Ushtrime të dobishme kur intervertebral disk zgjatje


Na vjen keq, askush nuk është i sigurt nga sëmundja. Rreziku më i madh është pikërisht ato sëmundje që zhvillimi i hershëm janë të fshehura, dhe pas zbulimit të tyre vështirë për të trajtuar.

Për fat të keq, shumë njerëz mbajnë sëmundje e fshehur dhe nuk mund të para-përcaktuar. Aty janë ato që rezultojnë nga sëmundje të tjera, dhe për këtë arsye vështirë për të trajtuar. Për më tepër, lëndim, dëmtim dhe shëmbjet në pamje të parë mund të duket i padëmshëm. Në fakt, disa lëndime të mund të bëhet një burim i sëmundjeve kronike, të cilat janë duke u ndjerë gjatë gjithë jetës së pacientit.Në mesin e sëmundjes së fituar është shumë e zakonshme zgjatje intervertebral disk. Ky fenomen është evident në rastin kur disku intervertebral bulges jashtë dhe ruajtur brenda shtyllën kurrizore. Nëse ju e kuptoni, atëherë gjendja e njeriut në praktikën mjekësore vepron si në fazën fillestare të formimit të hernia intervertebral.

Zgjatje disk nëpër tri faza kryesore në procesin e zhvillimit. Në fazën e parë ka sulme akute e dhimbjes. Dhimbje provokuar çara në strukturën fijor rrjet i disk fillon të ndryshojë. Hapi i dytë është të fryrë disk 2-3 mm. Dhimbja është më e keqe dhe e bën të përhershëm. Faza e tretë të përzënë më shumë bulges. Ka një thyerje të unazës fibroze, i cili nga ana e tij të çon në formimin e hernie zgjatje. Me këtë foto rritet dhimbje, nuk ka mpirje, gjendja e përgjithshme e pacientit përkeqësohet.Në fillim të sëmundjes pacienti mund të shqetësojë një dhimbje të lehta dhe të paqëndrueshme në rajon mesit. Natyrisht, shumë pacientë gjejnë asnjë vëmendje parimor të paguajnë për këto simptoma, duke besuar se një gjendje e tillë mund të jetë rezultat i ushtrimit, shtrihen, lëvizjet e papritura dhe të tjerët. Këto konsiderata detyrojnë pacientin të shtyjë shkuar te mjeku për identifikimin dhe përcaktimin e shkaqeve të vërteta të dhemb shpina. Megjithatë, dhimbja fillon të përkeqësohet për shkak të faktit se sëmundja përparon.

Kur diagnoza e vonuar dhe trajtimi i duhur i sëmundjes kronike merr dhe shkon në fazën e ardhshme - hernia intervertebral. Përveç kësaj, pacientët mund të ndjekin të tjera, simptoma të jo më pak të rëndësishme. Kryesore zgjatje simptomat disk duket si paroksizmal apo dhimbje dhemb në qafë, mbrapa, gjoks, mbrapa dhe dhimbje koke, marramendje, zhurmës dhe tingëllim në veshët, vizionin e paqartë. Dhimbje mund të shoqërohet me mpirje e gishtat, duart dhe këmbët dobësisë dhe përkeqësimit të gjendjes së përgjithshme.


Hapi më i rëndësishëm është diagnoza e duhur dhe trajtimi i hershëm i sëmundjes (lokale dhe komplekse). Trajtimi mund të përfshijnë ilaçe dhe kirurgji. Ndodhin kaluar vetëm në raste ekstreme, sëmundje të rëndë, kur pacienti nuk mund të lëvizin dhe dhimbja është e përhershme. Për pjesën më të madhe, përdorur trajtim konservativ, i cili ka për qëllim heqjen e dhimbje, ënjtje dhe rivendosjen e funksionin kurrizore.

Faza kryesore ne trajtimin konservativ janë ushtrime në zgjatje. Megjithatë, duhet theksuar se të gjitha ushtrimet janë emëruar vetëm nga mjeku dhe e bëri praninë e tij. Vetë-trajtim në raste të tilla është rreptësisht e ndaluar, si mund të përkeqësojnë më tej gjendjen e pacientit dhe të sëmundjes për të kandiduar. Më poshtë janë shembuj të ushtrimeve, kur zgjatje intervertebral.
Ekstrakt në një bord të prirëPër këtë ushtrim duhet të marrë një bord të gjerë dhe të sheshtë. Për një prej tokës bashkëngjitur gjatësinë e saj rrip prej 50 cm. Një avantazh i bordit duhet të jetë i instaluar në një lartësi prej rreth 100-120 centimetra mbi dysheme. Pacienti duhet të shtrihen në barkun e tij ose mbrapa bord, dhe duart duhet të lëvizë në rrip i trashë pëlhure në mënyrë që brezi fikse sup dhe sqetull. Ekstrakt duhet të jetë pa dhimbje dhe kryhet çdo ditë për 10-15 minuta.

Ekstrakt me anim përpara. Ky ushtrim kërkon që pacienti të hedhur poshtë në barkun e rezistencës, ndërsa lartësia duhet të jetë në gju. Si mbështetje mund të shërbejë si një stol. Gjatë nxjerrjes së peshës trupore duhet të marrë gjunjë dhe bërryla, dhe pjesa tjetër bie mbi rezistencën nën bark.


Ekstrakt nga shpatin në anën. Nëse pacienti të shqetësuar në lidhje me dhimbje në njërën anë, do të ishte më mirë që të qëndrojnë në anën e shëndetshme. Nëse pacienti ndjen dhimbje në të dy anët e kurrizit, atëherë shtrihen në çdo anë duhet të kthehet, çdo herë ndryshimin e pozitës. Nën drejtimin gjatë ushtrimit është e dëshirueshme për të vënë një rul vogël. Pjesa e sipërme e bust duhet të jetë reciprok përsëri një theks të vogël në anën e pasme, e poshtme dhe anasjelltas - një përpara të vogël në barkun e tij.

Duke ecur në të katër këmbët. Ky ushtrim duhet të marrë një pozicion në të katër këmbët, krahët dhe kthehet drejt. Ndërsa në këtë pozicion, ju duhet të merrni nëpër dhomë, armëve dhe mbrapa, ndërsa nuk prohynaty.


Ushtrimi fundit. Prano pozicionin Previous: pacienti duhet të shtrihen në shpinë dhe trupin dhe këmbët duhet të jetë i drejtë. Lëvizjet e ngadalshme dhe të qetë dhe të tërheq gishtërinjtë tuaj në veten tonë, të njëjtën mjekër të prekë gjoksin. Si rezultat i faktit se muskujt e qafës dhe këmbë shtrirje, kurriz shtrirë.

Kështu, neni paraqitur informacion të detajuar mbi atë zgjatje intervertebral disk se simptomat e saj, dhe stërvitje themelore për trajtimin e kësaj sëmundjeje.