellë; gjatë tym rrotullohen vendosur këmbën në gju djathtë, pastaj u largua. Njëjtë me këmbën tjetër.
18. I. n -. Këmbët shpatull width larg, duart në rripin e tij. Frymë; nxjerr trupi kthehet djathtas, majtas.
19. I. n -. Këmbët e gjerë për të vendosur duart prapa kokës në kështjellë. Supet në dorë, kokën mbrapa, të marrë një frymë; gjatë ngadalshëm nxjerr maksimalisht të reduktuar bërryla, ulin kokën dhe të ligët përpara.

20. Duke ecur për 10 minuta; 2-3 hapa thith, hapa nxjerr 4-5; duke ecur me kthen trungu (nxjerr) majtë dhe të djathtë; hap majtë këmbë përsëri ashpër bust në të majtë, ndërsa goditje të majtë të dyja duart. E njëjta e drejtë.
Pas ushtrimi është e dobishme për të bërë një stroking lehta (clockwise) bark, dhe pastaj fshij këshilla e gishtat tuaj të mbyllura.