Një grup i ushtrimeve yoga për gratë shtatzëna


Çdo ditë duke bërë këtë kompleks të thjeshtë yoga, ju mund të shmangur toksicitetin, të gjejnë aftësitë e duhura dhe të marrë frymë thellë, i cili në fakt ndikon metabolizmin dhe për të parandaluar uria oksigjenit të fetusit. Ju do të mësojnë për të menaxhuar grupe të ndryshme të muskujve, të mira për trupin e përgjithshëm dhe është përgatitja e shkëlqyer për lindjen e fëmijës. Një grup i ushtrimeve yoga për nevojën shtatzënë çdo grua shtatzënë.
Zgjidhni një kohë të përshtatshme, kur ju mund të përqëndrohen plotësisht në ndjenjat e tyre dhe të ndjehen gëzimin e momentit - pa nxitim, përpjekje nxitim. Ajo është e mirë për të bërë një sërë ushtrimesh, yoga për gratë shtatzëna në mëngjes, jo më bosh, por jo në një stomak të plotë. Keep up workouts gjatë muzikë të qetë, dhomë të ventiluar, sepse ajri i freskët është e nevojshme t'ju më shumë se kurrë! Qarkullimi i zgjeruar do të jetë me dobi të madhe jo vetëm ju, Noeu baby. Një hap i rëndësishëm është përshëndetje profesionin dhe humor. Të ndjehen vendin ku jeni, tingujt, aromat, realizojnë rrethinat e tyre dhe i uroj atij paqe dhe mirësi. Pastaj ndjehen të veten, trupi juaj, fëmijë dhe mentalisht t'ju them se pse mësimi i sotëm. Kështu që ju të shpjegojë fëmijës tuaj që ju do të bëni tani.Gjithë kohës duke parë frymën e tyre - një fije pafund në të cilën janë të ndjeshëm lëvizjet tuaja. Ajo duhet të jetë e butë, të lehta dhe të qetë. Sa më shpejt që të vëreni se zbylosya frymëmarrja ishte përhershme - një tjetër: kjo do të thotë që ju të bëhet e tensionuar, dhe kështu humbur fuqinë dhe energjinë. Ritmi më të relaksuar e frymën tuaj, aq më mirë do të ushtrojnë në të gjitha aspektet: fiziologjike, emocionale dhe mendore. Së pari, fshij duart e tij, duke u fokusuar në të nxehtit në mes të duarve tuaja, dhe pastaj kjo ngrohje dhe vëmendje besojë lodyzhok, gjunjë, hips, wrists, bërryla, nyje sup, mundësisht në rend nga toka në qiell, joints fërkim në një lëvizje rrethore. Kjo do të ju inkurajojmë, do të nxisë lëvizjen e gjakut dhe limfatike.


Qëndroni drejt, këmbët në flakë 90-100 cm. Ngritja duart tuaja, përhapjen e tyre përveç në nivelin e shpatullave me pëllëmbët poshtë dhe të mbajë paralele në dysheme. Kthejeni këmbë të djathtë 90 ° në të djathtë dhe pak majta në të djathtë, duke e mbajtur këmbën e majtë të shtrirë dhe të tensionuar brenda gju. Bust në të djathtë, Sillni dorën e djathtë për të kyçin e këmbës së djathtë. Nëse është e mundur, plotësisht dorë vë në dysheme, dhe në qoftë se është e vështirë, atëherë Merrni përparësi të bllok të veçantë të ndërtimit. Draw dorën tuaj të majtë në mënyrë që të vazhdueshme të drejtën linjë shpatull dhe zgjat bust. Në këtë pozitë, të bëjë ciklet më të rehatshme të frymëmarrjes (1 cikli - thith-nxjerr), duke gëzuar rrugën "zbuluar" trupin tuaj dhe të kthehet në pozicionin e fillimit. A kam të gjithë të njëjtën gjë për këmbën tjetër. Qëndroni drejt, këmbët në flakë 130-150 cm. Vendos duart tuaja mbi bel, butësisht shtrirje këmbën tuaj, duke tërhequr kupë lart. Nxjerr dhe nahylysya më të ulët, duke i vënë duart në dysheme.


Jo kënd zgjeruar anësore
Qëndroni drejt, bëni frymëmarrje dhe përhapet këmbët tuaja përveç më të gjera se sa grupin e mëparshme të ushtrimeve yoga për gratë shtatzëna (120-135 cm). Merrni dorë për dore për të nivelit sup me pëllëmbët poshtë, të sjellë këmbën e djathtë në të djathtë nga 90 °, dhe u largua në 60 °, bëj këmbën e djathtë në gju në një kënd të drejtë në mes të kofshës dhe dysheme. E djathta vë në katin e në brendësi e këmbë të djathtë, tërheq krahun e majtë mbi veshin e majtë, duke zgjeruar kokën lart. Përsëriteni 7 herë (dhe mënyra të tjera).

Jashtë promovon intensive shtrirë muskujt gjoks

Qëndroni drejt, pëllëmbët bashkohen prapa dhe të mbajnë supet dhe bërryla mbrapa. Për lehtësinë tuaj, ju mund të përdorni një peshqir apo rrip. Organizoni këmbë për 90-100 cm, rrotullohen bust tuaj të djathtë. Këmbën e djathtë ishte sjellë në 90 ° në të djathtë, duke mbajtur gishtërinjtë dhe thembra në përputhje me bust, dhe u largua në 75-80 ° në të djathtë, që shtrihen dhe lodhje gjurin e saj. Pastaj nahylysya përpara, duke tërhequr prapa dhe zgjerimin e qafës. Ju gjithashtu mund të përdorni të qëndrojnë në formën e blloqeve (vendi duart mbi të). Nëse nuk blloqe, ju mund të marrë një turrë librash. Përsëriteni 7 herë (dhe mënyrë tjetër), shikuar frymë.


Kjo sjellje është një kompleks ushtrime yoga për gratë shtatzëna të vërtetë kujton potyahyvayuschuyusya qen: kokën dhe putrat e përparme të ulura dhe këmbët e prapme up. Qëndrimi i parë në mënyrë që pëllëmbët janë vendosur në mënyrë rigoroze sipas supet dhe gjunjë nën eshtrat e legenit. Pastaj, shikuar thith qetë dhe nxjerr frymë, butësisht heqë gjunjët tuaj off dysheme dhe butësisht Draw hips bark - në mënyrë që pjesa e prapme ishte e sheshtë dhe të zgjatur në shpinë. Gradualisht, shkoni në gjatë ushtrimit shpjegoj këmbët, duke çuar ata stomak. Është e rëndësishme për të ushtruar shtrihet prapa drejt, në mënyrë që këmbët mund pak mënjanë dhe vendosur në gjunjë (në varësi të lëvizshmërisë tuaj në klasa ditë). Qëndroni në këtë pozicion për disa cikle të frymëmarrjes, atëherë tym ngadalshëm të bëjë një hap përpara dhe ngadalë, ngadalë zgjohem.


Ushtrimi upavishta
Në këtë asana këmbët shtrihet në një kënd mpirë në një pozicion ulur. Uluni drejt, këmbët dhe duke tërhequr ata larg. Sa më shumë që të jetë e mundur, aq sa mundeni, rritet distanca midis këmbët tuaja. Këmbët duhet të jetë pingul në dysheme dhe këpucë me majë që synon drejt deri. Duart vënë në gjunjë e tij, drejt shpinë. Bëni stërvitje në këtë pozitë disa cikle të frymëmarrjes, atëherë ju mund të përpiquni të bëj më të ulët. Është e rëndësishme që ju të sjellë kënaqësi asana, frymëmarrja ka mbetur e qëndrueshme, dhe drejt shpinë. Mbani hips nuk janë të prerë nga dyshemeja. Hip rezulton të mos refuzojë këmbë në anën.