Ushtrim kompleks në fitball Shtatzënë


Qendra moderne palestër dhe shkolla të shumta sportive dhe klubet ofrojnë një gamë të gjerë të trajnimeve të ndryshme. Sot, formësimin dhe gjimnastikë thjeshta shkuar nga buzë rruge. Sot po fiton popullaritet në rritje në përdorimin e trajnimit të pazakontë të pajisjeve sportive. Dhe qasja është e bazuar në unikalitetin e pronave të dobishme të vetë objekteve. Një nga këto objekte për të ndihmuar në forcimin dhe shëndeti mbështetje është fitball gjimnastikor top. Vendlindja e tij e konsiderojnë Zvicrën. Ushtrim kompleks në fitball Shtatzënë - temën e artikullit.


Historia e këtyre qëllimeve është i rrënjosur në 50 vitet e fundit përgjithmonë. Doktor-fizioterapisti nga Zvicra me emrin zhvilluesi Susan Klein Fohelbah ishte grup të caktuar të ushtrimeve në fitball, të cilat janë përdorur për rehabilitimin e fëmijëve me sëmundje paralizë cerebrale. Përparësitë e tridhjetë vjet shumta këtë simulator janë vlerësuar jo vetëm mjekët, por edhe specialistë nga institucionet sportive. Atëherë e tërë bota e njohur fenomenin e-top feetball, e cila u bë në dispozicion për të gjithë, jo vetëm në qendrat sportive, por edhe në shtëpi. Topa të mëdha ofrojnë shumë mundësi për të dy gratë dhe burrat, dhe madje edhe për fëmijët e vegjël. Edhe gratë shtatzëna nuk janë përjashtim, ata gjithashtu mund të angazhohen në ekzekutimin e ushtrimit të ndërlikuar në fitball.


Fitball quajtur top i madh i projektuar për ushtrime gjimnastikor dhe seanca terapi fizike, funksioni kryesor i të cilave është shkarkim nyje. Madhe top dhe burime nëpërmjet materialit të veçantë elastike të cilat ajo është bërë. Ushtrim kompleks në fitball janë ideale për njerëzit që vuajnë nga venat me variçe dhe osteokondroza ndryshme dhe artritit. Sport mbi topa të mëdha të dobishme për muskujt mbrapa dhe gjendjen shpinë, të forcojë një lajm i mirë. Top elastik elastike krijon një dridhje të veçantë, duke siguruar efekt analgjezik, normalizimin e traktit gastrointestinal, mëlçinë dhe veshkat.


Përveç kësaj për të qenë stërvitje e madhe në topat nuk janë vetëm të mirë ndikojnë në muskujt e tërë trupit, por krejtësisht të djegur yndyrë të tepërt për shkak të konsumit të madh të kalorive. Fitbol përkryer uplifting, heq stresin dhe tensionin. Kjo ndodh për një arsye, dhe për shkak të luhatjet dhe valët e gjeneruara gjatë pushtimit në topin dhe që kalojnë nëpër shpinë të njeriut e cila përcjellë mesazhe pozitive nëpër shpinë të trurit. Në fitball shumë të dobishme dhe të rrimë mbi topin, ajo ndikon pozitivisht sjellje. Ulur mbi topin, personi fillon të padashur të mbajtur ekuilibrin dhe të vijë i drejtë mbrapa. Mjekët rekomandojnë pacientët të cilët iu nënshtrua operacionit në shpinë të tij, ushtron mbi topin, ai forcon muskujt dhe përmirëson gjendjen e përgjithshme.


Kohët e fundit, gjithnjë e më shumë mjekët rekomandojnë shtatzëna gratë gjimnastikë në fitball. Ajo përmirëson ndjeshëm shëndetin e grave dhe është një mjet për shtetin lehtëson shtatzënë gjatë lindjes. Specialistët shumë spitale lindjes në Evropë bëri thirrje për lindjen fitball topin. Gjatë ushtrimeve mbi topin, ai aktivisht i mbështetur legen në lëvizje, e cila lehtëson spazma dhe dhimbje në ijë dhe të ulët mbrapa. Fitbol ndihmuar nënat bartin luftën.

Pavarësisht nga karakteristika të ndryshme pozitive, topa janë edhe contraindications, kështu që gratë shtatzëna duhet të jetë qasja e kujdesshme për ushtrime në topin. Ushtrimet në topa të mëdha kërkon një përgatitje paraprake, përveç gruaja për klasë për të monitoruar gjendjen e shëndetit. Nga contraindications mjekët dallojë probleme të ndryshme gjinekologjike si kërcënimin e abort, lokacioni fetusit gabuar, dhe sëmundjet kronike të tilla si sëmundje të zemrës, dështimi i veshkave. Çdo grua shtatzënë para se të fillojnë të ushtrojnë në fitball, duhet të konsultoheni me një mjek.


Nëse mjeku gjen ka contraindications, gratë shtatzëna merren me fitball duhet ende të jetë i kujdesshëm. Pavarësisht nga shtatzënisë, duhet të bartë barrën e kujdesit. Sidomos në qoftë se shtatzënia ju admiruar sportive dhe palestër vizituar rrallë, ajo ushtron mbi topin më të mirë për të kaluar në tremujorin e dytë apo të tretë. Por pas 7 muaj e ngarkesës duhet të reduktohet dhe minimizohet. Nëna shtatzënë duhet të kujtojmë se ata nuk janë të përshtatshme për të rregullt fitball programit stërvitje dhe duhet të përdorin një të veçantë, të dizajnuara për gratë shtatzëna.


Përveç kësaj, është e dëshirueshme për të kryer ushtrime të tilla në prani të trajnerit që do të përshtaten punësim. Grua shtatzënë para trajnimit në topa të mëdha duhet të kontrolloni me gjinekologun tuaj, nuk ka contraindications. Ndikimi pozitiv i topit të madh të materialit elastik mbi gjendjen e grave shtatzëna është ndikimi i saj në përmirësimin e fleksibilitetit, elasticitetit të muskujve që punojnë në punë. Fitbol mund të jetë e domosdoshme gjatë lindjes. Ulur mbi topin gjatë punës mund të lehtësojë në masë të madhe dhimbje dhe lirimin e tensionit nga muskujt e legenit dysheme.